Анализе

ВАТИКАНСКО УКИДАЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У СРПСКИМ ДРЖАВАМА

ФОТО: helionews.ru

  • На самом почетку 17. вијека Ватикан је обрисао српску историју и то у условима кад је српски народ на Балкану био у тоталној окупацији од Турске!
ПИШЕ: Хаџи Драгиша Шоћ

Ватиканска, а касније и бечко-берлинска школа су избрисали историју српског народа!

То је задњих пола вијека непобитна истина у савременој историји!

За невјерицу је да се још одржава уопште и међу српским државама у образовним системима, при чему готово да се нико не труди да нова открића инкорпорише у системе системе.

Нова открића и нису заправо нова. Нова је једино слобода савремених историчара да се све више одупиру ужасној ватиканско-германској школи и јавно објављују своја истраживања.

На самом почетку 17. вијека Ватикан је обрисао српску историју и то у условима кад је српски народ на Балкану био у тоталној окупацији од Турске!

Тада је Порфирогенитов (Инструкције)  „О церемонијама и темама“ једноставно прерађен у спис „О народима“.

Прво је учени римокатолички свештеник, Дубровчанин Мавро (иначе Србин), позивајући се на велики број античких извора првог реда објавио „Краљевство Словена“ и одмах био забрањен и изопштен из ватиканске цркве, а само десет година након тога се у Лиону појављује прерађени спис о народима.

Иако се појављује под именом Константина Порфирогенита, јасно је да он са њим нема никакве везе, напротив, дјело би се прије могло везати за римокатоличке хрватске свештенике!

Да је обичан фалсификат свједочи да су прилично невјешто измјешана имена и датуми, или датуме и догађаје, али то не смета нашим историчарима да га још увјек користе, а поготову не смета представницима поменуте школе!

У том дјелу се први пут помињу неки Словени који су дошли ниоткуда и населили Балкан, а све је нафиловано неистинама и измишљотинама! Других оновремених свједока о том досељавању нема.

Поставља се питање са којим циљем је то рађено. Одговор је прост. Требало је новим Европским државама дати индентитет и сакрити да су постале на рушевинама Велике Србије и да су становници углавном Срби!

Ово пишем, јер ме све подсјећа на данашњу Црну Гору!

Тако да мислим да је упорна ватиканско-бечко- берлинска школа доживјела свој врхунац и то послије вишевјековног багателисања праве историје! Веома је тешко доћи до свијести људи и објаснити им да је Хелм или Балканско полуоство вишемиленијумска постојбина српског народа.

Но, о тој теми другом приликом!

(Аутор је професор историје и директор Издавачке куће „Јерусалим из Бара)


ИЗВОР: http://barskiportal.com

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.