Анализе

ТАКО ЈЕ ГОВОРИО БРОЗ: Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати!

 • Док се Јосип Броз у бившим југосовенским републикама више и не помиње, међу Србима и даље се објављују оде о његовим заслугама. Броз је толико опчинио Србе да се они ни тридесетак година након његове смрти не могу ослободити његовог лика и дјела. А требало би, јер је Броз на више мјеста, посебно у приватним разговорима, отворено говорио да не воли Србе, а у складу са тиме говорио је и својим плановима за њих. Доста тога већ је остварено или се ближи остварењу, а у свијетлу данашњих догађаја око Космета посебно су јасне његове поруке о судбини Србије

Душан Биланџић, члан Политбироа ЦК, свједочи да су Броза 1974. године упозоравали да ће новим уставним уређењем Србија бити сведена на београдски пашалук.

– Па то и хоћу”- одбрусио је Броз, и додао: „Да буде што мања, Србија је добила двије аутономије: Војводину и Косово!..“. 

Исти аутор биљежи и ријечи Броза на седници Политбироа Комунистичке партије десет дана по заузимању Београда. Тада је Броз изјавио: „Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали”. 

Сљедећу Брозову изјаву забиљежио је син вајара Ивана Мештровића, Анте. Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлога вијека Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом.

„Зашто се Ви не вратите у Југославију?“ пита Тито Ивана Мештровића.

„Бојим се Срба!“ одговара вајар.

„Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду. 

ИЗВОР: ИН4С

Подели:

9 Comments on “ТАКО ЈЕ ГОВОРИО БРОЗ: Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати!

 1. Миња, Миња,
  Настави само да живиш у лажи, али би било добро да знаш да онај ко последњи схвати о чему се заиста радило,
  најдуже ће патити.

  1. Tito je otvorio granice prema Albaniji I posto je tada bilo bolje ovde nego tamo oni su se masovno doseljavali I mnozili.
   To je bio jedan od njegovih planova protiv srbaLL

 2. Gde ti živiš i jesi li ikad išta ,bilo sta pročitala,van školskih knjiga.
  To što sada pišete znalo se i za vreme rata i svo vreme posle.
  Pametni su o tome pričali,ali Srbi nisu složni bili i na vreme njegove planove sprečili,kao sto ni danas ne sprečavaju da se ne nastavlja rat između Srba.

 3. Titovo pismo je falsifikat, logo i naslov nisu i datum i potpis nisu falsifikati. Tekst jeste, i to ocigledan falsifikat, cak sta vise pacerski. Izazov za pametnije i one sa boljim zapazanjem … nadjite dokaze o falsifikatu!

 4. Росо Драга, да л у Зору ил у Подне,
  Немој гледати, или читати, шта пише један Јавни тужилац из Брозовог времена, јадни Србин, тај момак учио је из једне књиге, оне коју му је препоручио исти тај Броз, изјавом да се закона не треба држати као пијан плота.
  Да би то схватила, добро би било да поразмислиш о смислу оне старе латинске изреке да се треба бојати човека који из једне књиге учи.
  Осим тога, за Брозове законе важи она Пашићева зезалица која гласи: „Закони су писани за наши противници“.
  И, молим те, немој да ме збуњујеш: ја сам ти понудио документ из кога се види шта је твој и тужиочев Броз наређивао, а ти од мене тражиш да ја нађем доказ да је то фалсификат. Немој тако, ти нађи доказ, па ме увери да оно што пише испод истинског лога и изнад истинског пописа није истина.
  А да се не би премного узбуђивала око избора између истине и фалсификата, требало би да знаш да усташко-комунистички договор из 1935. године о уништењу свега србског и православног, није први који је Брозу служио као „упутство за употребу“.
  Требало би да знаш и за „инструкцију“ коју је Броз добро научио од друга Маркса, оца му његова, издату још пре више од подруг века, да би Европа постала чистија тек кад би се Србија, ако би то физички било могуће, извукла на дебело море и тамо потопила.
  Томе потапању здушно је помагао и онај вајни Јавни тужилац, Србин, СФРЈ. Друга је ствар што није у томе успео и што се србски дух буди, постепено и сигурно.
  Покушај, Росо, да се и ти пробудиш.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *