Анализе

Из МУП Немачке процурио извештај да је корона-пандемија – „глобална лажна узбуна“

НЕМАЧКИ ЛИСТ «БИЛД» 23. МАЈА ОБЈАВИО: «ЗБОГ КОРОНЕ ОДЛОЖЕНО 52.000 ОПЕРАЦИЈА КАНЦЕРА»

  • Извештај на 93 стране под називом „Анализа управљања кризама“ сачинио је научни панел који је именовало Министарство унутрашњих послова и спољни медицински стручњаци са неколико немачких универзитета. На иницијативу Одељења министарства под називом Јединица КМ4 која је задужена за „заштиту критичне инфраструктуре“        
  • Шпигл објавио 15. маја: „Извештај је учинио јавним Штефен Кон [звиждач] који  је због тога суспендован са дужности. Саветовали су му да узме адвоката и заплењен му је радни лаптоп. Он је тај извештај изворно објавио 9. маја у либерално-конзервативном листу Тихис Еајнблик, једном од најпопуларнијих немачких алтернативних медија
  • У извештају се упозорава да је опасност ковид-19 прецењена јер вероватно ни у једном тренутку није прешла `нормални ниво`. И указује да у целом свету, за три месеца 2020-те, није било више од 250 000 смртних случајева од ковид-19, а да је током таласа грипа 2017/18 било 1,5 милиона смртних случајева [25.100 у Немачкој]  
  • Указано је да су људи који умиру од короне у суштини они који би статистички умрли ове године, јер су достигли крај живота и њихова ослабљена тела више се не могу носити са било каквим случајним свакодневним стресом (укључујући око 150 вируса који су тренутно у промету)

______________________________________________________________________

АУТОР: Даниеле ПОЦАТИ, Strategic Culture Foundation

НЕМАЧКА влада и главни медији укључени су у покушај да исконтролишу штету насталу услед појаве извештаја који оспорава успостављени наратив о корона вирусу. Тај извештај је процурио из Министарства унутрашњих послова.

Неки одломци из тог извештаја су:

* Опасност ковид-19 је прецењена: вероватно ни у једном тренутку опасност коју представља нови вирус није прешла `нормалан ниво`.

* Људи који умиру од короне у суштини су они који би статистички умрли ове године, јер су достигли крај живота и њихова ослабљена тела више се не могу носити са било каквим случајним свакодневним стресом (укључујући око 150 вируса који су тренутно у промету).

* Широм света, у току четвртине године, није било више од 250 000 смртних случајева од ковид-19, а 1,5 милиона смртних случајева [25.100 у Немачкој] било је током таласа грипа 2017/18.

* Опасност очигледно није већа од опасности од многих других вируса. Нема доказа да је ово било више од лажне узбуне.

* Опаска би могала бити у овом стилу: током кризе короне држава се показала као један од највећих произвођача лажних вести.

            Министар унутрашњих послова Немачке Хорс Зехофер

За сада тако и – лоше. Али, постаје још горе.

Извештај се фокусира на „многобројне и тешке последице корона-мера“ и упозорава да су оне „озбиљне“.

Више људи умире због мера које је поводом коронавируса увела држава него што их убија сам вирус.

Скандал је у току.

Немачки здравствени систем усмерен на корону одгађа спасоносне операцију и одгађа или смањује интензитет лечења за пацијенте чија болест није везана за корону.

Берлин у режиму порицања. Научници узвраћају

У почетку је влада покушала да одбаци извештај као „рад једног запосленог“, а његов садржај као „лично мишљење“ – док су новинари прекинули писања и одустали од питања.

Али, извештај на 93 стране под називом „Анализа управљања кризама“ сачинио је научни панел који је именовало Министарство унутрашњих послова и спољни медицински стручњаци са неколико немачких универзитета.

Извјештај је био иницијатива Одељења министарства унутрашњих послова под називом Јединица КМ4 а задужена је за „заштиту критичне инфраструктуре“.

Извештај је доспео у медије преко звиждача, Штефена Кона.

Аутори извештаја издали су заједничко саопштење за јавност већ 11. маја, укоривши владу због игнорисања стручних савета и затраживши од министра унутрашњих послова да званично прокоментарише заједничку изјаву експерата:

„Терапеутске и превентивне мере никад не би требало да донесу више штете од саме болести. Њихов циљ би требао бити заштита ризичних група, без угрожавања доступности медицинске неге и здравља целом становништву, што се то нажалост догађа. Ми у научној и медицинској пракси због корона мера имамо наше пацијенте који доживљавају секундарна оштећења на основи дијализе.“

                                                   Штефан Кон

„Стога тражимо од Федералног министарства унутрашњих послова да прокоментарише наше саопштење за јавност и надамо се одговарајућој расправи о [корона] мерама, оним које воде најбољем могућем решењу за целокупно становништво“

У време писања текста, немачка влада још није  реаговала.

Али, чињенице – на жалост – чине разумном забринутост медицинских стручњака.

Дана 23. маја немачки лист Билд објавио је наслов: „Драматичне последице мера короне: Одложено 52.000 операција канцера.“

Један лекар-радиолог упозорава да ћемо „побочне ефекте корона кризе осећати годинама“.

Пуцањ звиждача. Игнорисање поруке

Као што Шпигл извештавао 15. маја: „Штефен Кон [звиждач] је суспендован са дужности. Саветовали су му да узме адвоката и заплењен му је радни лаптоп. „

Кон је изворно објавио 9. маја извештај у либерално-конзервативном часопису Тихис Еајнблик, једном од најпопуларнијих немачких алтернативних медија.

Вест о извештају прошла је кроз Немачку током друге недеље маја – али већ у трећој недељи медији и политичари престали су да дискутују о том проблему одбијајући да га коментаришу.

Емблематичан је био приступ Гинтера Крингса, представника министра унутрашњих послова Хорста Зехофера – шефу звиждача: Упитан да ли ће према документу поступати озбиљно, Крингс је одговорио: „Ако почнете да анализирате такве радове, прилично брзо ћете позвати момке са капама од фолије на парламентарна саслушања.“

«Мушкарци у капи од алуминијумске фолије» – Алухут на немачком – то је термин који се користи да опише људе који верују у теорије завере.

Заправо, један чланак Шпигла који говори о протесту покрета против короне и последицама процурелог извештаја садржавао је реч „завера“ не мање од 17 пута! И, нема расправе о питањима која поставља сам извештај.

Вести о извештају су практично нестале.

Протестни покрет – или „корона-побуна“

Немци су демонстрације против закључавања почели већ у априлу.

Хиљаде грађана настављају да излазе на демонстрације сваке недеље, чак и ако влада ублажава ограничења.

Демонстрације нису само против ограничења, која су заправо релативно блага у поређењу с многим другим западним земљама.

Демонстранти доводе у питање цео наратив о коронавирусу, а посебно улогу коју Бил Гејтс игра као други највећи донатор ЗСО (први од када је Трамп суспендовао амерички допринос).

Заиста највећи догађаји догодили су се у Штутгарту 9. маја, где су се десетине хиљада људи окупиле да СЗО кажу `не `.

Немци говоре да није потребно никакво орвеловско решење које би влада једног дана могла наметнути из упитног „хитног статуса“ до апликација за масовни надзор и обавезних вакцинација.

Процурели извјештај показује да су њихови страхови утемељени.

Барем што се тиче лажне природе „корона пандмиије“

(Copyright © Daniele PozzatiStrategic Culture Foundation, 2020.)


ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/iz-mup-nemacke-procurio-izvestaj-da-je-korona-pandemija-globalna-lazna-uzbuna

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.