Анализе

Хрватски адмирал и савјетник Колинде Грабар Китаровић: Хрватској припада Бока Которска и све до Улциња

  • Хрватски адмирал у пензији Давор Домазет Лошо (72) изнио је шокантне тврдње наводећи да цијела БиХ, као и дио Србије и Црне Горе припадају Хрватској

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и дјелови Баната“, додао је Домазет.

„Ово нема везе са Другим свјетским ратом, али зна се да је цијела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Которска, све до Улциња, односно јужно до Будве“, рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и дјелови Баната“ додао је Домазет.

Објашњавајући ставове адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лијево-либералним центрима нису интересантне лијево-либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је отет хрватском народу упркос још увијек снажној емотивној вези и дијела чланства и бирачког тијела према том покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена “никада жешћим великосрпским захтјевима и намјерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ”.

Иначе, Лошо је био савјетник претходне предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, која га је смијенила 2017. године, након двије и по године на функцији, подсјећа Б92.

Хрватски медији тада су навели да је разлог ратнохушкачке изјаве према сусједима.


ИЗВОР: https://www.in4s.net/video-hrvatski-admiral-i-savjetnik-kolinde-grabar-kitarovic-hrvatskoj-pripada-boka-kotorska-i-sve-do-ulcinja/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.