Анализе

МРЖЊА: Ludilo.me – Монтенегрински теоретичари завјере направили „шему о организованом дјеловању на ФБ Светосаваца, посмрдица и веселе србадије“

„Ако је Земља равна, што су точкови округли“ – комУтска пословица

  • Данас се на Фејсбуку појавила „шема дјеловања Светосаваца, посмрдица и веселе србадије“, тако је макар описала своју теорију завјере комУткиња Вања Бјелица Вукотић

АУТОР: Веселин Поповић

 

Овим невјероватним говором мржње пријавила се за полицијско испитивање, привођење, кривичну пријаву за ширење мржње и националне нетрпељивости… И још пар успутних пријава.

Или су институције још увијек глуве за говор мржње према Србима?!

Њена објава у групи „За Црну Гору, њену част и слободу!“ открива једну значајну чињеницу о новокомУтама – монтенегро је плодно тле за узгајање теорија завјере – свих врста и узраста. Овдје говоримо од поштоваоца Земље као равне плоче, преко антивакцинашких комУта, до ових – шематских теоретичара завјере.

А како то Бјелица Вукотић и јато „шематизују“ и кога таргетирају – коме цртају мету на леђима?

Пет главних „кластера“ (Фејсбук групе или странице које су комУте препознали као „главне у одређеној групи“): Лудачки покрет Не дамо светиње, Подршка Митрополиту, Светосавски покрет Црне Горе, Пријатељи оца Гојка Перовића и Српска Црна Гора.

(Да, и ИН4С је у шематском приказу.)

Наравно, шта је теорија завјере ако нема преклапања, па тако имамо неке од подстраница које се преклапају у „кластерима“. Наравно – људска машта може свашта.

Али је константа говор мржње, који мора бити санцкионисан и чланови ове гупе који одобравају овакве објаве морају бити приведени за саучесничко ширење националне мржње и нетрпељивости са Бјелица Вукотићевом.


ИЗВОР: https://www.in4s.net/ludilo-me-montenegrinski-teoreticari-zavjere-napravili-semu-o-organizovanom-djelovanju-na-fb-svetosavaca-posmrdica-i-vesele-srbadije/

Подели: