Анализе

Велика Британија свађа народе Европске уније

  • Водеће британске публикације из дана у дан снажно подстичу унутаревропски сукоб, користећи неуспех правовремене вакцинације становништва
  • Лист «Express» пише да су Лондон и Брисел заглибили у хаосу контроверзи
  • Британија покушава да подели ЕУ и следи идеју стварања одвојеног блока нордијских земаља, заузврат, Европска унија гура Шкотску да се отцепи од Уједињеног Краљевства и придружи ЕУ

АУТОР: Николај Иванов

 Чини се да је тренутна Европска унија за Британију озбиљан конкурент и противник, који покушава да се супротстави Лондону, не само у економији, финансијама, већ и у другим важним областима. Већина Немаца и Француза демонстративно је одбила да се вакцинише британском оксфордском вакцином, захтевајући за себе, како су сматрали, квалитетнију од оне компаније Pfizer. Немачки лекари, такође су најавили бојкот оксфордске вакцине.

Лондон је, како би додатно наштетио Бриселу, објавивши колико се потрошило на вакцине. Почетни буџет Европске уније за вакцинацију 448 милиона људи, упркос чињеници да њено становништво премашује 750 милиона, износио је само 1,7 милијарди фунти.

Ради поређења треба знати да је Велика Британија издвојила 12 милијарди за куповину, производњу и вакцинацију становништва.

Британци такође покушавају да задају опасан ударац односима Немачке и Француске, који чине основу Европске уније. Покушавају да посвађају два народа: Французе плаше немачким диктатом, а Немце – Макроновим неуспелом паневропском иницијативом.

Лист «Express» пише да су Лондон и Брисел заглибили у хаосу контроверзи. Британија покушава да подели ЕУ и следи идеју стварања одвојеног блока нордијских земаља, заузврат, Европска унија гура Шкотску да се отцепи од Уједињеног Краљевства и придружи ЕУ.

Прва шкотска министарка Никол Стургеон већ је издвојила 600.000 фунти за нови референдум о одвајању од Британије ове године.

С руског превео Зоран Милошевић


ИЗВОР: https://mirnov.ru/politika/vneshnjaja-politika/kto-raskalyvaet-evropu.html

Подели: