Анализе

Peter KOENIG: Можда је „пандемија“ само врх леденог брега који већ угрожава и саму планету Земљу

ДОЛАЗИ И МЕГА-РЕЦЕСИЈА – ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ,  ДА ЛИ ЋЕ СВЕТ ВИШЕ ИКАДА БИТИ ИСТИ? (први део)

* Пред нама је слика надолазеће мега-депресије какве није било у новијој историји, а може се наставити јер ће многа банкротирана мала и средња предузећа – укључујући авиокомпаније, туристичку индустрију – бити купљена од стране огромних монопола (нпр. Гугл, Амазон, АлиБаба и многи други). Могу се догодити спајања гигантских размера. То ће можда бити последња промена капитала од дна ка врху у нашем цивилизацијском добу

* Телекомуникацијске компаније већ преплављују свет електромагнетним пољем (ЕМФ), толико отровним да ће многи људи бити погођени. План је да се интензитет повећа за десетине хиљада сателита, који би до 2030. године покрили сваки квадратни центиметар планете

* Утицај 5Г на здравље није званично проучен. Ни у САД, ни у Европи а ни у Кини. Утицај може бити погубан по људски живот и уопште на живот Мајке Земље

* Повом 5Г до данас ћути Светска здравствена организација, иста она која је прогласила Covid-19 глобалном ванредном ситуацијом за здравље у моменту кад је било мање од 200 званичних „потврђених случајева“ заразе широм света, изван Кине

* Постоје недоказане сумње, укључујући и од неких познатих научника да озбиљност Covid-19 може, барем у неким случајевима, имати везе са мрежом 5Г која већ постоји у северној Италији, Риму и Напуљу – и у Њујорку

* Др Кајл Сидел,лекар хитне помоћи са седиштем у Бруклину, у Њујорку, Covid-19 сматра „болешћу ускраћивања кисеоникa“, различитом од пнеумоније. У случајевима тешких респираторних блокада не помажу уобичајени респиратори. Заправо, респиратор их погоршава

_________________________________________________________________________

Аутор: Петер КЕНИГ (Peter KOENIG), економиста и геополитички аналитичар

 

ШТА је следеће? Ово је питање о главама многих.

Вероватно свет више никада неће бити исти. То би могло бити добро или не тако добро, зависи од тога како посматрамо ову катастрофалну „пандемију“ која по свим озбиљним рачуницама не заслужује термин „пандемија“, који је био нехотице приписан САРС-2-ЦоВ, или 2019. године – нЦоВ, па је СЗО преименовао у Covid-19.

Др Тедрос, генерални директор СЗО 11. марта назвао је то пандемијом. Та одлука је већ била донесена на Светском економском форуму у Давосу, одржаном од 20. до 24. јануара 2020. године, када је СЗО имала регистрованих, ван Кине, укупно 150 случајева Covid-19.

Генерални директор СЗО 30. јануара ипак проглашава да епидемија ван континенталне Кине представља ванредно стање са потребом међународне забринутости за јавно здравство. То је био први показатељ да постоји нешто што није баш у реду, те да иза „избијања“ болести Covid-19 постоји још неки `дневни ред`.

Петер Кениг

У рецензираном чланку високо цењеног часописа за медицину New England Journal of Medicine (NEJM), 26. марта др Антони Фаучи, директор NIAID (Националног института за алергије и заразне болести, једног од 27 института и центара који чине амерички Национални здравствени институт – NIH), упоређивао је  Covid-19 са јачим обичним грипом: ако претпоставимо да је број асимптоматских или минимално симптоматских случајева неколико пута већи од броја пријављених случајева, стопа смртности може бити знатно мања од 1%.

  Ово сугерише да су свеукупне клиничке последице Covid-19 у крајњем збиру сличније последицама тешког сезонског грипа (који има смртност приближно 0,1%) или пандемије (сличне онима у 1957. и 1968.) него што је болест слична САРС-у или МЕРС-у, које су имале стопу смртности од 9 до 10%.

Ова научна процена у часопису New England Journal of Medicine није спречила др Фаучија да говори управо супротно, када су га интервјуисали главни медији.

У међувремену, други високопозиционирани научници, микробиолози и лекари из целог света доводе у питање овако драконске карантине и самоизолације због вируса-короне. Сви кажу да овакве драконске мере нису неопходне да се контролише пандемија са релативно ниском стопом смртности.

Чак и у Италији, ако би се бројање и рачунање обавили пажљивије, према провереним статистичким нормама, стопа смртности била би можда 1% или мања.

Шеф италијанске цивилне заштите Анђело Борели, рекао је 23. марта за лист Ла Република, да на сваки званично пријављени случај може бити најмање 10 заражених случајева који нису пријављени, те да су то асимптоматски случајеви, за које није потребна посета лекару.

Ово што свет доживљава, личи на добро испланирану декларацију за цели свет и примену војних закона са катастрофалним друштвено-економским последицама, далеко горим од саме болести. Нико се не креће. Привреда се скоро зауставља.

Поставља се питање: шта стоји иза тога и шта следи?

Погледајмо прво један не баш добар сценарио.

Ал-Џазира извештава 2. априла да на глобалном нивоу има највише милион случајева коронавируса са 50.000 смртних случајева. Политико је 2. априла објавио да је само две недеље од увођења карантина због короне готово 10 милиона Американаца остало без посла.

„Укупни губици радних места у само две недеље – готово 10 милиона Американаца – то је запањујући, изненадни ударац каквог никада раније није било у америчкој економији. Тржиште рада у наредним недељама могло би имати 15 милиона изгубљених радних места – као на врхунцу 18-месечне велике рецесије од 2007. до 2009. године. “

ЕД је 31. марта објавио алармантну прогнозу: 32% стопа незапослености и 47 милиона без посла за наредни квартал, док коронавирус наставља да се шири. Стечајеви, посебно малих и средњих предузећа, могу спирално бити изван контроле за месец или два. То би имало домино ефекат за незапосленост.

Голдман Сакс – ГС (20. марта 2020.) упозорава да „долази до невиђеног заустављања економских активности, при чему би се БДП у другом кварталу смањио 24%. Економисти Голдман Сакса прогнозирају историјски оштру и брзу рецесију, а БДП другог квартала потонуо је запањујућих 24%, након пада од 6% у првом кварталу.»

„Око 15 милиона америчких хипотекарних кредита“, каже Блумберг (2. априла), ће се нагомилати у односу на оне патуљасте из 2008“.

Хипотекарни зајмодавци припремају се за највећи талас дефолта у историји. Све се то већ дешава. Ове бројке покривају само Сједињене Државе, а још увек не Европу и остатак света.

Предвиђања су да ће и за Европу бројке бити тмурне. Ако посматрамо Азију, осим Кине, па Африку и Латинску Америку, они имају велики сиви сектор који је тешко контролисати, али који се засигурно провлачи кроз све лажне мреже социјалних осигурања које могу имати.

Поуздане статистике нису доступне. Али „процене“ су, на пример за Перу, да у добрим временима сиви сектор може чинити чак трећину економије. У тешким временима, као што је ово, могуће да оде и до 50% или и више.

Можда је све почело са Светским армијским играма у Кину

Слика надолазеће мега-депресије, која никада није постојала у новијој историји, може се наставити јер ће многа банкротирана мала и средња предузећа – укључујући авиокомпаније, туристичку индустрију – и друга, бити купљена од стране огромних монопола, који већ постоје, (нпр. Гугл, Амазон, АлиБаба и многи други). Могу се догодити спајања гигантских размера.

То ће можда бити последња промена капитала од дна ка врху у нашем цивилизацијском добу, онаквом каквим га знамо.

 

5Г и вештачка интелигенција

У међувремену, Г5 и ускоро долази 6Г ће бити представљени као оно што ће покренути вештачку интелигенцију (АИ)  која може подстаћи развој ових колосалних корпорација, њихову производњу, дистрибуцију и на крају потрошњу народа широм света.

  Телекомуникацијске компаније већ преплављују свет електромагнетним пољем (ЕМФ), толико отровним да ће многи људи бити погођени. План је да се интензитет повећа за десетине хиљада сателита, који би покрили до 2030. године сваки центиметар планете.

Али, схватите, ниједан утицај 5Г на здравље није званично проучен. Не у САД, не у Европи а ни у Кини. Утицај може бити погубан по људски живот и уопште на живот Мајке Земље. Бројни научници су писали о томе, упозоравали владе на потенцијално катастрофалне ефекте по живот – и покретане су петиције за заустављање 5Г или стављање мораторијума на 5Г док се не направе озбиљне студије.

Погледајте жалбу ЕУ 5Г – Научници упозоравају на потенцијалне озбиљне здравствене ефекте 5Г. Организација задужена за здравље и спречавање оштећења здравља је агенција УН, Светска здравствена организација (СЗО). Да, иста она која је прогласила Covid-19 глобалном ванредном ситуацијом за здравље, почетком фебруара 2020. године, а кад је било мање од 200 званичних „потврђених случајева“ широм света, ван Кине. До данас, СЗО је зачудо ћутала о питањима која се односе на 5Г.

Зашто?

Постоје недоказане сумње, укључујући и од неких познатих научника да озбиљност Covid-19 може, барем у неким случајевима, имати везе са 5Г.

5Г је већ представљен у северној Италији, Риму и Напуљу – и у Њујорку.

Према СЗО, Covid-19 је налик грипу. С тим у вези, њујоршки др Камерон Кајл-Сидел сугерише да његове процене не одговарају уобичајеном обрасцу COV-19 како је дефинисала СЗО.

Др Кајл Сидел је лекар хитне помоћи са седиштем у Бруклину, Њујорк, који је повезан са Медицинским центром «Мајмонидес». Према др Кајл-Сидел, Covid-19 је „болест ускраћивања кисеоникa“, различита од пнеумоније.

Све локације пријављују тешке случајеве респираторних блокада који се не могу разрешити уобичајеним респираторима. Заправо, респиратор их погоршава.

 

Који су основни узроци?

Суочавање с економском несрећом је већ међу светским становништвом. Још је горе за људе у сивом сектору. Они немају сигурно запослење, зависе од дневног рада или чак рада на сат. Живе од дана до дана, немају уштеђевине. Њихов опстанак зависи од тих спорадичних послова и несигурних прихода – који су испод минималне плате која им омогућава да једва преживе а – често ни то. Пате од глади, болести – јер немају сигурне домове, немају новца за станарине – могу умрети од глади или пуког очаја.

Преступништво и криминал такође се могу експоненцијално повећати. Гладни људи немају шта изгубити. Могу да нападају супермаркете и апотеке. Објављивано је да су већ наилази на тела на улицама великих латиноамаеричких градова.

Могли су да умру из разлога повезаних са заустављањем економије: глад, болести, пустош, самоубиство. Да ли се њихова инфекција (или смрт) приписује Covid-19? То би резултирало процесом увећавања процена које се односе на оне људе који су наводно умрли од вируса, што је доносило још више страха и већу панику.

  Да ли је то циљ? Да се уплаши сви?

Људима у страху и паници лако се манипулише. Људи ће тражити полицијску заштиту од невидљивог непријатеља.

Величина Covid-19 вируса је од 70 до 90 билионитих делова метра, односно нанометара (један нм ​​= 0,000000001 м). Страшно.

Не видите их, али људи могу да их преносе – невидљиве. Они могу бити смртоносни – у случају Covid-19, њихова смртност је релативно ниска. У зависности од тога како мерите инфекцију и стопу смртности. Али, фактор страха можда је и важнији од самог вируса.

Овај сценарио Судњег дана није фикција, него стварност. Све се већ дешава. А оно што видимо, можда је само врх леденог брега. Можда посматрамо потпуни колапс наше западне економије и растућу беду – за масе.

  Шта ће се догодити са тим људима, без посла, без примања, многи од њих ће такође изгубити куће, јер неће моћи да плате хипотеке или закуп?

*              *              *

Peter Koenig is an economist and geopolitical analyst. He is also a water resources and environmental specialist. He worked for over 30 years with the World Bank and the World Health Organization around the world in the fields of environment and water. He lectures at universities in the US, Europe and South America. He writes regularly for Global Research; ICH; RT; Sputnik; PressTV; The 21st Century; Greanville Post; Defend Democracy Press, TeleSUR; The Saker Blog, the New Eastern Outlook (NEO); and other internet sites. He is the author of Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – fiction based on facts and on 30 years of World Bank experience around the globe. He is also a co-author of The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance.
Peter Koenig is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization.

(The original source of this article is Global Research

Copyright © Peter Koenig, Global Research, 2020)

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/peter-koenig-mozda-je-pandemija-samo-vrh-ledenog-brega-koji-vec-ugrozava-i-samu-planetu-zemlju

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.