Анализе

Кардинал Рејмонд Бурк оптужио папу за јединство с масонима и учествовање у стварању светске владе

  • Римокатолички кардинал из Америке Рејмонд Лео Бурк (Raymond Leo Burke) оптужио је 26. децембра 2019. папу Фрању за јерес и јединство с масонима, известило је римокатоличко издање «Gloria.tv»

У свом интервјуу за сајт «The Wanderer Press» Рејмонд Бурк (на фотографији), коментаришући недавни догађај „катихезације“ паганске богиње Пачамаме у Ватикану, подсетио је римокатолике да „наша мајка није Земља нити неки пагански идол попут Пачамаме, већ Дјева Марија“.

Подсећамо да је 14. децембра Конгрегација за питања римокатоличког образовања спонзорисала божићни концерт у дворани Павла VI. Папа Фрања је том приликом одржао унапред написани кратак говор.

Међу присутнима било је око 5.000 људи, док је два милиона гледалаца то пратило преко ТВ екрана.

Током догађаја, једна жена из Латинске Америке обавила је такозвану „катихезу инске (народа Инка – нап. „Борба за веру“) богиње плодности и земље Пачамаме“. Она је замолила присутне да скрсте руке на грудима, како би осетили моћну енергију, појаснивши да ми не осећамо само „своје срце“, већ и „срце мајке – земље“.

Док су сви ћутали, објаснила је да је „дух“ тај који нам „омогућава да чујемо поруку Мајке Земље“. Додала је да је „за домородачке људе на овом свету све што постоји Мајка – Земља или Hicha Guaia.“ Име Гуаja користи се као синоним за Пачамаму. Жена је изјавила да она

„даје храну, свету воду и лековите биљке“, због чега захтева жртвоприношење „плаценте и прве власи сваког човека“.

Кардинали и бискупи који су присуствовали „катихезацији“, доследно су следили упуства ове даме.

По мишљењу кардинала Бурка, позив поглавара римокатолика да се „промени еколошка ситуација“, „део је плана за стварање светске владе“ (владе Антихриста – нап. „Борба за веру“).

Бурк је уверен да ови апели нису ништа друго до „идеје масонакоји желе дастворе секуларно друштво“, одбацујући постулат да Господ управља светом.

Подсећамо да је у новембру 2019. године сто римокатоличких прелата и свештеника и светосних научника оптужило је папу Франциска за – паганство. Објаснили су и због чега: због исказивања поштовања симболима јужноамеричке паганске богиње. И не било где – у Ватикану. Они су у својој петицији затражили од поглавара римокатолика да се „јавно покаје за своје грехове“ (овде:).

Приређивач: „Борба за веру“

_____

Ватикан је 2014. године сменио конзервативног америчког кардинала Рејмонда Леа Бурка, бившег надбискупа Сент Луиса, са места председника ватиканског Врховног суда, након Буркових критика владавине либералног папе Фрање. Бурку су сметали папини ставови о разводу, поновном венчању римокатолика и о хомосексуалности, као и они о нехуманости либералног капитализма. У једном интервјуу кардинал Бурк је рекао како многи римокатолици осећају како је „црква као брод без кормила“. Кардинал Бурк је после смене премештен на церемонијалну дужност руководиоца Малтешког војног реда.


ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/12380/1/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.