Анализе

Изгледа да Украјина спрема нови рат против Донбаса

Украјински пук „Азов“ вероватно је починио највеће ратне злочине у Донбасу

У КИЈЕВУ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О ТАЈНОМ „ПЛАНУ Б“, А ОН ВЕРОВАТНО ПОДРАЗУМЕВА – НОВИ РАТ

  • Пре 3 недеље завршена велика операција пребацивања тешке војне технике украјинске армије ка границама Доњецке и Луганске народне Републике
  • Трупама ДНР и ЛНР дата дозвола – по први пут после много месеци – да у пуној мери узвраћају на ватру са стране украјинске армије – све док не униште противничке ватрене тачке
  • Москва саопштила, ако Кијев пређе црвену линију, да ће то имати катастофалне последице по украјинску државност и да ће Донбасу помоћи на све могуће начине. Конвенционално, наравно. Али, свим што му буде неопходно

________________________________________________

АУТОР: Сергеј МАРКОВ 

„У УКРАЈИНИ се плаше обнове непријатељстава у Донбасу. А у току је несумњива ескалација.

Да ли је могућ нови рат у Донбасу?

   1. Петоструко је појачано гранатирање Донбаса са стране Украјине.

   2. Дошло је већ до гранатирања стамбених четврти у Доњецку, чега дуго није било.

   3. Пре 3 недеље је завршена велика операција пребацивања тешке војне технике украјинске армије ка границама Доњецке и Луганске народне Републике.

4. Пре 3 недеље одржан је и састанак украјинског Савета за националну безбедност и одбрану, након чега је објављено да је Кијев припремио тајни план Б. Сви верују да план Б укључује – наставак непријатељстава.

   5. Кијев је одустао од редовног састанка Контакт групе за примену споразума из Минска.

6. Москва је саопштила, ако Кијев пређе црвену линију, да ће то имати  катастофалне последице по украјинску државност.

   7. Трупама ДНР и ЛНР дата је дозвола – по први пут после много месеци – да у пуној мери узвраћају на ватру са стране украјинске армије – све док не униште противничке ватрене тачке. Пре тога, током многих месеци, јединицама ДНР и ЛНР било је забрањено да одговарају на украјинске ударе.

Украјински неонацисти су снага која је најпотребнија ЦИА и америчкој амбасади у Кијеву

Постоје 3 верзије одговора на питање зашто је Кијев нагло одлучио да погорша ситуацију.

1. Спољни диктатор издао је наредбу да поремети процес из Минска и започне непријатељства. Зеленски је приморан да се повинује.

  2. Зеленски покушава да добије сагласност Вашингтона за свој државни удар, гушење опозиционих партија и опозиционих медија. И ради тога имитира војно заоштравање на Донбасу.

  3. По налогу Вашингтона, Зеленски је започео процес одмрзавања војног сукоба у Донбасу. Циљ је обнављање рата у Донбасу у септембру 2021. године, када ће истовремено бити покушај Вашингтона да организује `руски Мајдан` – након избора у Државну Думу.

Моја виђење вероватноће ових верзија је: 1. верзија – 10 одсто. 2. верзија – 60 одсто. 3. верзија – 30 одсто.

Москва је већ сигнализирала да дефинитивно неће предати Донбас и да ће му помоћи на све могуће начине. Конвенционално, наравно. Али, свим што му буде неопходно.

То одражава оштрији став који је Москва заузела у односима са Западом од септембра 2020. године.


ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/markov-izgleda-da-ukrajina-sprema-novi-rat-protiv-donbasa-a-mozda-se-zelenski-igra-drzavnog-udara

Подели: