Анализе

Освета Deep state: Више великих америчких телевизија прекинуло пренос Трамповог говора

ВЕЋ ПОКУШАВАЈУ ДА ГА `ВУКУ ПО БЛАТУ`, НА ПРЕДСЕДНИКА САД `ДИГЛА НОГУ` И МИСИЈА ОЕБС

  • Трампов говор, у коме је тврдио да је изборним победник по „легалним гласовима“ и да демократе покушавају да му преварама украду победу, прекинули су ТВ канали: MSNBC, ABC, CBS, CNBC и NBC, ако и USA Today и Twitter
  • Одмах након што је пренос говора председника САД био прекинут, водитељ MSNBC је саопштио гледаоцима: Нисмо свесни било каквих илегалних гласова или Трампове победе“. Руководства ABC и NBC су Трампове тврдње оквалификовала као „неутемељене“. Водитељ CNBC Шепард Смит, прекидајући Трампа је изговорио да је „ово што председник Сједињених Држава говори у великој мери потпуно погрешно“

__________________________________________________________________

ДОНАЛД Трамп ће, како ствари тренутно стоје, остати без другог мандата шефа државе зато што се током првог повлачио пред америчком дубоком државом (Deep state), чинећи уступке да би је пацификовао.

То му се сада свети. Стеже му изборну омчу око врата. И показује: да би био у бољој ситуацији да је током протекле четири године ратовао против дубоке државе, да није наивно веровао да национална пошта припада САД…

А да се постави другачије, вероватно је било неопходно да у понечему престане да буде Американац, да не дозволи, на пример, да се под његовом влашћу изведе обојена револуција у Македонији…

Сад ће му, како изгледа, стићи и ти рачуни на наплату. Тражиће му да плати – како је у једној својој песми написао Оскар Давичо – и оно што није ни попио ни разбио…

Неколико главних америчких телевизијских канала прекинуло је емитовање Трамповог говора у којем је рекао да он изборни победник по „легалним гласовима“ и да демократе покушавају да му украду победу.

Трампов говор прекинули су ТВ канали: MSNBC, ABC, CBS, CNBC и NBC, ако и USA Today и Twitter.

Одмах након што је пренос говора председника САД био прекинут, водитељ MSNBC је саопштио гледаоцима: „Нисмо свесни било каквих илегалних гласова или Трампове победе“.

Руководства ABC и NBC су Трампове тврдње оквалификовала као „неутемељене“.

Водитељ CNBC Шепард Смит, прекидајући Трампа је изговорио да је „ово што председник Сједињених Држава говори у великој мери потпуно погрешно“.

Твитер је без објашњења прекинуо директан пренос председникове изјаве преко своје апликације.

На Трампа је – што је такође индикативно „дигла ногу“ и посматрачка мисија ОЕБС која га је оптужила за „флагрантну злоупотребу положаја“ зато што је тражио обуставу бројања гласова на председничким изборима „пре завршетка тог процеса“.

Оценила је да је Трамп то учинио користећи моћ коју има шеф државе. Победу коју је Трамп поменуо – назвала је „наводном“.

Што је за Трампа посебно непријатно, први човек мисије – Немац Михаел Линк – изјавио је да се гласачки листићи послати поштом „пребројавају правилно“.

Линк је посебно нагласио: „Главна брига је повезана са тим то што САД не успевају да се отарасе духова на које се Трамп позива. Чак и ако Трамп призна пораз и преда председничку функцију наследнику, његове присталице, подстакнуте његовом реториком, могле би насиље сматрати легитимним оруђем, јер се више не осећају демократски представљеним“.

Према последњим делимичним резултатима, кандидат демократа Џо Бајден у вођству је са 264 електорска гласа, док их Трамп има 214.

За победу на изборима потребно је 270 од 538 електора.


ИЗВОР: http://fakti.org/alter-america/osveta-deep-state-vise-velikih-americkih-televizija-prekinulo-prenos-trampovog-govora

Подели: