Анализе

СМЕЈУРИЈА! КО НАМ РАСРБИ ТИЈАНУ? Написала књигу како су је „посрбљавали“, а преци јој – СРБИ (ФОТО)

  • Након што је Тијана Лопичић објавила ауторско дјело под називом „Како су ме посрбљавали“ огласио се историчар и публициста Јован Маркуш који је казао да „списатељица“ не поштује своје коријене, и доставио доказе на основу којих се јасно види да су се њени преци изјашњавали као Срби

„Народна изрека каже – „Ако лаже коза не лаже рог“. Нека жалосна Тијана Лопичић, као да нимало не поштује своје претке, написа некакви памфлет ,, Како су ме посрбљавали“. Она данас може написати да је ,, папуанка“ и да јој је постојбина Нова Гвинеја, а не Цеклин у Ријечкој нахији, и то је њено право да умисли што жели. Што су били њени преци нека погледа архивска документа из Државног архива Црне Горе из 1910.г. која прилажем у којима јасно пише да је Блажо био СРБИН а да је Љубица била Српкиња“, написао је Маркуш на свом ФБ профилу.

Као доказ Маркуш је приложио њихова документа из Државног архива Црне Горе.

Лопичић Блажо – Народност – Србин, Вјера – Православна, Службена исправа – Увјерење из 1910.г.

Извор: Државни архив Црне Горе, Основна школа – Цетиње, ф.4, бр. 38

Лопичић Љубица – Народност – Српкиња, Вјера – Православна, Службена исправа – Увјерење из 1910.г.

Извор: Државни архив Црне Горе, Основна школа – Цетиње, ф.4, бр. 38

НЕ у НАТО –  јер не желим да будем дио терористичке организације

Лопичић је годинама уназад била велики противник НАТО-а о чему свједочи и њен ауторски текст под називом „НАТО је класична терористичка организација“ који је објавио наш портал 2015. године.

Она у њему апелује на све грађане Црне Горе “да размисле да ли су заиста спремни да подрже чланство у једну терористичку организацију звану НАТО“. Јасно констатује да Црна Гора не смије бити дио терористичке организације.

„Очигледно је да се иза сваке  “мировне мисије” НАТО-а  крије терористички акт, са којим наводно спашавајућу уништавају богате земље до темеља због значајних ресусрса и економских разлога. Свједоци смо да су грађани којима је земља чланица НАТО-а протестовали на улицима због злочина који раде над недужним народом. То не смијете заборавити. Да ли је ово партнерство за сигурну будућност? Да ли ми заиста желимо да наша Црна Гора буде дио терористичке организације“, питала се тад Лопичић.

За њу је НАТО био, како каже, „нужно зло“.

„Не дозволите да  манипулишу са Вама и да  из погрешних разлога дате глас за улазак у НАТО. НАТО није нужно зло, неће нас напасти земље из окружења. Кроз страх да ћете можда изгубити земљу, желе да Вас контролишу“, наводи.

Шест година касније, Лопичић поздравља окупљене „патриоте“ на Цетињу одакле поручује да је СПЦ окупаторска организација.

„Црквени великодостојници окупаторске Српске православне цркве посрбљују заведене Црногорце, који су издали сопствени народ. Зато, постаћемо још гласнији и бранићемо своју домовину, овога пута првенствено знањем утемељеним на вјеродостојним чињеницама који ће разбијати њихове митоманске приче са којима посрбљују наше Црногорце“, „надахнуто“ је рекла ова млада „патриоткиња“.


ИЗВОР: in4s

Подели: