Анализе

Мирнодобски геноцид или геноцид у миру брисања трагова постојања једног народа

  • Поред геноцида у рату, чија дефиниција одавно постоји, али се злоупотребљава, треба увести у употребу и појам мирнодобског геноцида – геноцида у миру, када нико не бива убијен, али се суптилним методама уклањају трагови постојања једног  народа са његовог простора
  • Тај озлоглашени геноцидни пројекат уклањања Срба декретима са неког простора се и даље спроводи на разне начине
  • Из наслова видеа са насловне фотографије је очигледно да се желе избрисати Срби као народ који обитава одвајкада на простору садашње Босне и Херцеговине
  • Нису ријетке овакве тврдње да су Срби у Србији, Хрвати у Хрватској, а у БиХ су Босанци, при чему се уопште никада не спомињу икакви Херцеговци као да су и они Босанци. То је тај мирнодобски геноцид, брисање постојања једног народа на неком простору и додјељивање тог простора другом

АУТОР: Душко Бошковић

Те методе су намјењене површним људима, каквих је највише на свијету, и онима који немају времена или су лијени да провјеравају ствари него их примају онако како их чују па их тако и преносе даље. Методе почивају на допадљивости широкој маси, на први поглед, тако да ријетки проникну у позадину ових метода и разоткрију стварне намјере.

На оваквим пројектима раде професионалци којима је то посао, а поред плаћеника који раде за новац, пројекат се ослања и на доста корисних идиота који то раде волонтерски, без икакве накнаде вођени некаквим својим убјеђењима да раде исправну и корисну ствар свјетских размјера од које сви можемо имати само добробит и мир. А у ствари нису свјесни да су медијима кодирани да баш тако размишљају.

Корисни идиоти је популаран назив настао на чињеници да неки одрађују неки посао за који не примају новац, док други добијају новац за то. Сан сваког експлоататора је да има раднике које не мора да плаћа. А такви  су најопаснији јер су бројнији од плаћеника и дјеловање им не изгледа завјереничко, него напротив, безазлено и од опште користи.

У вријеме аустријске окупације БиХ, ондашњи високи представник западних окупатора, Бењамин Калај се лично увјерио да у БиХ живе само Срби разних вјера и србског језика, али је у једном моменту своје владавине прешао на пројекат прављења босанске нације и босанског језика упркос чињеници да су на простору његове владавине сви били Срби који су говорили исти језик – србски. Увидио је да се не може овладати Србима, најбројнијим народом на Балкану одвајкада, па је почео да спроводи пројекат разбијања Срба на мање дијелове по завичајном принципу, са крајњим циљем да успостави ријеку Дрину као границу, да та ријека не буде кичма унутар србског народа као што је увијек била, него да буде граница према Србији, једној од старих србских држава.

Тај озлоглашени геноцидни пројекат уклањања Срба декретима са неког простора се и даље спроводи на разне начине. Из наслова видеа са насловне фотографије је очигледно да се желе избрисати Срби као народ који обитава одвајкада на простору садашње Босне и Херцеговине. Нису ријетке овакве тврдње да су Срби у Србији, Хрвати у Хрватској, а у БиХ су Босанци, при чему се уопште никада не спомињу икакви Херцеговци као да су и они Босанци. То је тај мирнодобски геноцид, брисање постојања једног народа на неком простору и додјељивање тог простора другом.

Паралелно овом пројекту негирања Срба из БиХ и свођења на Босанце, иде и причање вицева о два Босанца при чему обојица немају србска имена каква су рецимо била у средњем вијеку свих становника овог простора, него из стране културе и на простору Босне у оно вријеме сасвим непознатог вјерског система.

Ако некоме ово не личи на дугорочни пројекат исламизације БиХ, са циљем умањивања и негирања одвајкадашњег србског присуства на овим поднебљима, онда је тај или заслијепљен или злонамјеран, пошто неће да види очигледне ствари. И спортска хала ЗЕТРА у Сарајеву је добила име по том пројекту – ЗЕлена ТРАнсвеферзала. И као што рекох на почетку да се ради о допадљивим методама за широке масе, ово је свима симпатично и нико се не осврће посебно на ово име нити сматра да се треба промијенити.

У оквиру овог текста је дат само један примјер наслова видеа, јер је довољно сликовит, а оваквих случајева има доста. Сами ћете се сретати стално са њима у медијском простору и надам се другачије гледати на њих након читања овог текста са разумијевањем.

 

Подели: