Анализе

Шта нам је Запад слиједеће припремио

Западна цивилизација почива на пљачки и на сијању страха. Множтво људи различитих интересовања и могучности се под контролом може држати само ако се добро изпрепада и то по могућности са нечим чије се постојање може тешко или никако доказати. Па се у ту сврху одлично уклопила прича о Богу, а касније и о вирусу.

Ни једном великом царству не требају мислећи људи у великом броју, зато су неуки у темељу сваке цивилизације. А науке је и најлакше испрепадати.

Народи ипак временом постају све промућурнији па им више неке старе форе не пролазе. Многе већ није брига што има тамо горе неки свијет гдје ће послушни завршити у некаквом рају, а непослушни у паклу (за исламски свијет је то џенет и џехенем). Знају људи да је главни живот овоземљаски, овдје и сада, не брине се превише шта ће бити послије, када га буде у неком другом издању.

Западни владари су умјесто досадашњег плашења пука Богом, сетимо се „религија је опијум за народ“ (Маркс), смислили поново невидљив и тешко доказљив ентитет – вирус. Досадашње свештенике у тамним мантијама хоће да надомјесте са медицинарима у бијелим мантијама који би требали да шире нове догме. И са свих званичних медија иде оркестрирано ширење страха и панике, ако не будете слушали, тешко вама.

Вирус је постао нова бабарога. Додуше, треба знати направити разлику између вируса кориштеног у хемијско-биолошком рату, вируса кориштеног у психолошком рату и вируса као изговора медицинара за болести чији настанак не знају да објасне.

Иако се медији жестоко користе у сврху контролисања пука, има медија којима теку и неке друге информације, па народ бива све обавјештенији и мудрији, тако да и препадање људи вирусима све теже и теже пада на плодно тло. Зато је Запад морао да пронађе нешто ново како би и даље у свом маниру страхом конторлисао све већу територију коју је окупирао и увео је јединствену власт за коју се за сада још увијек не види јасно да се устоличила.

Смислили су зато ново препадање са некаквим загријавањем Земље, па се могу наћи свакакве препадачине на ту тему. Као напр ова карта.

Лично сам направио експеримент, а то и вама препоручујем, да покажем како топљење леда не повећава ниво воде. Ставите коцку леда у чашу и наспите воде до врха. Комад леда ће вам пливати у чаши као што плива санта леда у океану. Када се лед истопи видјећете да се вода није прелила изван чаше. Е тако је и са топљењем леда у мору.

Овај сам вам проблем ријешио, идемо даље.

Што се тиче пожара и емисије CО2 на којег хоће да уведу плаћање пореза, слиједећи видео снимци показују да се на Земљи не дешавају природне промјене него су изазване. Наравно да се клима може мало промијенити у локалним оквирима неким масивним и масовним  људским дјеловањем, као на примјер палењем велике количине ауто гума што се види на једном снимку, или палењем шума што се види на другом снимку. Када неки који раде на мијењању климе престану то насилно да раде, Земља ће се поново вратити у своје нормално природно стање (Видети линкове које смо предложили).

Zapaljene gume u Kuvajtu (metacafe.com)

Kako nastaju veliki požari (metacafe.com)

Како ће народ да схвати и ове ствари око „глобалног прегријавања Земље“ или како се то већ зове, Западна цивилизације ће морати да смисли поново нешто ново да би опстала, али нешто не видим да је способна да направи неки битан заокрет, стално се врти у истим моделима и продаје стално исте старе форе.

Додуше, има људи којима успјева увијек све то своје да прода. Само је питање којих је људи више и каквих су интереса.

Можда да неко направи какву анкету да се види којих је више и у којем правцу ће се свијет даље кретати.

Душко Бошковић

Подели: