Анализе

ГОВОР МРЖЊЕ ВЕСНЕ ПЕШИЋ! „Пливачи за крст су гори од Мике, то су синови силоватеља деце из Сребренице и Вуковара“

  • Социолог Весна Пешић избацила је на Богојављење бестијалан твит препун мржње према свима верницима који пливају за крст. Недуго затим, она је твит уклонила, али је он на време снимљен, па га је пренела на свом фејсбук профилу и Милица Заветница

Пешићева је без имало зазора написала: “Гори од Мике Алексића су ови лудаци што пливају за часни крст. Они би силовали и убијали децу, а њихови очеви су то већ радили у Сребреници и Вуковару. То све треба затворити у лудницу да сачувамо будуће генрације од нових геноцида. И корону крстом шире.”

Изгледа да је неко упозорио Пешићеву да је прекардашила, па је твит уклонила, али је он ипак скриншотован.

Објавила га је Милица Ђурђевић-Стаменковски, као и изјаву Срђана Драгојевића да “српско друштво почива на силовању”. Такође ту су и слични коментари Мирјане Карановић, Саре Радојковић и Бранкице Станковић.

Она је то прокоментарисала назваши их “лешинарима”.

“Страхотно је како појединци злоупотребљавају сваку ситуацију за напад на цркву и вернике, читаво српско друштво и традиционалне вредности. Лешинари су искочили са тезом да је читаво српско друштво засновано на геноциду. Такве срамотне наводе поједини медији апострофирају у наслову. Ето, колико је њима уопште стало до правде и колика је емпатија према жртвама.”


ИЗВОР: https://www.intermagazin.rs/govor-mrznje-vesne-pesic-plivaci-za-krst-su-gori-od-mike-to-su-sinovi-silovatelja-dece-iz-srebrenice-i-vukovara/?lang=cir

Подели: