Анализе

Први мај – масонска подвала!

 • Социјалисти, који су се борили против капиталиста, прослављају датум кад је формално заснована капиталистичка експлоатација! Наиме, 1. маја 1776. године у Инголштату, створена је спрега мaсона и банкара која ће у црно завити свијет

Пише: Љубиша Морачанин

Предлажем читаоцима опкладу: да ниједан од наших универзитетских професора не зна ништа о 1. мају 1776. године, несумњиво веома значајном датуму. То је дан када су основани Илуминати. Ријеч „илуминат“ је латинског поријекла и значи – просвијећен. Они владају и данашњим свијетом, они повлаче фигуре на свјетској шаховској табли. Један њихов припадник је сто година касније записао: „Ја нијесам масон, ја сам илуминат, а нама масони конобаришу!“

Дакле, 1. маја 1776. године, Адам Вајсхаупт је симболично предао јеврејским банкарима, у Франкфурту на Мајни, свој превод Платоновог списа ,,О Републици“. Најславнији грчки филозоф је ту дао свој предлог за најбољу (недемократску) државну управу, с чврсто омеђеним и непромјенљивим сталежима: на врху је наследни племићки сталеж, окружен мислиоцима – филозофима и свештеницима; под њима су сталежи војнички, трговачки, слободних људи и робова.

Адам Вајсхаупт

Адам Вајсхаупт, атеиста, био је професор канонског права на Језуитском универзитету у Инголштату, градићу недалеко  од Минхена, док га нијесу прокљували и избацили. По вјерском убјеђењу, припадао је Волтеровој секти ,,деиста“, једној од ,,филозофских“, атеистичких јереси која се појавила у првој јудејској колонији у Европи, у Енглеској.

Какав је био смисао предавања овог превода ,,Републике“ јеврејским банкарима? Ту се сковала спрега ођавољених банкара с масонима. У тој ђаволској фантасмагорији, анти-филозофски настројени банкари били су почаствовани професоровом фантазијом. Далеко су они били од филозофа, али је њихово познавање пљачкашких начела имало неку вриједност у односу на људско крдо: они су знали како се манипулише новцем и користи опака лихварска вјештина.

Тај савез масона и банкара (Илуминати) траје већ два и по вијека. Безбожна демократија и брутални комунистички поредак су два екстрема који имају заједничку основу у вољи Сатане да пркоси Богу Творцу. Њихов систем је цинично супротан свему племенитом, узвишеном и духовно осмишљеном. Масонско-банкарски систем је потпуна негација добра.

Они су мајстори да замажу очи, њихово ремек дјело била је Француска револуција. Са малим, ,,реакционарним“ прекидима, масони су остали директори француске политике, током више од 200 година, па до данашњих дана, преко ,,мати-ложе“ Гранд Ориент. Енглеску демократију, јудео-банкари су, већ са себи својственом лукавошћу, успоставили један вијек раније.

Вајсхаупт је био најдаровитији револуционар цјелокупне свјетске историје. Радио је по начелу револуционарних тројки, по којима је само водећи члан познавао једног радника из наредне тројке.

Сви револуционари су имали и званичне надимке, и често им је само надимак био познат. Они који су се придруживали завјери, знали су само за опште, јавне, племените циљеве, а међу њима је било много опсењених људи – бискупа (једна од таквих наивчина био је и карловачки митрополит Стратимировић), генерала, књижевника – али, они нијесу познавали атеистичка убјеђења оних у врховима.

Они су представљали масу коју је Лењин називао ,,корисним будалама“ – либерали, напредњаци, љевичари, атентатори, мрзитељи хришћанства и устаљеног поретка. Као термити, они су радили на рушењу храма и пријестола, традиције и пристојних схватања и, умјесто њих, у темеље друштва су уграђивали вјеровања по Сатани.

Себе и друге људе просвећене Сатаном, Вајсхаупт је називао Илуминатима, Просвећенима. Безбожну, атеистичку културу, коју су ширили прије и послије Француске револуције, звали су на француском Eclaircissment (,,Просвећеност“); на њемачком језику су тај облик демонизованог, обесхристовљеног менталитета поносно истицали као Erklarung (,,Просвета“); на енглеском говорном подручју Englightenment (,,Просвећеност“). То европско ,,завођење за Голеш планину“ су финансирали јудео-банкари, и прије и послије Француске револуције.

Режирањем ратова и револуција у Новом вијеку, тај масонско-банкарски савез oднио је 400 милиона жртава. Ето, то је тријумф спреге банкара и масона, закључен 1. маја 1776. године. И то још није крај.

Последње жртве масонско-банкарске завјере за поробљавање човјечанства, тзв. Нови Свјетски Поредак, Срби и остали народи који су живјели на простору старе Југославије, већ су искусили. У грађанском рату, који су агенти НСП лансирали разарањем југословенске државе, било је бар 100 хиљада мртвих, на трима зараћеним странама.

Ето, тих 400 милиона уништених живота, у ратовима и револуцијама, посљедица су тог 1. маја 1776. године, кад се Вајсхаупт удружио с јудео-банкарима да свијет поведе  у офанзиву против хришћанских интереса.

Први мај је датум урезан у свијести  евро-америчких гоја, а везан за прославу Дана радништва. Какав цинизам: угњетачи цјелокупног човјечанства су подметнули крду – Први мај као празник, у част њиховог статуса оваца, које масони шишају по својој вољи. Социјалисти, који су се борили против капиталиста, прослављају датум кад је формално заснована капиталистичка експлоатација!

Зашто је Вајсхаупт изабрао баш овај дан? Био је то празнични дан. Празник је био у част Сунца! Стари, пагански празник из епохе римске империје. Историја недвосмислено свједочи да је римски император Диоклецијан (284-305) био, засигурно, најсуровији гонитељ хришћана. Године 303. он обзнањује едикт о једнобразној вjери у Царству коју хришћани не прихватају. За ту непослушност, нелојалност Империји, бивају сурово кажњени одузимањем јавних и приватних посједа, забраном окупљања, рушењем цркава, уништавањем светих списа… Плаћено је, по некима, цијеном од чак стотину хиљада живота. Године 305. дана 01. маја, Диоклецијан се разболио и абдицирао.

Вајсхаупт  је знао за овај датум. Његова је одлука била да настави тамо где је Диоклецијан стао 1400 година раније…

Гај Аурлеије Валерије Диоклецијан, римски цар (фото: Википедија)

ИЗВОР: Седмица

Подели:

4 Comments on “Први мај – масонска подвала!

 1. Исказујем своје лично дивљење ауторима овог сајта, за одабране и паметне текстове и чланке!!
  Додао бих на ову тему пар ситница, не замерите. Слово „илуминати“ није латинско, него еврејско. Наиме, слово „ИЛУМ“ јесте корен сложенице ИЛУМинати, и на хебрејском означава „СКРИВАЊЕ“. следи глагол „мина“= ставити на дужност, предназначити, и наставак „ат“= тихо, помало. Овде се спомиње Волтерова секта „деисти“, корен слово „деи“. То нам је опет познато из јудокатолицизма као „опус деи“. Слово „деи“ јесте из хебрејског и означава= бледе боје (наравно особина стараца, тадашњих „мудраца“, а то је од глагола даhа [лидhот, доhе, йидhе]= выцветать, линять . Дакле, коренски јудејска секта. Остали подаци у чланку су истинити, правилни. Спасибо!

  1. Пре десетак дана, 23. априла, на истом овом сајту објављен је текст „Комунизам Карла Маркса или тачније Мозеса Мордекаја Левија“, чији су наслов и садржина – у реду, али је зато овај Ришона високоучено оценио да је “чланак поучан и надам се да га мој србски народ исчитава”, да су “термин ‘илуминати’ многи објашњавали”, али да “нико не вади ту­м­ачење из хебрејског, вероватно јер га не познају. Корен речи је ‘илум’, сложеница је илум/и/ната при чему је
   илум м.р.= скрование и= одрицање, сербски (не), или острво
   ната (линтот, ноте, 1. склоњатсја, наклоњатсја 2. имати склоност
   Све то заслуживало је да га на понешто подсетим, како следи:

   Ришоно, Роде,
   Од тебе сам сазнао да ја већ сто година говорим еврејски, а да то, незналица какав сам, нисам ни знао.
   За сваки случај, рећи ћу ти да Илуминати нису ништа САКРИВАЛИ, тако да “илум” нема везе с еврејским скривањем.
   Илуминати су имали за циљ да ПРОСВЕТЛЕ незнавене, мене и сличне мени, на пример, тако да су у свој назив ставили реч “светлост”.
   Ако ниси знао, у латинском постоји реч ЛУМЕН која је настала од србске речи “луча”, што, мораш признати, има везе са светлошћу.
   И, на крају, што се стидиш свог имена, напиши како се зовеш, можда је твоје име познато у “високим” ономастичким круг­вима, тако да се убудуће можемо хвалити да смо еврејски научили од тебе.

   Нема разлога да те речи не поновим и испод овога Ришониног коментара, пошто он и овде понавља да је реч ИЛУМ еврејска; остале да не помињем.

   1. О добри Петровићу, наше србско писмо преформатирали, изменили и унаказили, те оно мало старих рускописа не умемо ни читати. Ко је то унаказио? Срби нису сигурно јер срби нису мајстори у освајању туђих територија нити у вођењу освајачких ратова. Срби су као и остали словени/славјани погодни за јудејску технологију завади и владај. Срби су прихватили да се не зову срби него по географским терминима.
    פֶּתַע
    пета= 1. вдруг, внезапно 2. неожиданный, внезапный

    רוֹב ז’ [רוּבּוֹ, רוּבָּם]
    ров м.р.[рубо, рубам]= 1. большинство, большая часть 2. множество, изобилие
    ПЕТ-РОВ

    Веома ценим што реагујете, значи да моје скретање пажње на јудејске игре има смисла.
    На нашу жалост око њих се данас врте сва дешавања.
    Саветујем свима да прочитају следеће књиге „When victims rule“ која се може наћи у пдф формату (2041 страница), као и „Jewish supremacism“ David Duke, „Understanding Jewish Influence“ Kevin McDonald , „Culture of Critique“.
    —-
    Ако Вам руски није стран молим Вас да проучавате: КАФЕДРА НАУЧНОЙ ИВЕРОЛОГИИ http://zarubezhom.com/
    Гојама највише откривају ивери, односно полуукрштени евреји.
    Спасибо!

 2. Можда није баш на тему. Али не тему јудејаца. Пре неки дан трагом других вести налетех на чисто технички чланак ко је власник домена admin@gmail.com . То је пошло за руком око 2008 или тако тих година када су увођени нови сервиси и није све било заштићено, па је нека група преко бага гугл календара дошла до идентитета власника емаил адресе admin@gmail.com, а тоје стручњак за ит безбедност власник агенције а истовремено администратор gmail-a. Име му је да га не наводим чисто јеврејско.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *