Анализе

Ђоковић: Постоји одређена цензура око короне, ја нећу да се вакцинишем

Новак Ђоковић

  • Ја први нисам за вакцине, нећу да се вакцинишем. Ако то буде обавезно, мораћу да размислим

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић оцијенио је да постоји одређена врста цензуре када су у питању информације о корона вирусу и истакао да је кључно развијати имунитет.

„Постоји одређена цензура медицинских стручњака који говоре о решењима које се не уклапају са решењима која се уклапају са званичном медицином. Волео бих да постоји више дебата, разлика у мишљењу. Ми нисмо из те струке, па не можемо о томе да причамо. Ја бих волео да се више прича о имунитету“, рекао је Ђоковић.

Он је то рекао у „лајву“ на Фејсбуку, у којем је прво говорио Марко Пантелић, који се излечио од вируса, а учествовали су и Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић, Филип Крајиновић, Александар Атанасијевић и Душан Борковић.

„Постоји опасност да се човек зарази, колико год да је потребно бити у карантину, то ћемо испоштовати, али…,“, рекао је Ђоковић, пренио је Курир.

„Мислим да су људи уплашени и збуњени, а не видим да се прича о томе како човек може себе да ојача, да ојача имунитет, да редуцира могућност да се зарази. Ставили су карантин да смањиш те могућности, али имунитет је ту да се бориш и са осталим заразама“, рекао је Ђоковић.

Додао је да ће тенисери први морати да путују када све прође и да ће то бити изазов број један због толике панике која се шири оволико месеци, преноси Танјуг.

„Сматрам да ће то бити дубоко утиснуто у подсвест човека, па ће људи имати страх да се приближе другима. Када се неко накашље, сваша ће нам пролазити кроз главу. Колико ће се ствари променити не знам, али главна препрека за човека ће бити путовање. Прича се о обавезној вакцинацији за 18 месеци… Да ли има других решења или је то једино. Има ту милион ствари, па мислим да ће ово и те како утицати на све спортове“, рекао је Ђоковић.

Он је изнео и мишљење о вакцинацији.

Ја први нисам за вакцине, нећу да се вакцинишем. Ако то буде обавезно, мораћу да размислим. Сада стојим иза тога, али да ли ће се то променити, ако значи да ли ћу да путујем. Нису велике шансе да се тенис настави августа или септембра, за шта су мале шансе. Која ће то бити вакцина када је још нема. Званично ће сезона кренути када сви буду сигурно 100 посто да људи могу да дозволе, када буду људи безбедни, а то ће потрајати. Биће регионалних ‘прајз мани’ турнира, а мислим да ће тако бити у тенису“, рекао је Ђоковић.

 

ИЗВОР: https://www.in4s.net/djokovic-postoji-odredjena-cenzura-oko-korone-ja-necu-da-se-vakcinisem/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.