Анализе

Једном кад се Срби врате на Косово

Слика: Небојша Ђурановић – Quo vadis, Domine

 • Зашто је Косово табу тема у србским медијима? Зашто нас као људе више не дира судбина Срба са Косова? Србија бјежећи од тога да се суочи са Косовом, бјежи у ствари од себе. Косово је душа Србије. Ако Србија изгуби Косово губи своју душу, губи себе. А Косово се не губи војном окупацијом, него ако ми у срцу одустанемо од њега. Двије хиљаде година Јевреји су чекали повратак у Јерусалим. И вратили су се. Ми нећемо морати толико чекати. Шиптарска нарко-квазидржава настала је као продукт америчке доминације која је управо ових дана завршила у Сирији избацивањем задњих терориста из Алепа

АУТОР: Мислав Хорват

​Зашто су из Алепа избачени терористи које је Америка довела у Сирију, као што је ОВК терористе убацила у Србију, на Косово? Зато што су данас геополитичке прилике другачије, ту је нова, велика Русија, све јача Кина, и др. На Србима и Косову пале су маске, читав свијет је те 1999. открио право лице америчког агресивног империјализма. Америка више не може дивљати по свијету као раније, Сирија је њезин први велики пораз. Кад би Срби били национално поносни и свијесни, кад би српско друштво оздравило, пар хиљада српских војника било би довољно да очисте Косово.

Сваки народ и држава јаки су онолико колико су у стању да заштите своје најслабије припаднике. Слаби само по себи немају никаква права, јер човјек има само оно право за које се може сам изборити. Јаки имају одговорност, а не слаби права. Газда има одговорност за своје раднике, дјеца немају права, него родитељи имају одговорност. По том је принципу Исус и жртвован, он као Божји Син имао је одговорност за људски род. Србија има одговорност према Косову. Срби су дужни да се жртвују за своју браћу са Косова. Срби са Косова тренутно су најслабији од најслабијих и треба им наша помоћ.

Косово је света земље. Света земља, српска. Косово је улаз у Европу, почетак тзв. пута свиле који иде све до Кине и жила је куцавица свијета. Али важније од геостратешког је духовни значај Косова. Косово је дио свијета са највише цркава, манастира. Мјесто гдје је света српска војска зауставила Османско царство у походу на Европу. Била је то само једна од бројних космичких битака које су се на Косову водиле и одлучивале судбину свијета. Као и ова задња, из 1999. У свом обраћања Руској Думи приликом враћања Крима матици Русији, Владимир Владимировч Путин рекао је да се у њему баш приликом НАТО-агресије на Србију нешто преломило. Тада је одлучио повести Русију. Даље знате. Још једном су Косово и Срби спашавали свијет.

Србија се никад неће одрећи Косова. Одрицањем Косова одрекла би се себе. Не може постојати Србија без Косова. Ниси Србин ако у свом срцу не носиш Косово. У оном тренутку кад тема Косова постане доминатна у србским медијима, на кафи, у разговорима, знаћу да је почело буђење Србије и ослобађање Балкана! Тада, колика год сила да буде иза Шиптара, неће им моћи помоћи!

Један Србин, протјеран са Косова, сједио је у свом стану у Београду кад му је зазвонио телефон. Особа са јаким шиптарским нагласком представила се и рекла:

– Ја сам се уселио у вашу кућу на Косово. Реците колико за њу тражите?

– Србин је зачуђено питао зашто му нуди паре за кућу, кад му је та кућа отета и он не може до ње.

Шиптар је одговорио:

– Хоћу да имам доказ да сам је купио, једном кад се Срби врате на Косово.


ИЗВОР: https://srbski.weebly.com/drustvo/jednom-kad-se-srbi-vrate-na-kosovo

Подели:

2 Comments on “Једном кад се Срби врате на Косово

 1. НИШТА ШТО ЈЕ НА СИЛУ ОДУЗЕТО,ОТЕТО,НЕМА ПРАВНУ ВРЕДНИСТ.
  Дотични шиптар је то лепо замислио али
  -неће да може😎

 2. Тачно. Правилно. Но да ли ће повлачењем американаца са србског Космета истовремено и из Београда и из Србије нестати агенти дипстејта-сорошевци? Како уништити то подло погано србофобско семе? Како наплатити штету коју су они нанели србском народу?
  https://static.eclj.org/pdf/ECLJ+Report%2C+NGOs+and+the+Judges+of+the+ECHR%2C+2009+-+2019%2C+February+2020.pdf
  E U R O P E A N C E N T R E F O R L A W A N D J U S T I C E

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *