Анализе

Фрузи – Франци

АУТОР: Драгољуб Димитријевић

Фрушка гора, из Википедије, слободне енциклопедије:

Порекло назива: Назив „Фрушка“ потиче од речи старог словенског етнонома Фруг, синонима за Франке што даје значење имену планина као „планина Франака“.

———————–

Мало је чудно или смешно, ако су Словени (СлАвени) дошли у 6–7 веку (незнано одакле) како планина „носи“ славенско име још пре њиховог доласка?? (и Славена и Франака)

Но,   ТО да оставимо на страну. Оба су назива СлАвенска, и Фруг и Франк.

Фруг

Фрузи

в Руси

У Раса

Франк

Вранк

Врани

Уствари Црни

Други назив за Црни су Врани!

Јер врани коњи, су црни коњи.

Врана је црна, по боји је и добила име.

Неко ко се презива Франк је обележен као Црн.

Па је Ана Франк уствари Ана Шварц (Anna Schwartz) – Ана Црнић (рецимо).

Ту је наравно и Franck kava из Загреба [твртка која је још 1892. (Franck Heinrich Sohne) почела у Lincu – Austrija, касније отварали погоне у Загребу, па Italija, Češka, Mađarska, Rumunija, SAD] почела да се бави производњом Цигуре, а од 1960. у Загребу почела да се бави паковањем кафе. [А оно Соне је уствари sohn (D) = син (SRB)]

И тако Franck (Вран-к) Црн је сасвим српски.

То значи да су оба назива Фруг и Франк славенски (српски – хајде јежите се малко, али ТО је тако!)

Када говоримо о тим Францима, и владарима тих Франака (Вранака, Црнака) треба свакако поменути од почетка:

ХЛОДОВЕХ-а (481-511 Hlodoveh), ХОЛДЕРИК-а, па ДРАГОБЕР-а (629-639 Dragober)

Први је некако Хладовић, код другог је већ замењено „О“ и „Л“, А трећи има потпуно Славенско име и данас читљиво: Драго бер. (један од славенских назива за месеце је Гроздобер)

Морам рећи да када кажемо Врани мислећи на Црни не подразумевам Црнце у правом смислу те речи какве ми данас знамо. Ради се о вероватно људима нешто тамније пути, очију и косе од светлих Славена; плаве косе, плавих очију, светле пути.

Ако се сетимо да су Римљани (Латини – Латице) дали име „Германи“ људима који су се побунили против римског царства и побили римску XVII, XVIII I XIX легију (1/4 римаске војске, 15-20.000 војника) у Теутобуршкој шуми (Теута – тета – тетка > краљица из Пераста, Бока Которска) дакле људи из грма – герма а који су били из племена ЧеРуси  (ја бих слободно рекао Черни Руси, Раси) онда се некако може и наслутити порекло Франака, Вранака, Црнака – черни раси. Зашто не, ако имамо Белорусе, онда свакако постоје и Черноруси!

Ако пропратимо имена горе поменутих првих владара тих Франака, лако ћемо закључити да су њихова имена Славенског (Чешког, Пољског или Словачког) порекла.

ХЛОДОВЕХ

Хладовех

Хладовић

Хладић

Хладно

ХОЛДЕРИК

Холде рик

Хлад ерик

Хладерић

Хлад

Хладно

И  ТУ  одмах видимо и порекло „Германске“ речи:

Од хлод >> холд >> колд è Kold (D) = хлад-но, хлад, хлод, холд, kold!

Потпуно је јасно из ког језика је изведена ова „germanska  тако рећи франачка реч!

ДАГОБЕР

Драго бер

Драго бере

Мислим да додатни превод није потребан.

Један од славенских назива месеца у години Гроздобер означава месец у коме се бере грожђе.

Како је могуће да у тим давним временима 5, 6 – 7. веку  у тим „чисто франачким“ народима владари, поглавари, имају чисто Славенска имена, ако они сами нису били део тог народа?? Па, ја бих рекао, јако тешко!!

Франци, из Википедије, слободне енциклопедије:

„Франци су германски народ, који се састоји од неколико германских племена. Франци су прво германско племе које се стално настањује на подручје Римског царства. Дошли су . . . из данашње средње Немачке, и јужне Холандије и населили су северну Галију, где су прихваћени од Римљана као федерати.“

Ето тако почиње прича о Францима у Википедији. Где писац прво каже да се Франци састоје од неколико племена а после их проглашава једним германским племеном!

Но свакако, очигледно је да имају везе са оним Черусима или Черноруси-ма.

А ево и неколико карата тих Франака у различитим временима:

 

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.