Анализе

ПРОРОЧАНСТВА СВ. СЕРАФИМА САРОВСКОГ О ЦРКВИ И БУДУЋНОСТИ РУСИЈЕ И СВЕТА

Поштовани читаоци, поводом празника св. Серафима Саровског, сверуског Баћушке, доносимо превод његовог учења о светом Предању и његовом чувању, као и његових пророчанстава, која су толико савремена, да као да се збивају пред нашим очима…

Ублажаем тя, преподобне отче наш Серафиме, и чтим святую память твою, наставниче монахов, и собеседниче ангелов…


Тада ће настати време када ће изговором црквеног и хришћанског напретка, да би угодили овом свету, мењати и кривити догмате  и уставе (типике) Свете Цркве, заборављајући да они имају почетак од самог Господа Исуса Христа, Који је тако учио и Који је дао заповести Својим ученицима, светим Апостолима, о стварању Цркве Христове и њеним правилима, и Који им је заповедио: ″Идите, дакле, и научите све народе, учећи их да држе све што сам Вам заповедио″ (Мт.28,19-20).

Од тада па до данас су сачувана Правила и Предања светих Апостола, која су разјаснили и коначно утврдили једном заувек и њихови свети прејемници – Свети Оци, којима је руководио Дух Свети на седам Васељенских Сабора.

Наша Црква нема никакве мане, тешко ономе човеку, који једну реч дода или изостави, тешко ономе ко се дрзне да унесе било какве измене у Богослужење и Уставе ове Цркве која је “стуб и тврђава истине и о којој је Сам Спаситељ рекао да је врата паклена неће надвладати, да ће она непромењено остати до краја – до Другог доласка.

Свака жеља да се унесе некакво тобожње усавршавање, измена у правила и учење Свете Цркве, јесте јерес, жеља да се створи своја посебна Црква по измишљотинама људског разума, одступање од заповести Светога Духа, и то и јесте хула на Духа Светога, која се неће никада опростити. Тако су поступали и поступаће сви који су отпали од јединства са Светом Апостолском Црквом, о чему ап. Павле говори: ″Јер су такви лажни апостоли, лукави посленици који се претварају да су апостоли Христови. И никакво чудо; јер се сам сатана претвара у анђела светлости. Није дакле, ништа велико ако се слуге његове претварају да су слуге праведности којима ће свршетак бити по делима њиховим″ (2. Кор.11,13-15).

Тим путем ће поћи архијереји Руске земље и свештенство последњих времена и гнев Божији ће их поразити. Али Господ се не гневи до краја, и неће дозволити до краја разрушење земље Руске зато што ће се у њој јединој сачувати Православље и благочашће хришћанско… Ми имамо веру православну и Цркву без икакве мане. Због ових врлина Русија ће увек бити славна а непријатељима страшна и непобедива, имајући веру и побожност – и врата пакла неће је надвладати. Господ ће помиловати Русију и повести је путем страдања ка великој слави.

Оно што је примила и целивала Света Црква, све то срце хришћанина треба да воли. Оно што је Црква установила на седам Васељенски сабора – испуњавај. Тешко ономе ко једну реч дода или одузме. Чува Господ, као зеницу ока Свога, људе Своје т.ј. православне хришћане који Га љубе и свим срцем својим и свом мишљу и речју и делом, дан и ноћ Му служе. А такви су они који чувају свецело све уставе (типике), догмате и предање наше Источне васељенске Цркве и који устима исповедају благочашће (побожност) које су примили.

Мени, убогом Серафиму, од Господа Бога је било одређено да живим много више од 100 година. Али, пошто ће се у то време архијереји руски тако покварити, да ће нечистијем својим превазићи архијереје грчке у време Теодосија Млађег, да ће чак престати да верују у најважнију догму Христове вере – Васкрсење Христово и свеопште васкрсење, због тога ће Господу Богу бити угодно да, када дође време, мене убогог Серафима из привременог живота узме и затим на утврђење догмата Васкрсења васкрсне, и васкрсење моје ће бити као васкрсење седам младића из пештере Охлонске у време Теодосија Млађег. По мом васкрсењу, ја ћу прећи из Сарова у Дивејево где ћу проповедати свенародно покајање.

Свака жеља да се унесе промена у Правила и учење Свете Цркве, јесте јерес… хула на Духа Светога, која се неће никада опростити. Ја, убоги Серафим  три дана и три ноћи, молио сам Господа за руске архијереје последњих времена  да би радије мене лишио Царства небеског, а њих помиловао. Али Господ ми је одговорио: “Нећу их помиловати јер они уче учењима људским и поштују Ме језиком својим, а срца су њихова далеко од Мене“.

Све што носи назив “декабриста“, “реформатора“ и, речима припада “партији бољитка (напретка)“, јесте право антихришћанство на земљи, које ће, развијајући се, довести до разрушења Хришћанства на земљи и делимично Православља, и завршиће се зацарењем антихриста над свим земљама света осим Русије, која ће се слити у једну целину са другим словенским земљама и чиниће огромни народни океан, пред којим ће бити у страху друга племена земна.

Сатана је био први револуционар и због тога је пао с неба. Између учења његових следбеника и учења Господа Исуса Христа нема ничег заједничког, него се између њих налази огромна провалија. Господ кроз испуњавање заповести које нам је дао, призива човечанство на небо, где обитава Истина. Дух таме обећава оснивање раја на земљи. Тако сва револуционарна друштва, тајна и јавна, ма под каквим именима да наступају и ма иза каквог благовидног изгледа да се крију, имају један општи циљ – борбу и опште разрушење Хришћанства, припремајући основу антихришћанству у лицу антихриста који долази у свет.   

…Проћи ће више од пола века. Тада ће злочинци подићи високо своју главу. То ће се неизоставно десити. Господ ће, видевши нераскајану злобу њихових срдаца, допустити да врше своја дела на кратко, али ће се болест њихова обратити на њихову главу и на њих ће се сручити неправда њихових погубних помисли.

Биће цар, који ће мене прославити (Николај II – прим.прев.), после чега ће бити велика смутња на Руси, много ће крви потећи зато што ће устати против тог цара и самодржавља, али Бог ће тог цара узвеличати… На земљи руској ће бити велике беде. Вера православна ће бити погажена, архијереји Цркве Божије и друга духовна лица ће одступити од чистоте православља и за то ће их Господ горко казнити.

Пре антихристовог рођења избиће дуготрајан рат и страшна револуција у Русији која превазилази сваку људску машту, јер ће бити најстрашније крвопролиће. Побуне Разинског и Пугачовског, Француска револуција – ништавне су према оном што ће бити у Русији. Погинуће многи људи верни отаџбини, доћи ће до пљачке црквене и манастирске имовине, скрнављења цркава Господњих, уништења, пљачкања богатства добрих људи; пролиће се реке руске крви.

Када се земља Руска раздели и једна страна јавно остане са бунтовницима а друга јавно стане за Господара и целовитост Русије, ето тада, ваше богољубије – Господ ће помоћи правом делу оних који су стали за Господара и Отачаство и свету Цркву нашу. А Господара и сву Царску фамилију ће сачувати Бог невидљивом десницом Својом и даће пуну победу онима који војују за њега (Цара), за Цркву и за благо нераздељивости земље Руске. Али неће се ни ту крви пролити, колико ће се пролити када права страна – за Господара, победи и по целом свету ухвати издајнике цара и непријатеље Христа и преда их у руке правосуђа. Тада више никога неће послати у Сибир, већ ће све погубити и ту ће се још више него раније пролити крви али ће та крв бити последња и очишћујућа јер ће после тога Господ благословити људе Своје миром и преузнети рог Давида раба Свога, мужа по срцу Своме, Најблагочестивијег Господара Цара. Њега је утврдила и опет ће утврдити Десница Његова света над земљом Руском.

Пред крај времена ће се Русија сјединити у једно велико море са другим земљама и племенима словенским, она ће саставити једно море или тај огромни васељенски океан народа, о којем је Господ одавно рекао устима Својих светих: “Страшно и непобедиво царство сверуско, свесловенско – Гога и Магога, пред којим ће сви народи бити у трепету“. И све је то тачно као што су два и два четири, и непроменљиво, као што је Бог свет, Који је одавно прорекао о њему и његовој страшној владавини на земљи.

Уједињеним снагама Русије, Константинопољ и Јерусалим ће бити освојени. При подели Турске, она ће скоро сва припасти Русији, Русија ће освојити Беч, а у дому Хабсбурга ће остати око 7 милиона Аустријанаца и тамо ће бити устројена територија Аустријског царства. Француској ће због љубави према Богородици, бити остављено седамнаест милиона Француза са престоницом градом Ремс, а Париз ће у потпуности бити уништен. Дому Наполеонида ће се дати Сардинија, Корзика и Савоја. Непроменљиви резултат светског и руског рата ће бити десет година…

Превод: Православна породица, јануар 2015

Извор: Москва Третиј Рим


ИЗВОР: http://православнапородица.орг.срб/index.php/ctenie/svyataya-rus/735-prorocanstva-sv-serafima-sarovskog

Подели:

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.