Анализе

ВЕДРАНА РУДАН: Ко ће због короне најебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милион, већ су најебали милиони живих широм света!

  • Корона убија. Бил Гејст ју је најавио пре пет година. Бил Гејтс је један од сувласника света заједно са власником Амазона Џефом Безосом, власником Алибабе Џек Маом, Вореном Бафетом и још неколико пајдаша.

 

Кад је фрка, ако не схваташ откуд ветар дува прати траг новца. Камо води траг новца кад говоримо о корони? Ускоро ће се открити вакцина, Бил је ту дома. Амазон ових дана лупа невиђену лову, вероватно и Алибаби цвату руже. Читамо како екипа тренутно на берзама “губи милијарде”. Заборављамо да они одлучују о добицима и губицима. Берзе “падају” или се “опорављају” кад господари света то одлуче.

Ко ће због короне најебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милион, већ су најебали милиони живих широм света. Милиони који су остали без посла, милиони који ће остати без посла, милиони који ће ускоро радити за двоструко мању лову од оне коју су добивали пре короне. Боље бити жив него крепати од короне?

Је ли баш тако? Какав ће то бити “живот”? Након напада на Близанце преко ноћи смо сазнали да је највећа светска претња „демократији“ тероризам? Где је данас тероризам? Нема га јер и изнад “тероризма” има тероризам. То је корона, као што је пред пет година рекао наш Бил, вирус опаснији од атомског оружја, дакле и од тероризма.

Генерација Ц никад неће живети како смо ми живели. Њихови и наши подаци су спремљени, господари ће, да би могли заштити наше здравље, ха, ха, ха, ха, пратити сваки наш корак. Али то није све. Људска и радничка права неће бити укинута, она већ јесу укинута. Укинуто нам је право на слободно кретање, право на истину, право на рад, право на нормално школовање, право на здравље, осим за мањи број болесника који срећом имају корону и леже у неком шатору.

Хоћемо ли икад сазнати да ли се болесници од короне ових дана лече, знамо да лека нема, или ипак убијају? Никад, никад неће опет бити исто. Показали су нам како у року од неколико месеци могу закључати читав свет штитећи нас од болести о којој само они све знају. Много људи на свету схвата причу, не помаже. Рекли су нам да су “уроте завере” сулуде. Шта је с бројкама?

Открила на Индексу. Данас умрлих О, словима: нула. Пријављено незапослених 1.153, словима: хиљаду и сто педесет. Где је проблем? Шта ће нас убити? Не раде продаваонице које би могле радити. Зашто је, рецимо, Баухаус затворен? Огроман простор, огромно паркиралиште, људи једва да би се видели. Можда би неко купио канту фарбе или нешто друго и радио дома да му брже прође време?

И терасе би се могле отворити. Нека свака тераса прими мањи број људи. Људима треба дати да раде и дишу. Шта је с грађевинарством? Радници би могли радити на зраку, држати размак, зашто се не проба? Стално нам нуде исти избор. Смрт од короне или смрт од глади.

Шта је с банкама? Имају лове к’о блата. Хиљаде младих остало је без посла. Како ће вратити стамбене и остале кредите? Лаловац, бивши есдепеовски министар финансија, знам да је злостављач, али одјебимо сада то, има феноменалну идеју. ЗАМРЗНУТИ ВРАЋАЊЕ СВИХ КРЕДИТА НА ГОДИНУ ДАНА! Донети ЗАКОН о томе. То би ужаснутим, младим људима дало трачак наде.

Пленковић има пред собом јасан задатак: спасити грађане од сигурне смрти од глади. Је ли он у стању учинити то? Кужи ли да му је то бити или не бити? Ако поклекне пред уценама бешћутних банака народ му то никад неће опростити, причу о корони ће заборавити.

Кад смо већ код ње, зашто ниједна од посебно погођених земаља свакодневно не објављује број умрлих од короне и број умрлих од “осталих болести”? Немамо баш никакав доказ ни да су сви ти покојници који се бацају на хрпу скончали баш од короне.

Живимо у страшном свету, верујем да смо једним делом за то сами криви. Ништа не стављамо под упитник, све пушимо, не пружамо отпор. Развеселила ме вест, ако није лаж? Радницима Амазона допиздео је робовски рад, Амазон је ових дана, гле чуда, запослио 100.000 људи, па су запретили штрајком.

Браво! Да нас је бар више. Наши господари, засад, робота још нема у довољном броју, не могу без нас. Пружимо отпор. Амазонци нека оду у штрајк, а ми Хрвати и Хрватице запретимо Пленковићу: или ћеш ставити мораториј на годину дана на све кредите или ћемо изаћи из куће и плесати и певати дању и ноћу по улицама и трговима, љубити се и грлити и слинити и ширити корону. И ми коња за трку имамо.

ИЗВОР: alo.rs

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.