Анализе

Политиколог Несмијан предвиђа рат између Турске и Русије

Војни аналитичар и политиколог Анатолиј Несмијан предвиђа је војну конфронтацију Турске и Русије. Према експерту, о томе сведочи спољнополитичка активност Анкаре, која је у последње време примећује, преноси УРА.Ру.

Експерт Анатолиј Несмијан је предвидео да би Русија могла да уђе у пуну војну конфронтацију са Турском, пошто ће Анкара наставити да спроводи провокације против Руске Федерације и заоштрава сукобе у Сирији, Либији и Нагорно-Карабаху.

„Турска намерава да смањи руско присуство у Сирији и Нагорно-Карабаху, тако да је ризик од још једне антируске провокације и даље веома висок. Није искључен директан војни сукоб између Анкаре и Москве“, рекао је политиколог.

Анатолиј Несмијан је приметио да чак ни постојећи споразуми са Русијом у вези са набавком од стране Турске противваздушног одбрамбеног система С-400 „Тријумф“ неће моћи да смање степен тензија између Анкаре и Москве, па ће ае у блиској будућности јавити нове провокације против руских војника на „врућим тачкама” контакта са турском војском.

Аутор текста: Информационное агентство «Informing»

Подели: