Анализе

Бродолом и мост

Стално ме је занимало ЗАШТО??
Стари савски мост је, као што ће Те касније прочитати, допремљен из Жабља, и постављен узводно од моста Краља Александра.
Дуго сам мислио да дођоши, незналице „Стари савски мост“, данас би могло да се каже „Трамвајски мост“, називају погрешно „Железнички мост“.
Од последњег шефа станице Земун и првог шефа станице Нови Београд, Милована Сантрача, сам сазнао да је тај „Стари савски мост“ уствари био баш „Железнички мост“ !!! Зато је и постављен узводно од моста Краља Александра, што ближе железничкој станици. Немци су њега монтирали баш и искључиво зато да би омогућили железнички саобраћај између „Европе“ и „Балкана“ и траспорта војне технике на југ па и Блисти исток и Африку.
Овај мост је био нејак за целе композиције војних транспортних возова. Зато су, према речима Милована Сантрача, појединачни вагони „прегуривани“ преко моста без локомотиве и то појединачно. Као када се формира композиција воза на „ранжирној станици“. Једна локомотива гурне сам вагон преко моста, са друге стране га дочека друга локомотива, закачи и формира композицију у Београдској станици.
Легенда:
Плаво и црвено стара траса железничке пруге. Испрекидано црвено је привремена траса, за време рата, железничке пруге преко Старог савског моста. Црно је нова траса железничке пруге од Земуна до Београда. Данас железнички саобраћај преко Саве иде прео Новог железничког моста, код Београдског сајма. Стари железнилки мост, код Газеле, се више не користи!
                                                                  ———————————————————————————————————
Шта је мене стално занимало?
ЗАШТО се по заробљенике који су се враћали из заробљеништва у Немачкој
ишло „лађом“ у Земун на железничку станицу???
 
Када је постојао тај и такав „Стари – железничко-друмски мост“??? Кога је Зарић спасао од рушења приликом повлачења Немаца из Београда??
А онда и како се десила та поречна несрећа у Београду када се подавио силни свет потапањем брода „НИШ“ у једној летњој олуји?
Ако је већ постојао тај „Стари савски мост“ преко кога је свакако, ако није могао да пролази железнички, а ни аутобуски саобраћај, могло пешке да се пређе и уклрца на аутобус који би чекао на новобеоградској страни моста?? Кажу, мост је био у реконструкцији! И зато је силан свет платио главом! Ако је мост у реконструкцији за друмски саобраћај, могло је пешке да се пређе преко моста!
Како се онда, после потапања брода одвијао саобраћај људи између Београда и Земуна?
Мост затворен због реконструкције, брод Ниш неупотребљив за транспорт после вађења из воде!
Како се одвијао саобраћај Београд – Земун?? Другим бродом или преко моста?

Али, ево сада те приче о поречном бродолому између Београда и Земуна, код Великог ратног острва; и старом савском мосту.

Жабаљски мост – Стари Савски мост

Са ових слика се јасно види да је Немцима био неопходан железнички мост, јер су они друмски саобраћај решили са два понтонска моста. (Слично али ипак мало другачије него што смо ми решавали у Новом Саду после бомбардовања Жежељевог моста)
Немци су били направили чак два понтонска моста за промет друмских возила, али им је био проблем железнички саобраћај.
Зато су кренули у изградњу правог моста преко Саве за привремени железнички саобраћај:
Монтажа несуђеног Жабаљског моста у Београду
Драгољуб Димитријевић

Подели: