Анализе

Американци у Белорусији позвани да обезбеде храну, воду и новац за најмање три дана

ЊИХОВ „БЕЛОРУСКИ ГУАИДО“ – С. ТИХАНОВСКА – ДОБИЛА МИГ ДА КРЕНЕ НА СВЕ ИЛИ НИШТА

  • Шефу државе, Александру Лукашенку, поставила ултиматум да поднесе оставку, „обустави насиље против учесника мирних протеста“ и „одмах ослободи политичке затворенике“. Одредила му је и рок – две недеље – који истиче за три дана. И запретила да ће, у супротном, почети генерални штрајк, а да ће опозиција блокирати саобраћај у целој земљи
  • У амбасади САД у Минску предобро знају шта ће њихови `обојени` наредних дана покушавати у Белорусији. Зато не чуди што су Американце, који бораве у тој земљи, опоменули и да „избегавају демонстрације, да буду свесни окружења јер скупови осмишљени као мирни могу брзо прерасти у конфронтацију и насиље
  • И Тихановска и Амери, заједно са Пољацима, Литванцима и осталим, имају један, али велики проблем. Зове се: Александар Лукашенко. Некадашњи председник колхоза и посланик који је израстао у озбиљног државника

_______________________________________________________________________

АМБАСАДА Сједињених Држава у Минску јавно је посаветовала Американцима који тренутно бораве у Белорусији да се опскрбе храном, водом и новцем.

Дала им је и инструкцију да избегавају демонстрације и друге „масовне догађаје“.

Апел и инструкције отворено је повезала са тобожњим „народним ултиматумом“ који је 13. октобра шефу државе Александру Лукашенку поставила бивша председничка кандидаткиња Светлана Тихановска.

Као да је у ситуацији да поставља ултиматуме и прети, затражила је да поднесе оставку, „обустави насиље против учесника мирних протеста“ и „одмах ослободи политичке затворенике“.

Одредила је и рок – две недеље који истиче за три дана. И запретила да ће, у супротном, почети генерални штрајк у свим државним предузећима, а да ће опозиција блокирати саобраћај у целој земљи.

Још је позвала све чије су симпатије на страни позиције да бојкотују државе прехрамбене продавнице“.

Амбасада САД у Минску

Тихановска, која борави у Литванији и Пољској, а и у Берлину и у Бриселу од ње праве „белоруског Хуана Гуаида“, сигурно не би кренула на све или ништа да није добила миг од Вашингтона.

Дакле, у амбасади САД у Минску предобро знају шта ће њихови `обојени` наредних дана покушавати у Белорусији. Зато не чуди што су Американце, који бораве у тој земљи, опоменули да „избегавају демонстрације, да буду свесни окружења јер скупови осмишљени као мирни могу брзо прерасти у конфронтацију и насиље“.

Прецизирала је да сваки Амер треба да има хране, воде и новца „за најмање три дана“.

Посебно је указала да треба да носе лична документа, „укључујући пасош са важећом белоруском визом или печатом о безвизном уласку“.

И Тихановска и Амери, заједно са Пољацима, Литванцима и осталим, имају један, али велики проблем. Зове се: Александар Лукашенко. Некадашњи председник колхоза и посланик који је израстао у озбиљног државника.

Додуше: имају и Русију за проблем.

Није се случајно Лукашенко јуче захвалио руској обавештајној служби на помоћи коју пружа „партнерским службама“ Белорусије која је са Русијом у некој врсти меке конфедерације…


ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/amerikanci-u-belorusiji-pozvani-da-obezbede-hranu-vodu-i-novac-za-najmanje-tri-dana

Подели: