Анализе

САВЕТ ОБОЛЕЛИМ ОД ВИРУСА ИЛИ БАКТЕРИЈЕ: до новца – тужбама!

  • Свако ко је оболио од било каквог вируса или бактерије које се уносе кроз нос или уста, а носио је маску, има право такође да тужи Кризни штаб, јер мјера коју је донио, тј. морао да препише од оних изнад себе, није допринијела да се човјек не разболи.
  • Одбрана туженог да се вирус могао пренијети и преко слузнице ока неће успјети јер нису донијели мјеру да се штите и очи.

Ако смо већ под окупацијом Запада који нам намеће своје норме у све поре нашег живота, хајде да онда изкористимо и њихов стил рада и обичаје из области права.Укључимо се у правну борбу како би дошли до новца којег је све мање. Додуше, мораћемо га након добијеног спора подијелити са адвокатима, али и то је боље него не добити ништа.

Мада за ове тужбе и није потребна нека посебна помоћ адвоката, може свако да срочи тужбу уз мало концентрације и познавања основних појмова.

Ако је Уставни суд БиХ донио одлуку да је противуставна мјера затварање људи, ограничавање кретања и инсистирање на великом маскенбалу, онда свако ко има икакве посљедице, а сви имамо сигурно душевне посљедице од носања брњица, може да подигне тужбу против Кризног штаба и тражи надокнаду за наношење душевне боли и понижавање. А поготово ко је оболио и од неке физичке болести, а не само психичке.

Свако ко је оболио од било каквог вируса или бактерије које се уносе кроз нос или уста, а носио је маску, има право такође да тужи Кризни штаб, јер мјера коју је донио, тј. морао да препише од оних изнад себе, није допринијела да се човјек не разболи. Одбрана туженог да се вирус могао пренијети и преко слузнице ока неће успјети јер нису донијели мјеру да се штите и очи.

Ово је прилика и да поједине странке прелију новац себи из супарничких странака, тако што ће да туже чланове кризних штабова који су из супротног табора, за доношење противуставних мјера. Ако су у кризним штабовима само чланови једне странке, ето прилике за опозицију да дође до новца.

Свако од нас који се одлучи да прими вакцину такође може да захтјева од онога ко је даје да подпише изјаву да је давач вакцине сагласан да сноси посљедице сваке нежељене појаве коју вакцина изазове. Ако са себе одговорност за нежељене посљедице скидају произвођачи вакцина, па онда скидају одговорност и они који је продају, па и они које је наручују, па и они који је убризгавају, неко мора бити одговоран у том ланцу. Немогуће је да није нико одговоран. Није ваљда да смо неодговорна цивилизација и друштво. Јако је безобразно да се одговорност пребацује на оне који примају вакцину. Неко мора бити одговоран да се зна од кога ће се наплатити штета, ако до ње дође, ко ће да сноси трошкове лијечења нежељених посљедица.

Причему треба нагласити да не смије исти произвођач да продаје и вакцине и лијекове који лијече нежељене посљедице, јер би се ту могло свашта посумњати.

Душко Бошковић, БиХ

П.С. Ситуација се односи на БиХ, али је сигурно примјењљиво и на друге бивше Југославенске републике. На насловној фотографији на аустријском  и америчком  језику лијепо пише да маске не штите (за сваки случај поновићемо је).

Подели: