Анализе

Путин: Русија се суочава и са провокацијама против својих медицинских достигнућа

ОЦЕНИО ДА СЕ РАДИ О КЛАСИЧНОЈ И СИСТЕМАТСКОЈ АГРЕСИЈИ

  • Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завере

У ИНОСТРАНСТВУ се против Русије води циљана информативна кампања, нарочито против њених достигнућа, укључујући и медицину, рекао је Владимир Путин.

На седници Колегијума Федералне службе безбедности на исту тему је додао:

„Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завере. Ради се о покушајима да се доведу у питање, на пример, наша најновија  достигнућа у области медицине, у борби против коронавируса“.

Све је срачунато – нагласио је руски лидер – на заустављање развоја Русије:

„Спремају се и провокације, покушавају да нам направе проблеме извана – са свих страна. То нема везе са нормалном међународном конкуренцијом. То је класична и систематична агресија“.

Путин је указао и да су многе земље веома пријатељски расположене према резултатима Русије у борби против ковид-19 и спремне да са њом сарађују:

„Схватамо да је глобалне проблеме могуће решити само удруживањем напора. Ипак, суочавамо се са провокацијама и у тој области“.


ИЗВОР: http://fakti.org/putiniana/putin-rusija-se-suocava-i-sa-provokacijama-protiv-svojih-medicinskih-dostignuca

Подели: