Анализе

Андреј Владимирович Родионов: Словени нису рекли последњу реч!

  • Интервју са Андрејем Владимировичем Родионовим, руководиоцем Међународног друштвено-политичког покрета „Руско-словенско уједињење и препород“

+С.В. Андреј Владимирович, с обзиром да сте први пут у Црној Гори какав је Ваш утисак о земљи и шта мислите о односима између народа Црне Горе и Русије?

-А.Р. Црна Гора је братска словенска земља, као и све остале словенске земље, а све словенске земље су предивне. С тим у вези, мој утисак је веома позитиван. Људи су веома добри, природа је прелијепа као и архитектура. Уопштено, природа Црне Горе подсјећа на природу Крима. Што се тиче односа између наших братских народа они су добри. Ми смо браћа по крви, браћа по јединственој православној вјери, и историјски и генетски ми желимо да будемо заједно. То је природна жеља наших народа, али нажалост као што то често бива власти у Црној Гори имају другачије мишљење.

+С.В. Како коментарише улазак Црне Горе у НАТО?

-А.Р. Сматрам да је улазак Црне Горе у НАТО велика грешка. Али, сваки народ мора сам да рјешава своју судбину и самостално одлучује о свом избору. Ако је тако народ Црне Горе ријешио онда је то његово право, али после разговара са народом мислим да је то одлука владе, а не већине обичних људи. Надам се да ће народ у Црној Гори исправити ту грешку, и да ће се окренути својој браћи у Србији и Русији.

+С.В. Какав је програм Ваше организације и које су активности на Балкану?

-А.Р. Наш покрет се залаже за уједињење свих словенских народа у јединствени савез независних словенских држава око Русије и руског народа, са јединственом економијом, политиком и стратегијом заједничке безбједности. Такође, ми се залажем за изградњу социјалног праведног друштва на принципу наше идеологије – Словенског социјализма. Наше активности су усмјерене ка обједињавању свих наших истомишљеника на Балкану под заставом нашег покрета, како бисмо заједно бранили право наших словенских народа и како бисмо се борили за нашу заједничку историју, садашњост и будућност.

+С.В. Дуго сте били у Србији и често сте у Београду, колико људи подржава покрет?

-А.Р. Тренутно, у Србији нас подржава неколико хиљада људи, али кад је питање стварног учешћа у друштвено-политичким активности онда се ради око 100 људи. Број присталица стално расте.

+С.В. Шта бисте поручили Словенима на Балкану?

-А.Р. Желим нашој браћи и сестрама Словенима на Балкану прије свега здрав разум и скоро обједињавање између себе, а такође предлажем да не очекују чудо и да се не надају да ће неко ријешити њихове проблеме умјесто њих самих. Будућност ће бити онаква каквом је ми изградимо сами, због тога предлажем свим Словенима Балкана да се што прије пробуде и да узму активно учешће у борби за своју свијетле идеале. Тада ће и други словенски народи моћи брже да дођу да помогну, и Руси наравно. Моћ Словена је у јединству, само тако ћемо побиједити! Слава Словенима! Словенско Сунце излази! 

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.