Анализе

Већину у украјинском парламенту контролише Сорош!

  • Дуго времена политички експерти расправљају о теми немонолитности украјинске странке „Слуга народа“, која је уз име Владимира Зеленског добила апсолутну већину у украјинском парламенту (Врховна рада). Међутим, ако су то раније биле само претпоставке, сада је и сам украјински председник обратио пажњу на нејединство партије. Као што политичка аналитичарка Елена Бондаренко верује, читава невоља „Слугу народа“ је у томе што многи од њих уопште штите интересе украјинског народа

Скандал који се назире у украјинској политици добио је коначни изглед, пошто је јуче (25. октобра 2019.), председник Украјине Владимир Зеленски на друштвеним мрежама објавио да би један од посланика партије «Слуге народа» могао да учествује у корупцији. Стога сви представници финансијских, пореских и царинских одбора морају проћи тест детектора лажи.

                                                 Елена Бондаренко

Према политичкој аналитичарки Елени Бондаренко, проблем партије „Слуга народа“ налази се управо у чињеници да су многи представници те странке заштитници америчког бизнисмена Џорџа Сороша: „Погледајте ко се сукобио. Сукобили су се ‘грантоједи’ (парламентарци који припадају структурама Џорџа Сороша и који живе на рачин грантова-новца овог олигарха – прим. прев.) и део који намерно, мада скривено, покушавају да се супротставе овој Сорошевој групацији унутар партије „Слуга народа“.

Сорош, сигурна је Бондаренкова, има представнике у многим странкама украјинског парламента: «Ако неко мисли да највећи део фракције у украјинском парламенту припада Игору Коломојском, онда греши. Највећи део посланика сада припада Сорошу. Он је успео је да убаци своје агнте у скоро све политичке партије, па и партији „Слуга народа“. Они су заправо посвуда.»

Заправо, то је, како каже политолог, суштина сукоба – „Слуга народа“ је подељен у одвојене групе које представљају интересе разних олигарха: „Неки намећу оне ствари које нису написане у Украјини, односно нису их написали наши експерти. Другим речима, они покушавају да разбију шему јавних набавки и потчине је себи, како би у потпуности отворили тржиште за мултинационалне компаније, тј. за странце. Други део покушава да шему јавних набавки сачува за националне компаније. “

Према представљеним информацијама, најгоре ће тек доћи у Украјину. Барем, ако заштитници Џорџа Сороша буду у стању да прогурају кроз парламент жељена решења. Уосталом, није тајна да је амерички бизнисмен успео да утиче на политичке процесе у многим земљама. И увек је ова Сорошова активност производила у држави где је успевао да утиче до прилично катастрофалних последица.

С руског превео Зоран Милошевић


ИЗВОР: http://geo-politica.info/bondarenko-bolshinstvo-v-verkhovnoy-rade-prinadlezhit-sorosu.html

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.