Анализе

ПОДСЕЋАЊЕ: Како је бугарска прозападна власт 1992. године осрамотила свој православни народ

  • Заборавило би се на ратно-изазивачки потез Бугарске да није постављена нова спомен плоча у Сарајеву надомак аеродрома, и Срби би наставили мислити да су Ватикан или Њемачка били међу првим државама које су признале противуставно одцјепљење од Југославије, које је довело до рата
  • Одговорност за избијање рата у БиХ поред оних који су спровели референдум о сецесији, а и сами рекли да ће жртвовати мир за осамостаљивање БиХ од Југославије, стоји и на Бугарима. Злочин против мира је основни злочин из којег проистичу сви остали који су од мањег значаја

АУТОР: Душко Бошковић

Сваки Србин, а поготово православац би требао да опрезно користи појам “православна браћа” када жели неки други народ да учини себи блиским и пријатељским водећи се идејом да је такође тај неки народ исте вјере. Као што видимо на примјеру Бугара, а прије тога и на примјеру Грка, није православље таква вјера која чини да неки православни народ не забоде другом православном народу нож у леђа. Једини православци који нам нису никада кроз историју нанијели штету су Раси (Руси) и када су били православни и када су били комунисти. Дакле, не ради се о томе да су нам сви православни браћа, него се ради о томе да нам је неки народ братски, или није, без обзира на вјеру.

Сва остала православна “браћа” осим Раса су нам бар једном кроз историју забадала нож у леђа и то у најтежим тренутцима. А Бугари су се у томе посебно истакли радећи то вишеструко и свако мало, без обзира била под диктатуром или демократијом.

Можда се ипак треба оградити и из приче о бугарским недјелима треба искључити Шопе који су у ствари Срби.

Дакле, нису само Срби из Србије добили нож у леђа од Бугара, него су добили и Срби из Босне и Херцеговине недавно нож у леђа од тих истих Бугара, јер су стали на страну сецесиониста и разбијача Југославије, једне од већих и бољих србских држава веома цијењене у свијету коју су Срби својом крвљу саздали, и као краљевину и као републику.

Нико није крив Бугарима што су међу нама Србима постали синоним за нешто што не ваља и што је подмукло и што само чека моменат да те зајебе[1].

————————-

[1] – стари србски народни израз за превару, израду, зајеб и остале не баш тако витешке радње

Подели: