Анализе

Хрватски адмирал и савјетник Колинде Грабар Китаровић: Хрватској припада Бока Которска и све до Улциња

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и дјелови Баната“, додао је Домазет

Хрватски адмирал у пензији Давор Домазет Лошо (72) изнио је шокантне тврдње наводећи да цијела БиХ, као и дио Србије и Црне Горе припадају Хрватској.

„Ово нема везе са Другим свјетским ратом, али зна се да је цијела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Которска, све до Улциња, односно јужно до Будве“, рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и дјелови Баната“ додао је Домазет.

Објашњавајући ставове адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лијево-либералним центрима нису интересантне лијево-либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је отет хрватском народу упркос још увијек снажној емотивној вези и дијела чланства и бирачког тијела према том покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена “никада жешћим великосрпским захтјевима и намјерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ”.

Иначе, Лошо је био савјетник претходне предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, која га је смијенила 2017. године, након двије и по године на функцији, подсјећа Б92.

Хрватски медији тада су навели да су разглог ратнохушкачке изјаве према сусједима.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/video-hrvatski-admiral-i-savjetnik-kolinde-grabar-kitarovic-hrvatskoj-pripada-boka-kotorska-i-sve-do-ulcinja/

Подели:

2 Comments on “Хрватски адмирал и савјетник Колинде Грабар Китаровић: Хрватској припада Бока Которска и све до Улциња

  1. Ван сваке сумње, нико из наводно србске наводне академије наводних наука – ни реч неће ланути на бар понеку од бесмислица садржаних у овом адмиралском тексту.
    Али, зато, овај момак који се узалуд не зове ЛОШО, не би стигао да постане адмирал, такав какав је, празноглав, већ би се, да ишта има у глави, удавио на време, док је био са неким нижим морнарским чином.
    Нажалост, није он једини хрват који тако и толико баљезга, ево га, примера ради, Томислав Грго Ан­тичић, уред­ник листа “Харахвати”, с изјавом од 3. новембра 2006. године да је “Хрватска колијевка не само Босна, него и Панонска низи­на, Укра­јинске и Руске низије све до Урала, пространства источно од Каспиј­ског мора све до Индијског оцеана”.

  2. Vatikan je bacio kosku Hrvatima,da lome zube sa nedostiznom zeljom o velikoj Rvatskoj.ZASTO???,pa da bi se Vatikan zastitio od Islama koji se putem migrantske krize vec priblizio Italiji.Neka im je sa srecom.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *