Анализе

Када би Срби пристали да се прекрсте у римокатолике истог момента би нестало Хрвата и сви редом би признали да су Срби!!!

Већ две деценије jа покушавам да објасним ово што је овај човек у тексту који следи написао!

Ко су у ствари Хрвати??

Мени је ТО одавно јасно и упорно покушавам да објасним свуда где стигнем. Људи, под разним утицајима, разних историја које су нам сервиране у последњих стотинак година, НИСУ СПРЕМНИ то ДА ПРИХВАТЕ!

Хрвати су „народ“ који је настао тако што је православно, српско становништво, односно појединци; ДА БИ СПАСИЛИ ЖИВУ ГЛАВУ, ПОРОДИЦУ УОПШТЕ, ЗБОГ БОЉИТКА И НАПРЕТКА пристали да из православне вере пређу у католичку!!!

Нису они баш добровољно пристали на то! Мада неко може да каже: Нико их није терао! Али било је бити или не бити, ПОСТОЈАТИ или НЕ ПОСТОЈАТИ!!!

Када? Па и то се није десило преко ноћи! То је поступак који је давно почео а и данас се догађа!

На концилу католичке цркве у Загребу 1900. донесена је одлука да се сви Срби католичке вероисповести надаље „пишу“ као Хрвати!
Ко има времена и жеље овде може нешто више да се информише:
Нажалост, они не само под утицајем кривице него и католичке цркве, стално противурече, свађају се, бију, а и ратују, убијају оне који су издржали и нису пристали да промене веру!!

Мислав (писац текста који следи) је то лепо испричао. Треба рећи да то није патент само са Хрватима. То је поступак који се вековима дешавао на подручју целе Јевропе!! Славени су свуда по њој прелазили у народе који су их економски надјачали на територији на којој су вековима живели. Да је то тако јасно говоре имена топонима, која су и данас сасвим српски јасна, или стари називи који су временом модификовани, деформисани и данас су нешто другачији!

Примери: Називи река „Гарона“ (бар 4 или 5), Чувена „Шлезија“ – првобитан назив Силесија, река Сена, Дунав настаје од две речице скоро истоветног назива Брег и Бригах.

Примера за то има доста, и не бих сада о томе.
Прочитајте текст који следи, занимљив је и поучан. Не слаже се баш са „званичном“ историјом, али је истинит!!!

Када би Срби пристали да се прекрсте у римокатолике истог момента би нестало Хрвата и сви редом би признали да су Срби!!!

Ко је расположен да чита даље, ево још неких података о томе где су све били Славени, ја волим да кажем Срби. Пробаћу да направим круг око бивше Југославије а и саму бившу Југу ћу „обрадити“.
Да кренемо рецимо од:

Италија. Венеције, уствари Винеција. Вини или криви. Основали су је протерани из Падове! А и сама Падова је славенска реч пад у физичком смислу али и моралном.

Аустрија. Или како они кажу Ostereich, Источно, источније царство. А они су најјужнија „германска“ земља. Е ту има главни град. Wiena, ми га зовемо Беч, а уствари оба назива су Славенска! Беч или Беж, данас би рекли Бежанија! А њихово Wiena – Виена – Вијани; јурени или прогоњени, они који су бежали.
Мађарска. Мађари су тај простор запосели око 400 после Словена. Простор ове државе је чинило становништво које се доселило са Волге и Дона. Подаци говоре да је становништво већим делом било Славенско а мањим Хуни. Чак су им и краљеви 300 година били са славенским именима из породице Арпадовићи! Владајућа класа су били Хуни (Мађари) а основу становништава су чинили Славени! Временом се српски живањ утопио и постали Мађари. Мађари или Међари они са којима се међимо – граничимо.
Румунија. Држава која је настала 10 година после Српске академије наука. Наводни романи који су до пре стотинак година причали, како каже њихов стручњак Дину Ђуреску из Румунске академије наука: „нетачно да смо говорили српским језиком, већ црквено-словенским, који је тада био званичан језик“. Црквено-словенски? Па како то да неки „романски“ народ није раније говорио неким од романских језика. Како то да поп Ћира и Спира иду код владике у Темишвар. Зар српски владика није могао да столује негде у Војводини?
Бугарска. Опет једна мешавина Хуна и Славена. Јер да није тако, зашто они говоре славенским језиком? Слично Македонцима.
Грчка. У Грчкој су јужно од Охрида па све до Атине мењана славенска имена местима и давана грчка. Пише Анђелија Станчић-Спајићева у књизи: Најстарији језик библије (1929), и поименце наводи српске и измењене називе места (железничке станице) од Атине према Термопилама: Бојат – Ијон, Тћурка – Афидион, Мала каса (коса) – Сфендали, Сирђи – Ипатон, Србица место под Олимпом, Место Лелија покрај села (Орахова) Ракова и Веленце, Брано – Китинијон, Ливадија. Од Атине идући Коринту има много презимена Сервос. . .
Албанија. Земља српских великаша коју су неком приликом населили Арнаути, долазећи са Сицилије. Временом се одомаћили и умножили. Тамо и данас има доста Срба који данас не могу да врате своја стара имена и презимена. Држава им дозвољава да могу да преузму или име или презиме!!! Она је такође творевина Ватикана и Аустрије!
А код нас (бивша ЈУ)?
Ето о „Хрватима“ смо овде прочитали. На наше очи и очи наших родитеља постаде од старе Србије – Македонија (назив по географској области); од Срба уз бугарску границу Бугари, Црногорци се бусају да нису Срби, по Босни некакви Бошњаци, у Санџаку би се сви заклели да потичу од неког Турчина – бега. А сви мање више говоре српски на некакав начин искварено, АЛИ, корени су исти!!!

Ето пример о YU јасно говори како се од Срба стварају неки други, само не Срби, и како ти што више „нису“ Срби су спремни да се пушком и ножем докажу да су нешто друго само не оно што јесу!!! Тако је било и по целој Јевропи. Каква су зверства чинили са српским становништвом Мађари, Бугари, Албанци а, ето, знамо да су они, добрим делом, у ствари Срби пореклом!

П О З Д Р А В !!

Драагооољуб

Подели: