Анализе

ЗАНИМЉИВОСТИ: Које националности су били први бољшевички комесари?

Одломак из предавања „Резултати револуције“, Дом културе „Меридиан“, Москва, 28. март 2001.

 

Даћу вам забавне цифре. Према рачуницама америчког обавештајног официра, првих комесара 1918. године  било је 386. За комесаре свих рангова то још увек није велика бирократија. Колико Руса мислите да је било међу њима?

Било их је 13. Било је 13 Руса од 386 комесара!

Ко су били остали, из ког народа су потицали? Да, била су и два црнца комесара. Било је више Кинеза. Било је још више Јермена. Била су и 22 комесара из реда Јермена. Наравно, било је још више Латванаца .

Желео бих да кажем нешто у корист муслимана. То често говорим студентима. Када размишљате о исламу у Русији, а нарочито о нашим муслиманима, сетите се да су Руси учествовали у револуцији, Грузијци и Јермени учествовали су у процентуалном смислу још  више. Такође су учествовали Мађари, Летонци и Литванци још више. Поред тога, Мађари су били злочинци, сви су били у потпуности страни легионари, а који код куће нису дизали револуцију! За тако нешто биле су предвиђене казне набијања на колац и спаљивање живих људи. О Јеврејима ћу прећутати. Можете ли ми рећи бар једно име револуционара – муслимана? Не? И нико се не може сетити. Сећам се Махача, а има их још неколико. Али тачно је да се губите и да се не можете одмах сетити. Тек после дужег размишљања човек се сети.

Питање из публике: «А комесари из Бакуа?»

Одговор: На 26 комисара из Бакуа, међу масом Јермена и Јевреја, залутао је један Турчин. Тада су Азербејџанце звали Турцима.

 

ИЗВОР: https://zen.yandex.ru/media/makhnach/kakoi-nacionalnosti-byli-pervye-bolshevickie-komissary-5dc47570c7e50c00adfc4930

Подели:

One Commnet on “ЗАНИМЉИВОСТИ: Које националности су били први бољшевички комесари?

  1. Савремено еврејство је готово у потпуности организовано како је организована коммунистичка партија, њени Одбори, Комитети, Комисије, редовна и ванредна Заседања, редовне Седнице, редовни Конгреси. Наравно и Извршни Комитет или €вреонаале са Коммесарима. То је добрим делом пренето у организацију ЕУ/Бруссел, јер је то европско еврејство. Унутар тих структура влада јака дисциплина и сви су увезани. Они који испадну из колосека називају се диссиденти. Ако на челу неке државе није еврејски гавермент, ребе/коммесар позове ребелсе и организују Rebellion.
    Изузетно се пази да се у више структуре власти не укључују неевреји. Ако се пробију, њима се организују/припремају наручени скандали, и добијају отказе и смењују се.
    Зато Клон побеђује, а где је тврдо, све решава новац.
    Деньги – главное орудие в политической битве, констатирует Андре Кампана, автор вышедшей в Париже книги «Секретные деньги».

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *