Анализе

Ђукановић опет прети СПЦ, Кривокапићеву владу само што није прогласио за великосрпско легло

Ух, како је задовољан и срећан! А биће још задовољнији и срећнији! Плакаће од среће!

НАЈАВИО НОВА ПРОТЕРИВАЊА СВЕШТЕНИКА СПЦ – ДА ИХ НЕ БИ БИЛО ВИШЕ НЕГО ШТО ЦГ ИМА ВОЈНИКА

  • За РТВ Никшић рекао: „Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забиљежено и да ће за то сви који раде на томе одговарати“
  • ФАКТИ: Протојереј Велибор Џомић јесте рекао да СПЦ у Црној Гори има више нечега него што она има војника. Али, није рекао да има више свештеника, него да у црквеним одборима, у којима већину чине верници, има више људи него што Ђукановићева филџан-држава има војника. Дакле: подмеће конвертит, а још влади Здравка Кривокапића подмеће уништавање „црногорског идентитета“. То је и досад био омиљени `спорт` Монтенегрина којем ослобођени историјски процеси у Црној Гори неће дозволити да још дуго ОБНАША оно што је досад ОБНАШАО…

________________________________________________

АКО неко мисли да може да шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, то само опомиње да ће тај несклад, ако то јесте тако, морати некако да се поравна, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић поводом недавне изјаве протојереја Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића.

Првом делу своје претње СПЦ, одмах је додао:

„Вјероватно ћемо природно равнати, тако да у Црној Гори неће бити мјеста за оне који у њој нелегално бораве“.

Медији су недавно пренели да је Џомић у једној емисији казао да у Црној Гори постоји 650 „само црквених одбора“.

„Нека сваки одбор има најмање пет чланова, па то је преко 3.000 људи. То је више него што броји црногорска војска“, казао је тада Џомић.

Ђукановић је за РТВ Никшић поновио и критике на рачун Владе.

„Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забиљежено и да ће за то сви који раде на томе одговарати“, рекао је Ђукановић.

Оценио је да је „нарастање екстремног национал-шовинизма“ у Црној Гори све чешћа појава и додао да ће они који се супротстављају грађанској Црној Гори и руше национални идентитет морати да одговарају.


ИЗВОР: Танјуг

Подели: