Анализе

ОТKРИВЕНА ТАЈНА KОЈУ ГОДИНАМА KРИЈУ ОД СРБА: Ево због чега им сметамо и зашто нам фалсификују историју! (ФОТО)

 • Више од једног века у српском народу постоји мишљење да су нас кроз историју нападали зато што смо на раскрсници путева. Данас нас осуђују без кривице, чак и када прави кривци исту признају, као што је био случај у недавној изјави Туђмановог министра полиције Бољковца да су Срби у Хрватској нападнути да би се изазвао рат

У ери глобалног света, када је готово немогуће сакрити и спречити ширење информација и сазнања, истина не може дуго остати сакривена. Из тог разлога су се последње деценије прошлог и почетком овог века нарочито интензивирали напади на Србе.

Зашто им сметамо?

Сметамо им због тога што су Срби једини народ у срцу Европе који се никако не уклапа у њихово виђење и планирање света и његовог поретка. Сметамо им што смо једини представници беле расе који су после II Светског рата пуцали на Американце. У Вијетнаму су то били припадници жуте расе, у Сомалији црне, у Авганистану, Либији, Ираку арапи и муслимани.

Сметамо им због нашег исконског осећања правде, који носимо у генима и због чега смо једини народ на свету који, за разлику од њих који ратују увек за земаљско царство, спреман на жртве за царство небеско.

Српско осећање правде они су се увек трудили да сузбију наметањем свога права. А по том праву Срби немају права на правду.

Зашто су нам фалсификовали историју?

Нама је фалсификована историја нанела више штете и пораза од свих ратова! Поражавајућа је чињеница да народ као Срби који је од вајкада у вртлогу светске историје, народ који је морао кроз векове да води толике одбрамбене ратове, тако мало урадио да своју историју истражи како треба, прикупи све податке и публикује их, направи музеј какав доликује једном тако старом народу богате историје. Уместо тога дозволили смо фалсификаторима “западне школе” да нас лажу и прекрајају као да смо каменчић поред пута којег шутира сваки путник.

Шта значи “аутохтони” на застави “Велике Албаније”?

Не би ли некако изашли на крај са непослушним Србима, они су недавно смислили нову интригу. Албанци, једини народ Европе који није имао своју борбу за национално ослобођење, и који због тога и нема националне хероје, већ је морао да узме Србина Скендер-бега за истог; наједном су постали Илири, народ који је мирно живео на Балкану, док нису дошли зли Срби и протерали га у јалове Албанске гудуре. Без икаквог научног доказа Албанцима се овим жели дати историјско право на балканске територије, наравно на штету Србије.

Арнаутска племена, која никада у историји нису испоштовала нити један склопљени договор, промовишу се у староседеоце Балкана са правом да се легитимно боре за своје “вековне територије”. И сами смо сведоци да они то здушно користе, трпајући у “Велику Албанију” не само српске, већ и територије садашњих држава: Грчке, Црне Горе и Македоније. Мислите ли да ће Европски парламент донети резолуцију о томе?

Србима су плански уништавали историјске записе како би их држали у незнању и лакше владали њима! За време Првог и Другог светског рата из Србије је однето око 40 железничких вагона архивске грађе. Немачки бомбардери су 6. априла 1941. намерно бомбардовали националну библиотеку у Београду, где је уништен цео фонд од 350.000 књига, укључујући и средњовековне списе непроцењиве вредности! Уништи једном народу историју, уништио си га као народ. Срећом истина се не може сакривати заувек, кад тад исплива на површину у пуном сјају.

Српску историју описују од шестога века, од времена наводног досељавања на Балкан, као да нас пре тога није ни било. А где су нам онда живели прадедови? Не падају народи са неба! Све је више аргумената у прилог тезе о томе да је центар, извор и колевка европске цивилизације Балканско полуострво, у “примитивној Србији”. Балканско полуострво је био први насељени регион из кога су касније насељавани остали делови Европе. Срби се овде нису доселили, већ су ту живели од свога почетка и одатле су се расељавали. Од леденог доба, обале Дунава су биле најбоље место за живот јер је цела Европа била окована ледом.

Винча је највеће и најзначајније истражено неолитско насеље, односно град у Европи и прво велико насеље које је било седиште прве урбане европске цивилизације пре девет хиљада година. Kуће нису имале дворишта, па је и то један од доказа да то насеље није било село, већ град. Археолошко налазиште града Винча простире се на око петнаест хектара, и не само на овој локацији. Тај народ је живео на простору који је много већи од данашње Србије, а то је утврђено на основу 700 пронађених локалитета ван подручја Винче, са археолошким материјалом који је по стилу исти као материјал нађен у Винчи, пише твбест.рс.

Простирао се широм данашње Босне, Србије, Румуније, Бугарске, Црне Горе, Македоније и Грчке. Налази из Винче потпуно су потирали тврдње германске или нордијске школе историје да је европска цивилизација настала на северу континента. Богатство налаза са овог локалитета (од керамичких посуда, фигуралне пластике, алата од животињских костију, глачаног и окресаног камена, остатака кућа) говори у прилог да је Винчанска култура на овом месту била просперитетна, што потврђује дуготрајност насеља.

Геолози су открили да је материјал од кога су Винчанци правили куће и керамику није била обична глина, него мешавина леса и веома мекане глине каква може да се нађе само на локалитету између Сланаца и Великог села. То доказује да су имали развијене технологије, па не чуди што су и први топили метале и правили боје од минерала извађених у рудницима на Авали. Винчанска култура открила је пре више од 7.000 година тајну проналажења руда и топљења метала и тако извела највећу технолошку револуцију човечанства.

Прва појава коришћења метала у свету регистрована је на подручју Србије, на локалитетима Плочник и Беловоде. На налазишту у Плочнику, пронађен је бакарни прстен, (као и други разни комади метала и камене секире) с почетка петог миленијума пре нове ере, који је један од првих металних предмета произведених на свету. Поред Плочника постоји још неколико локалитета у Србији.

Шта каже наука?

Др Бен Робертс, са универзитета у Енглеској, рекао је да се колевка металургије пре 7.000 година догодила на тлу данашње Србије.

У Винчи је створена прва азбука и то пре око 9.000 година. Азбука старих Етрураца идентична са винчанском, а ово значи не само да Етрурци воде порекло са ових простора, а не из Мале Азије, како се уопштено сматрало, већ и да целокупна писменост Европе и Средоземља почива на винчанском писму.

Генетика као необориви доказ

Анатолиј Алексејевић Kљосов, професор на Харварду, један је од оснивача ДНK-генеалогије – науке која разматра брзине мутација у ДНK и на основу тога одређује време древних миграција, време давних историјских догађаја и много тога другог што је у вези са еволуцијом човека, насељавањем наше планете по областима, као и археологијом, језикословљем и родословним линијама садашњих људи.

Др Kљосов је генетским истраживањима на простору Европе дошао до необоривих научних доказа:

“Хаплогрупа Р1а код Срба сеже много миленијума у дубину времена. Винчанска култура је њихова – Српска. Од главних родова код Албанаца “динарске” групе (И2а) има 12%, а код Срба 33%, код Хрвата 37%. И хаплогрупе Р1а код Албанаца има мање – 9%, код Срба 16%, код Хрвата 24%. Тако да одређена количинска разлика постоји. И чиме се она компензује? Трима хаплогрупама, којих је код Словена мало: то су Е1б (28% код Албанаца, 18% код Срба и 10% код Хрвата), Ј2 (20% код Албанаца, 8% код Срба, 6% код Хрвата), Р1б (16% код Албанаца, 8% код Срба, 9% код Хрвата). Другим речима, код Албанаца има више носилаца хаплогрупа које нису “исконски словенске”, и то их не чини староседеоцима.”

Осим тога, запањујуће је да српска азбука има чак 20 истоветних симбола као и винчанско писмо, те је тако и она настала из ове, а не грчке азбуке, како се и данас учи по школама. Чињеница да писмо није “дошло” на Балкан, него да се одавде ширило по евромедитеранском простору, битно мења слику предантичке историје.

Kомплетна германско-нордијска школа, која је сматрала да су Словени дивља племена која су у Европу стигла из руских степа тек пошто су се остали народи цивилизовали, пада овим открићима у воду. А то многи нису смели да дозволе, јер им је од ширења оваквих лажи зависила егзистенција. Данас је већ увелико у целом свету прихваћено да знаци из Винче представљају писмо и то не неко староевропско или подунавско, већ винчанско писмо.

Недавно су угледни немачки Универзитет у Тибингену и Геолошки институт у Хајделбергу потврдили да је археолошки локалитет Белица крај Јагодине најстарије светилиште Европе. У насељу из раног неолита нађена највећа ризница праисторијских уметничких дела на свету, са око 100 човеколиких фигура од камена, кости и глине, старих око 8.000 година. На фигурама из Белице представљене су све фазе настанка и развоја људског плода, од зачећа до порођаја. Овакве представе нису никада до сада забележене у уметничком стваралаштву човечанства. Немачки стручњаци су локалитет крај Јагодине назвали археолошком сензацијом 21. века!

Данас се деци у словенским школама предаје неуверљива, туђа верзија “сеобе народа” и “варварских напада” у време распада западноримске империје као истина о досељавању Словена на Балкан, који су одједном изронили из неких далеких мочвара, дошли на Балкан и без и једне забележене битке сатрли цивилизоване народе који су овде живели! Само здрава и поштена наука би могла да помогне да се изађе из зачараног круга мржње коју је Ватикан донео на Балкан фалсификовањем историје, крсташким ратовима ратовима, покатоличавањем и сакривањем истине!


ИЗВОР: Србија Данас, Видовдан

Подели:

3 Comments on “ОТKРИВЕНА ТАЈНА KОЈУ ГОДИНАМА KРИЈУ ОД СРБА: Ево због чега им сметамо и зашто нам фалсификују историју! (ФОТО)

 1. Доналд Трамп је скоро изговорио следеће: (2019.), цитирам:
  1.“Будућност не припада глобалистима!Будућност припада патриотaма!
  РЕЧИ ИЗГОВОРЕНЕ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА, ОКТОБАР 2019. г.
  2.“Глобалисти су поражени и мултикултуралност побеђује, људска цивиизација мора победити!“
  3. Различитост, она је највећа цивилизацијска вредност“
  4.Слободни свет мора „прилагодити“ националним темељима, а не да има намеру да их замени или избрише!
  САМО НА ОВИМ ВРЕДНОСТИМА МОЖЕМО ОПСТАТ И СВОЈИ НА СВОЈЕМ, ЗАТО, НЕМОЈМО ПРИСТАЈАТИ НА НЕШТО ШТО НАС УНИШТАВА.
  Ове речи са мцитирао, да би се видело, дфа је будућност сваког народа у томе да вреднује свој патриотизам и национално схватање. Хајде да се окупимо око ових вредности. Држава би требало да помаже рад националних и патриотских организација а не светске.хипертрофичне тзв. невладине организације, које разарају народ , напротив, све чине да га разоре. Док су Срби били НА ОКУПУ И НЕГОВАЛИ ПАТРИОТИЗАМ И НАЦИОНАЛНИ РАЗВОЈ, БИЛИ СМО ВЕЛИКИ. ДАНАС, КАДА СВЕ ПОМАЛО ГУБИМО, ПОСТАЈЕМО ЛОПТА ЗА ГАЖЕЊЕ СВИХ НАШИХ ИДЕЛА КОЈИМА ТЕЖИМО. ВИНЧА И ОСТАЛА НАЛАЗИШТА СУ ДОКАЗ НАШЕ ПРОШЛОСТИ И КАДА СМО БИЛИ НАЈВЕЋИ И ОСНИВАЧИ ЕВРОПЕ. ТЕЖИЛИ СМО СВОЈИМ ИДЕАЛИМА, ДА ГРАДИМО А НЕ ДА РУШИМО. ДРУГИ СУ ПОШЛИ НАОПАКО. РУШИЛИ СУ, ПА СУ ГРАДИЛИ, СВАКАКО, ПОНАЈВИШЕ ЗА (ЊИХ САМЕ) И НА ТУЂИМ ТЕРИТОРИЈАМА.

 2. Непотписани текстови као што је овај о „тајни“ која се скрива од Срба (али је реченим текстом „откривена“), макар колико звучали србски (или деловали тако), србској ствари наносе много већу штету но што се то може и замислити.
  Првом реченицом о сметању (и сметењацима) непотписани аутор настоји да нас увери како је много важно за људску историју што су Срби једини белци који су после Другог Светског рата пуцали на Американце, баш као да су пре тога били по укусу истих тих сметењака.
  Прича о правди, о праву на правду, о царству земаљском и Царству Небеском, овде служи само за засенити простоту, будући да ни њеном аутору није јасно о чему се ради.
  Све је то много једноставније, али само за оне који хоће то да препознају и признају.
  Многи озбиљни научници на стра­ни пишу, и говоре, да су винчанску цивилизацију (и цивилизацију Лепенског  вира) створили Срби, те да је та цивилизација старија од сваке друге за коју свет зна.
  Зна свет, али не знају “наука” у Србији и поли­ти­ч­ари којима је зла судбина доделила да управљају срб­ском државом. Да је оној првој стало до знања (то би онда научили и они други), морала би знати и за једно нимало реторичко пита­ње које Николај Фјодо­ро­вич Фјодоров (1829-1903) руски религиозни мисли­лац и фи­лософ, поставља шта уопште постоји у историји пре Јелина и Латина с који­ма, наводно, све почиње, али и за његов одговор да “по­стоји само континуитет вин­чанске цивилиза­ци­је, кул­турне матрице света који је званична наука при­крила, прогласивши га ‘чудом у Јелади’, као да нешто може постати из ничега”.
  О томе истом говори и Павле Соларић указујући “на нову стазу која води ка јединственом роду славе сло­вен­ске, односно ка истраживању које би показало ко­ли­ким је народима род словенски (србски – ИП) дао биће и реч”, народима који су се издвојили из словен­ског, односно србског народа и, пошто су уза се понели језик и писменост, “про­гласили” себе “новим народом”.
  И сви ти “нови народи”, макар колико бројни, про­сторно раширени и оптерећени комплексом стварне сопствене безличности, без обзира на то да ли су од србског народа отпадали вековима уназад или пред нашим очима, опстају искључиво на мржњи према срб­ском народу и жељи да униште и писане и живе сведо­ке свога таворења на тековинама србске цивилиза­ције, али и на уверењу да ће, ако би Србство било збрисано са светске позорнице, они моћи да себе прогласе носи­оцима некакве сопствене “изворне” цивилизације, ма­кар и оне која, у виду “новог светског поретка”, наме­рава да избрише све стварне људске вредности.
  Уместо да Винчу изгради као престоницу светске цивилизације, како би то приличило озбиљној држави, Србија је благодарећи “науци” злосрећних “научника” из сопственога крила, оних који из Академије наука (наводно Србске), с “угледних факултета Универзи­те­та у Београду” (како то поручује Радивоје Радић у не­каквом и мисаоном и словном смећу под насловом Бо­ља про­шлост, Бео­град 2018) гуше националну свест и трују на­ционално биће србскога народа и који се упорно, скоро подруг века, самозадовољавају порфи­ро­ге­нита­ли­јама из 6. и 7. века, од Винче направила нај­веће ђу­бри­ште на Балкану.
  Помоз’, Боже, јаднијем Србима да се одупру број­ним непријатељима по свету (жељних цивилизацијских вредности), али и у “домаћој радино­сти” – полити­ча­ри­ма који су принуђени да Државу Србију воде у скла­ду са школским сазна­њима о србској старини, као и исто­рича­рима од каријере ко­ји упорно врте покварену плочу о порфирогенита­лијама из 6. и 7. века -, и да своју кућу насред пута очувају на начин који нам је на почетку овога текста описао амерички нови­нар и књижевник Дејвид Бајн­дер:
  “НАТО би могао да потраје још неко време, Ев­ропска унија нешто дуже. Али, ја верујем да ће Србија са својом кућом надживети и једну и другу групацију. На крају крајева, преживела је и претходна царства”.
  Јер, није само у питању Србска Кућа Насред Пута, чува се Србско Извориште Светске Цивилизације.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *