Анализе

РУМУНИЈА СТВАРА У СРБИЈИ НАЦИЈУ “ТИМОЧАНЕ”

  • Влаха је више у Румунији него у Србији. Влашки језик је много, много старији од румунског иако су оба настала мешавином латинског и српског. Румунија не дозвољава примену влашког језика. Нема наставе у школама на влашком, нема гласила на влашком, немају Власи никаква права у Румунији. И Србија то не спомиње у својим односима с ЕУ и Румунијом?!
  • Сада је Норвешка добила задатак да финансира и преко својих функционера у ОЕБС-у и Савету Европе направи нову нацију Тимоченекако би тој нацији био дат Тимок, тј. да се на крају створи још једна румунска држава, која би обухватала целу источну Србију која је најбогатији део Србије, рудници, угаљ, хидроелектрана, термоелектране, плодне равнице, Дунав, туризам и ретку насељеност

Румуни стипендијама и парама румунизују елиту Влаха. Са друге стране, као и у Војводини ствара се посебан идентитет Тимочана, у које улазе и Срби. Тако да ћемо ускоро имати и нацију Тимочане, тј. Тимочене које ће сачињавати стипендирани и наивни Срби (који не желе да их Београд експлоатише), Власи и Румунизовани Власи. Свима се смеше и pумунски тј. ЕУ пасоши ако затреба.

Погледајте изјаве будућег председника Тимочке државе Балашевића па ће вам све бити јасно.

Најтужније је да је претходна власт изгледа скоро прихватила да силом наметне Власима да у школама уче румунски и тиме да су Румуни а да истовремено сиромашна, мала али независна држава Молдавија одбија да у школама буде румунски језик већ молдавски и своју нацију зову молдавском.Само мали број Молдаваца се изјашњава да су румунског етницитета тј. они су мала румунска мањина у Молдавији, и поред тога што је молдавски још ближи званичном румунском од влашког.

ОПШИРНИЈЕ У НАШИМ КЊИГАМА “АНАТОМИЈА РУМУНСКЕ ПОЛИТИКЕ” И “РУМУНИЈА И РУМУНИЗАЦИЈА СРБА”

НАРУЏБИНЕ НА ТЕЛЕФОН 064/224 334 9

ИЗВОР: Центар академске речи

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.