Анализе

ГНУСОБА ПУСТОШИ НА МЕСТУ СВЕТОМ

На слици: Србија, Црна Гора, Русија, Атина, Јерусалим

„Када угледате гнусобу опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом — ко чита да разуме — и када видите да је војска опколила Јерусалим, тада који буду у Јудеји нека беже у горе; и који буду у граду нека излазе напоље.

Јер ће тада бити невоља велика каква није била од постанка света до сада, нити ће бити.“ (Матеј 24:15-25, Марко 13:14-23, Лука 21:20-28).

Данас се испунила ова реч Господња пред очима нашим.

Синови сатанини, пород змијин, организовали су свевасељенски антихристов шабат, и Пасху без Јагњета Божјег. У договору са Бугојанским Пилатом, намесником империје и поклоником Хигије(не), човеком умивених и дезинфикованих руку чији су војници ставили корону од трња на Главу Цркве (Јован 19:2), првосвештеници и фарисеји српске цркве, гробови окречени, скупа са стражом запечатили су Животодавни Гроб – храмове Божје (сваки храм Божји је у крсно-васкрсном тридневљу Гроб живототочни, источник људског воскресенија и живота вечног). И показали којем господару служе (Матеј 6:24). И поновили да немају Цара, осим ћесара, цара овога света (Јован 19:15).

Патријарх српски, окајани нови Кајафа, поновио је речи древног архијереја Кајафе: „За нас је боље да један човек сам умре, него да пострада сав народ (Јован 11:49). Зато, ја препоручујем нашем народу да се придржава упутстава људи од струке, предвођене врховним ауторитетом и главним финансијером светске организације сатаниног здравства Билом Гејтсом, и његовим свештеником у Србији Ко(е)ном – да се помолимо Богу свако у свом дому. И да код куће размишљамо о празнику и његовом значају“.

Митрополит црногорски, нови Анна(филохије), Ђедо Србаља у Монтенигерији, такође „благословивши“ народ да не дође у храмове, служио је „телевизијску-литургију“ без народа, и за њом „предводио интернет литију“. У којој је жалосни народ за њим клицао: „Не дамо светиње“ – не примећујући да их није ни добио, причешћујући им се преко ТВ-а.

Садукеји који служ(иш)е литургију без народа су пастири који напасају сами себе, свештенослужитељи својега црева. Они су апсурд – као официри који ратују без војске. Као пилоти који сами лете у авиону а путницима говоре: „Није важно то што ви не можете да летите, ја летим за све вас („за све и за сва“) – битан је лет“. Али они су и ругање Богу. Они су као слуге које су изнутра закључале свадбену дворану на свадби Царевог Сина (Матеј 22:10), бахати конобари који се сами госте на царском пиру намењеном званицама Божјим. Они су патетични глумци, који су од Дома Божијег направили позориште апсурда, док помпезно запевају у празној храмини: „Примите, једите, пијте сви – са страхом Божјим и вером приступите!“. А овако о њима говори Господ: „Тешко пастирима Израиљевим који пасу сами себе!“ (Језекиљ 34:2).

На улицама градова патролира маскирана окупаторска армија светске империје, са прстом на обарачима пушака, спремна да пуца у вирус. На границама Израиља србског, у прстену (Кикинда-Суботица-Сомбор-Илок-Шид-Обреновац(мостобран)-Бања Ковиљача-Сјеница-Тутин-Прешево-Бујановац-Босилеград-Димитровград-Пирот), стратешки су распоређени пукови ИСИС-дивизије мухамеданских главосека (око 10000 „миграната“ из Авганистана и Пакистана) који урлају алахуекбер док чекају оружје и команду за јуриш у покољ.

„Када видите да је војска опколила Јерусалим, знајте да се приближило опустошење његово“ (Лука 21:20).

+

Гнусобу духовног опустошења на месту светом, месту светиње, данас видесмо.

Видимо и војску која је опколила Јерусалим србски.

И видимо да је стратешки циљ окупационе силе нашег непријатеља остварен – јахач на белом коњу, носећи токсон (лук и стрелу) и корону, ујахао је у Србију и освојио је (Откровење 6:2; објашњење видети у тексту Бели коњ антихристов https://balkanskageopolitika.com/2020/04/04/beli-konj-antihristov-listajuci-otkrovenje-jovanovo/ или исто у ПДФ-у https://drive.google.com/open?id=18m5YsMXcYGsvFCwmKFkBINQj0FYZq58V ). Од његовог биолошког оружја пало је неколико десетина Срба, али су се сви остали повукли пред њим без борбе и покорили му се, допустивши му тако да постигне свој циљ – да се на Дан Победе над смрћу, под изговором страха од смрти и страха ради јудејскога (страха од Кона), укине Жртва вечна. Срби, народ који се пре само стотину година жртвовао за Слободу којом нас Христос ослободи (Галатима 5:1) у толиком броју да је свака друга мушка глава била положена на олтар Отачаства. Срби, који су пре пар стотина година својим рукама жртвовали своју децу у колевци, само да Град не падне (Похара Куча 1774, Кучка пећина). Издајници-главари, проклете им душе, отворили су јахачу на белом коњу капије Града, и предали му своју плаћеничку војску. А првосвештеници су изнутра затворили двери Храма, разоружавши тиме бранитеље у последњем рову пред Царским Дверима, другачије непобедиви верни Народ. И благословили стерилну гнусобу пустоши на месту светом, без које сатанин коњаник не би могао доћи побеђујући, и да победи. Јахач на белом коњу, авангарда антихристова и претходница ада, ујахао је у србски Град и Храм, и Град му се предао.

А за њим следе још тројица антихристових зловесника: јахач на риђем коњу – рат, за њим јахач на црном коњу – глад, и за њима јахач на коњу боје смрти и са њим ад – смрт четвртине или трећине човечанства (Откровење 6:8 и 9:15-18).

Господ говори: Када видите гнусобу пустоши на месту светом, у Храму, знајте да се приближило опустошење целога Јерусалима, и да долази невоља велика каква није била од постанка света до сада, нити ће бити.

Који су у Јудеји, нека беже у горе!

Излазак из палог Јерусалима овога палог света, тог духовног Содома и Египта (Откровење 11:8), истинска је Пасха – Излазак. Хришћани су увек позвани на Пасху, излазак из овога света у којем немамо постојана града (Јеврејима 13:14), али ово је Господњи позив на излазак из окупираног Јерусалима по преимућству. Последњи позив. Ко не послуша ову заповест Господњу, без оклевања и без освртања бежећи као Лот и као сав народ древног Израиља, него остане у послушању новим Кајафама и синодриону сатанином, сам ће бити крив за крв своју и крв деце своје. Јер, бирајући тако барабу уместо Исуса, са високим благословом архијерејским (Матеј 27:20), такви сами изричу суд над душама својим: „Крв Јагњета Божјег на нас и на децу нашу!“ (Матеј 27:25).

Да воскреснет Бог и расточатсја врази Јего!

Христос воскресе!

Евсевије П.

На Пасху 2020.

Подели:

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.