Анализе

Једанаест светских експерата доводе у питање и Сарс-CoV-2 и борбу с њим

УПОЗОРАВАЈУ ДА МЕРЕ КОЈЕ СЕ ПРЕДУЗИМАЈУ МОГУ ИМАТИ ЛОШЕ ДАЛЕКОСЕЖНЕ ПОСЛЕДИЦЕ

* Др Џоел КЕТНЕР (Канада): Никада нисам видео нешто слично, ништа слично ни близу. Не говорим о пандемији јер сам их видео 30. Виђао сам их сваке године. Зову се грип. Али, никад нисам видео овакву реакцију и покушавам да разумем зашто

* Др Јорам ЛАС (Израел): У свакој земљи више људи умире од редовног грипа него од коронавируса

* Зухарит БАКАДИ (Немачка): Мере које разне владе предузимају против COVID 19 су гротескне, апсурдне и веома опасне. Животни век милиона се скраћује. Застрашујући утицај на светску економију прети постојању безброј људи

* Мајкл Т. ОСТЕРХОЛМ (САД) : Најбоља алтернатива вероватно ће подразумевати пуштање оних са малим ризиком за озбиљне болести да наставе са радом, истовремено саветујући појединцима с вишим ризиком да се заштите физичким дистанцирањем. Овако бисмо постепено изградили имунитет без уништавања финансијске структуре на којој почивају наши животи

* Др Јанис РУСО (Француска): Проблем САРС-CoV-2 вероватно је прецењен, јер 2,6 милиона људи умре од респираторних инфекција сваке године

* Др Дејвид КАЦ (САД): Дубоко сам забринут јер ће социјалне, економске и здравствене последице овог готово потпуног распада нормалног живота – школе и предузећа су затворени, окупљања забрањена – бити дуготрајне и штетне, вероватно теже него директна штета од самог вируса. Берза ће временом оживети, али многа предузећа никад неће

______________________________________________________________________

У СВАКОЈ земљи захваћеној коронавирусом постоје медицински стручњаци који подржавају мере своје владе.

Само, постоје и они који о свему друкчије и критички расуђују. Ево 11 таквих мишљења.

 

Бакади: Иде се ка колективном самоубиству на основу једне само сабласне приче

Др Зухарит БАКАДИ је специјалиста за микробиологију. Био је професор на Универзитету „Јоханес Гутенберг“ у Мајнцу и шеф Института за медицинску микробиологију и хигијену. Један је од најцитиранијих научника у немачкој историји. Ево шта он каже:

– Бојим се да ће милион инфекција новим вирусом довести до 30 смртних случајева дневно у наредних 100 дана. Али, не схватам да 20, 30, 40 или 100 пацијената позитивних на нормалне коронавирусе већ умире сваки дан. Мере које разне владе предузимају против COVID 19 су гротескне, апсурдне и веома опасне

Животни век милиона се скраћује. Застрашујући утицај на светску економију прети постојању безброј људи. Последице по медицинску негу су дубоке. Већ су смањене услуге пацијентима којима је она потребна, операције су отказане, дневне праксе празне, болничко особље се смањује. Све ће то дубоко утицати на цело наше друштво. Све ове мере воде ка самоуништавању и колективном самоубиству на основу једне само сабласне приче.

Волфганг Водраг

 

Водарг: Како сте сазнали да је овај вирус опасан, да ли је ово уопште ново?

 

Др Волфганг Водарг је немачки лекар, специјализован за пулмологију, политичар и бивши председавајући Парламентарне скупштине Савета Европе. Oн je 2009. године позвао на истрагу наводног сукоба интереса око реакције ЕУ-а на пандемију свињског грипа, а сада указује:

– Политичаре уважавају научници … научници који желе да буду важни како би добили новац за своје институције. Научници који само пливају дуж главног тока и желе свој део тога .

А оно што тренутно недостаје је рационалан начин гледања на ствари. Требали бисмо постављати питања попут: „Како сте сазнали да је овај вирус опасан?“, „Како је било пре?“, „Нисмо ли имали исту ствар прошле године?“, „Да ли је то уопште нешто ново?“ То недостаје.

Џоел Кетнер

 

Кетнер: Сад људи зазиру од руковања, боравка у истом простору…

 

Др Џоел Кетнер, професор наука и хирургије на Универзитету Манитоба, бивши главни службеник за јавно здравље провинције Манитоба и медицински директор Међународног центра за заразне болести. Он наглашава:

Никада нисам видео нешто слично, ништа слично ни близу. Не говорим о пандемији јер сам их видео 30. Виђао сам их сваке године. Зову се грип. Али никад нисам видео ову реакцију и покушавам да разумем зашто.

Бринем о поруци јавности, о страху од контакта с људима, о страху од бити у истом простору с људима, руковати се с људима, имати састанке с људима. Бринем се за многе, многе последице везане за то.

У (кинеској) провинцији Хубеи, где је досад било највише случајева и смртних случајева, стварни број пријављених случајева је 1 на 1000 људи, а стварна стопа пријављених (смртних) случајева је 1 на 20.000. Можда би то могло помоћи да се ствари ставе у перспективу.

 

Лас: Италија редовно има три пута више респираторних обољења од других земаља

Др Јорам Лас је израелски лекар, политичар и бивши генерални директор Министарства здравља. Радио је и као помоћник декана Медицинске школе универзитета у Тел Авиву и током 1980-их креирао научно засновану телевизијску емисију Татзпит. Ево његовог мишљења:

– Италија је позната по огромном обољевању од респираторних проблема, три пута више од било које друге европске земље. У САД у редовној сезони од грипа умре око 40.000 људи, а до сада је од коронавируса умрло 40-50 људи, од којих је већина у старачком дому у Киркланду у Вашингтону.

У свакој земљи више људи умире од редовног грипа у поређењу с онима који умиру од коронавируса.

Постоји један добар пример који сви заборављамо: свињски грип из 2009. То је био вирус који је стигао у свет из Мексика и до данас нема вакцинације против њега. Али шта? У то време није постојао Фејсбук или је можда још увек био у повојима. Коронавирус је, насупрот томе, вирус у односима са јавношћу. Ко мисли да владе спашавају од вируса – није у праву.

 

Вернаца: Ако затварамо школе, спречавамодецу да брзо постану имуна

Др Пјетро Вернаца је швајцарски лекар специјализован за заразне болести у кантоналној болници Ст. Гален и професор здравствене политике. Он каже:

– Имамо поуздане податке из Италије и рад епидемиолога, који је објављен у реномираном научном часопису ‹Сајенс“, а који је испитивао ширење вируса у Кини. Ово јасно даје до знања да се око 85 одсто свих инфекција догодило а да нико није приметио инфекцију. Деведесет одсто умрлих пацијената вероватно је старије од 70 година, а 50 одсто преко 80 година.

У Италији, свака десета особа с дијагнозом умре, према налазима научне публикације, то је статистички – једна од сваких 1.000 заражених. Сваки појединачни случај је трагичан, али често – слично као са сезоном грипа – утиче на људе који су на крају свог живота.

Ако затварамо школе, спречавамо децу да брзо постану имуна.

Требали бисмо боље интегрисати научне чињенице у политичке одлуке.

 

Монтгомери: Италија је увела блокаду и има супротан ефекат

Франк Улрих Монтгомери је немачки радиолог, бивши председник Немачког лекарског друштва и заменик председника Светске медицинске организације (СЗО). Утолико је значајније што наглашава:

– Нисам љубитељ „закључавања“. Свако ко овако нешто наметне мора такође рећи када и како ће се све довести у нормалу. Пошто морамо претпоставити да ће вирус још дуго бити с нама, питам се када ћемо се вратити у нормалу? Не можете задржати школе и дневне центре затворене до краја године. А проћи ће барем толико времена док не добијемо вакцину.

Италија је увела блокаду и има супротан ефекат. Брзо су достигли границе својих капацитета, али нису успорили ширење вируса унутар блокаде.

Штрек: Нови патоген није толико опасан, чак је и мање опасан од Сарс-1

Професор Хенрик Штрек је немачки истраживач ХИВ-а, епидемиолог и клинички испитивач. Професор је вирологије и директор Института за вирологију и истраживање ХИВ-а на Универзитету Бон. Он каже:

– Нови патоген није толико опасан, чак је и мање опасан од Сарс-1. Посебна ствар је што се Сарс-CoV-2 реплицира у пределу горњег грла и због тога је много инфективнији, јер вирус тако скаче из грла у грло. Али, то је и предност: будући да се Сарс-1 реплицира у дубоким плућима, није толико заразан, али дефинитивно долази на плућа, што га чини опаснијим.

Такође морате узети у обзир да су смртни случајеви Сарс-CoV-2 у Немачкој били искључиво старији људи. На пример, у Хајнсбергу је умро 78-годишњи мушкарац са ранијим болестима од ослабљеног срца и то без учешћа плућа Сарс-2. Откад је заражен, природно се појављује у статистици COVID 19. Али, питање је да ли би ионако умро, чак и без Сарс-2.

 

Русо: Разлика у стопи смртности између короне и других вируса – небитна

Др Јанис Русо ет. ал. члан тима из Марсеја  Institut Hospitalo-universitaire Méditerranée Infection, Marseille and the Institut de Recherche pour le Développement, Assistance Publique-Hôpitaux de Marseille, провео је рецензирано истраживање о смртности од коронавируса за владу Француске у оквиру „Инвестиција за програм будућности“. Ево његових речи:

– Проблем САРС-CoV-2 вероватно је прецењен, јер 2,6 милиона људи умре од респираторних инфекција сваке године у поређењу са мање од 4.000 смрти од САРС- CoV-2 у тренутку писања.

Ова студија је упоредила стопу смртности од САРС- CoV-2 у земљама ОЕЦД (1,3%) са стопом смртности од уобичајених коронавируса утврђених код АП-ХМ пацијената (0,8%) од 1. јануара 2013. до 2. марта 2020. Извршен је Чи-квадрат тест, а П-вредност је била 0,11 (није значајно).

Tреба напоменути да су систематске студије других коронавируса (али још не за САРС- CoV -2) откриле да је проценат асимптоматских носилаца једнак или чак већи од процента симптоматских пацијената. Ускоро ће бити доступни исти подаци за САРС- CoV-2, што ће додатно смањити релативни ризик повезан са овом специфичном патологијом.

 

Кац: Незапосленост и сиромашење удариће и по јавном здравству

Др Дејвид Кац је амерички лекар и главни директор истраживачког центра за превенцију универзитета у Јејлу. Он истиче:

– Дубоко сам забринут због тога што ће социјалне, економске и здравствене последице овог готово потпуног распада нормалног живота – школе и предузећа су затворени, окупљања забрањена – бити дуготрајни и штетни, вероватно теже него директна штета од самог вируса. Берза ће временом оживети, али многа предузећа никад неће. Незапосленост, осиромашење и очај који ће вероватно уследити биће бичеви првог реда за јавно здравство.

 

Остерхолм: Последице могу бити: депресија, слом и безброј изгубљених послова

Мајкл Т. Остерхолм је професор и директор Центра за истраживање и политику заразних болести на Универзитету у Минесоти, а сада указује:

– Размислите о ефекту затварања канцеларија, школа, саобраћајних система, ресторана, хотела, продавница, позоришта, концертних дворана, спортских догађаја и других просторија у неограниченом року, а све своје раднике оставите без посла и на јавном нивоу.

Вероватни резултат не би био само депресија, већ потпуни економски слом, са безброј трајно изгубљених послова, много пре него што вакцина буде спремна или се стекне природни имунитет.

Најбоља алтернатива вероватно ће подразумевати пуштање оних са малим ризиком за озбиљне болести да наставе са радом, да наставе пословање и производњу и да управљају друштвом, истовремено саветујући појединцима с вишим ризиком да се заштите физичким дистанцирањем, са јачањем наших здравствених капацитета што је агресивније могуће.

Помоћу овог плана борбе могли бисмо постепено изградити имунитет без уништавања финансијске структуре на којој почивају наши животи.

Мајкл Остерхолм

 

Грецше: Дување у рог да се плаше тигрови којих нема у близини      

Др Петер Гецше је професор клиничких истраживања и анализе клиничких истраживања на Универзитету у Копенхагену и оснивач Cochrane Medical Collaboration. Написао је неколико књига о корупцији у области медицине и моћи великих фармацеутских компанија. Он упозорава:

– Наш главни проблем је што нико никад неће правити проблеме због превише драконских мера. Упашће у проблеме само онај ко уради премало. Дакле, наши политичари и они који раде са јавним здравством раде много више него што би требало.

Такве драконске мере нису примењене током пандемије грипа 2009. А оне се очигледно не могу примењивати сваке зиме, што је током целе године, јер је негде увек зима. Не можемо трајно затворити цео свет.

Ако се испостави да ће епидемија убрзо престати, доћи ће ред људи који желе да преузму заслуге за то. И можемо бити проклето сигурни да ће се драконске мере применити поново следећи пут.

Али, запамтите шалу о тигровима.

„Зашто дуваш у рог?“ „Да тигрове држим на даљини.“

„Али овде нема тигрова.“ „Ето ти их!“

 

ИЗВОР:  http://fakti.org/globotpor/jedanast-svetskih-eksperata-dovode-u-pitanje-i-sars-cov-2-i-borbu-s-njimOffGuardian, 

Подели:

4 Comments on “Једанаест светских експерата доводе у питање и Сарс-CoV-2 и борбу с њим

 1. Одличан чланак. Спасибо Вама Зоране, што разоблачујете акције дипстејта. По мом мишљењу ништа није случајно, и све је испланирано. Власници новца/банкстери или тзв Круна чине овај ризичан корак да би извршили НУЛОВАЊЕ, или општи ресет.
  Глобалисти се не брину о „ризицима“ , него о очувању „система“. Изрека да нас посматрају као ништавне робове/бројеве није нова. Ове мере пресинга над људима у име њиховог здравља, и за њихово добро су непревазиђене, али су пројектоване и изучене.
  (National Intelligence Council) от 2004 года – «Mapping the global future. 2020 project»:

  The process of globalization, powerful as it is, could be substantially slowed or even stopped. Short of a major global conflict, which we regard as improbable, another large-scale development that we believe could stop globalization would be a pandemic


  «Newsweek» «Exclusive: Inside the military‘s top secret. Plans if coronavirus cripples the government»

  Циљ је детаљно дигитализовање/чиповање робова и насилна милосрдна вакцинација, а све за наше добро. Према бунџијама применити жестоке мере. Није предвиђен отпор дипстејтовим пројектима.
  —-

  1. Постоје наравно и реакције неких пробуђених делова хришћанске америчке заједнице.
   Родни Ховард Браун об эпидемии коронавирусе

   Я говорил о том, что грядет, более десяти лет. Люди в нашей церкви готовы к этому. Поэтому ничего из того, что сейчас происходит, не является сюрпризом для меня. Всякий бог Америки упал — спорт упал, голливуд упал, телевизионные шоу отменены. Даже бог некоторых мегацерквей упал, эти церкви сегодня пусты. Я предупреждал годами, что церкви будут исчезать за одну ночь.

   Я держу в своих руках документ организации Рокфеллера, который был опубликован в 2010. Здесь записан тот сценарий, с которым мы встретились сегодня. То, что происходит сейчас, — не случайность, все было запланировано. Билл Гейтс говорил о пандемии четыре года назад. Документ называется “Сценарий для будущей технологии и международного развития”, 53 страницы. Здесь написано, что результатом этого сценария будет:
   «20 процентов населения мира будут инфецированы. Мобильность людей будет перекрыта, аэропорты будут закрыты. Спортивные мероприятия будут отменены, магазины закрыты, театры закрыты, церкви поражены. Пандемия произведет дефицит, включая дезинфицирующие средства и туалетную бумагу. Если люди откажутся от вакцины, им не будет разрешено путешествовать. Политические собрания будут вне закона, публичные протесты будут запрещены. Будет введено военное положение, и новая система глобального контроля придет в действие. Люди во всем мире будут открыты к тому, чтобы обменять свои права на безопасность».

   План был — использовать пандемию, чтобы управлять планетой. Для этого достаточно не просто вируса, для этого достаточно страха. На этой неделе я разговаривал с разными людьми из примерно тридцати стран, с пасторами многотысячных церквей, и никто из них не знает ни одного человека, зараженного коронавирусом. Я не говорю, что он не существует, я говорю, что он — оружие, чтобы контролировать людей страхом. СМИ — часть всего этого процесса, потому что они призваны наводить на людей страх 24/7.

 2. Како дипстејт намешта ситуацију у США можемо видети по неким основним Извршним наредбама које су донели:
  EXECUTIVE ORDER 10990 allows the government to take over all modes of transportation and control of highways and seaports.
  EXECUTIVE ORDER 10995 allows the government to seize and control the communication media.
  EXECUTIVE ORDER 10997 allows the government to take over all electrical power, gas, petroleum, fuels and minerals.
  EXECUTIVE ORDER 10998 allows the government to take over all food resources and farms.
  EXECUTIVE ORDER 11000 allows the government to mobilize civilians into work brigades under government supervision.
  EXECUTIVE ORDER 11001 allows the government to take over all health, education and welfare functions.
  EXECUTIVE ORDER 11002 designates the Postmaster General to operate a national registration of all persons.
  EXECUTIVE ORDER 11003 allows the government to take over all airports and aircraft, including commercial aircraft.
  EXECUTIVE ORDER 11004 allows the Housing and Finance Authority to relocate communities, build new housing with public funds, designate areas to be abandoned, and establish new locations for populations.
  EXECUTIVE ORDER 11005 allows the government to take over railroads, inland waterways and public storage facilities.
  EXECUTIVE ORDER 11051 specifies the responsibility of the Office of Emergency Planning and gives authorization to put all Executive Orders into effect in times of increased international tensions and economic or financial crisis.
  EXECUTIVE ORDER 11310 grants authority to the Department of Justice to enforce the plans set out in Executive Orders, to institute industrial support, to establish judicial and legislative liaison, to control all aliens, to operate penal and correctional institutions, and to advise and assist the President.
  EXECUTIVE ORDER 11049 assigns emergency preparedness function to federal departments and agencies, consolidating 21 operative Executive Orders issued over a fifteen year period.
  EXECUTIVE ORDER 11921 allows the Federal Emergency Preparedness Agency to develop plans to establish control over the mechanisms of production and distribution, of energy sources, wages, salaries, credit and the flow of money in U.S. financial institution in any undefined national emergency. It also provides that when a state of emergency is declared by the President, Congress cannot review the action for six months
  —-
  Тоталитаризам на амерички начин. Већ хране нема, забранили су људима куповати бензин, забрана куповине лекова, милиони су добили отказе (радничка и средња класа су Трампово бирачко тело), већ има отимања хране (пројектовани хаос). Пустили су скоро 2,5млн осуђеника из затвора кућама.
  Надам се да ови наши „независни“ владари неће копирати ORDER, или хоће!?

 3. Usmeriti pogled na dešavanje u SAD. Sav kaos sa malim zakašnjenjem dolazi u EU. Pametni su štednju na vreme pretvorili u zlato. Dobro je imati domaćinstvo na selu ili barem nešto obradljive zemlje. Tu su Srbi na svom etničkom prostoru u prednosti. AV pominje povratak 400.000 srbskih državljana iz inostranstva. Ako se trend nastavi, biće popunjena sva napuštena srbska sela što me obraduje. Jedino me plaši prisilna vakcinacija i digitalni novac, a kabala radi ubrzano na tome.
  Sve ide kao što je pisano u Novom Zavetu.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *