Анализе

Западне ЛГБТ структуре почеле хајку на маму Харија Потера – Џоан Роулинг

НИШТА ЈОЈ НЕ ПОМАЖЕ ШТО ЈЕ РАДИКАЛНА ФЕМИНИСТКИЊА И ШТО ИМА ЗАСЛУГЕ ЗА СЕКС-МАЊИНЕ

* Све је кренуло од тога што је прочитала вест да је у једној добротворној организацији посао изгубила жена-истраживач само зато што је тврдила да „трансгендерни људи не могу изменити свој биолошки пол

* Роулинг је на то одреаговала твитом: „Облачите се како желите, проглашавајте себе за шта хоћете. Спавајте са сваким одраслим који на то пристаје. Живите под пуним гасом у миру и безбедности. Само, не истерујте са посла жене само зато што говоре да је пол – реалност“

* Оперативно је одреаговала највећа америчка организација за заштиту секс-мањина Human Rights Campaign која је објавила: „Трансжене су — жене, трансмушкарци су – мушкарци… А њен председник HRC Альфонсо Дејвид био је још категоричнији: „Роулинг пропагира штеточински фундаментализам који је претња целој ЛГБТК-заједници. Она се мора извинити

* Много горе је прошао `хришћански екстремиста` Адолфо Mартинес из америчке државе Ајове. Он је због спаљиваља мање заставе у дугиним бојама, скинуте са хомо-цркве, осуђен на 16 година затвора

_______________________________________________________________

Аутор: Виктор МРАХОВСКИЈ

БРИТАНСКУ списатељицу Џоан Роулинг, аутора књига о Харију Потеру, људскоправашке организације и активисти оптужили су за мржњу и расизам.

Ствар је у овоме: Роулинг је одреаговала на вест да је у једној добротворној организацији изгубила посао жена-истраживач само зато што је тврдила да „трансгендерни људи не могу изменити свој биолошки пол“.

Мала дигресија. Биолошки пол је заиста немогуће променити. Неког грађанина или грађанку могуће је ослободити `знакова његовог пол`, извести на њему низ операција ради спољне имитације супротног пола и цео остатак његовог живота га кљукати одређеним препаратима. Тако се од некога може направити мушкарац или жена у грађанском или социјалном смислу, али не и у биолошком. Као што је добро рекао Владимир Путин: мушкарци не рађају.

Вратимо се Роулинг. Она је новост о отпуштању преко Твитера прокоментарисала овако:

„Облачите се како желите, проглашавајте себе за шта хоћете. Спавајте са сваким одраслим који на то пристаје. Живите под пуним гасом у миру и безбедности. Само, не истерујте са посла жене само зато што говоре да је пол – реалност“.

Овај њен твит је изазвао детонацију.

Оперативно је одреаговала највећа америчка организација за заштиту секс-мањина Human Rights Campaign која је објавила: „Трансжене су — жене, трансмушкарци су – мушкарци, небинари су — небинари. Копију достављамо Роулинг“.

Председник HRC Альфонсо Дејвид био је још категоричнији: „Роулинг пропагира штеточински фундаментализам који је претња целој ЛГБТК-заједници, нарочито трансгендерној младежи. Она се мора извинити“.

Многи су били много мање коректни, па су Роулинг упућивали и псовке. Зато што је одбијање да се трансжене признају за праве жене – нож у леђа не само плећатим атлетама који су се прогласили за даме па редовно побеђују праве даме на бициклистичким тркама и у ринговима.

Роулинг се огрешила о нову догму која гласи: пол је социјална конструкција и могуће је бити права жена чак и ако се има све што припада мушкарцима.

Мама Харија Потера се приде суочила и са хиљадама проклетстава и оптужби за расизам и антисемитизам. Расизм — за то што је елфа Добија назвала „захвалним робом“. А антисемитизам — за то што је гоблине који чувају злато у банци „Гринготс“ назвала створењима са кукастим носевима.

Ако мислите да је ова муњевита хајка на Роулинг најгоре што се последњих дана догодило на фронту борбе за мањине – преварили сте се.

Адолфо Мартинес

 

Најдивљачкије се догодило у америчком граду Де Мојну, досадном главном граду досадне америчке квадратне државе Ајове.

Тамо су 36-годишњег `хришћанског екстремисту` Адолфо Мартинеса осудили због крађе и спаљивања мање заставе у дугиним бојама.

Он је ту заставу скинуо са `хомоцркве` – зато што је то сматрао светогрђем.

Погодите на колико су га осудили.

Док погађате имајте у виду да су у Русији неког скандалисту Павленског осудили да плати 500 хиљада рубаља казне зато што је запалио улазна врата једне државне установе и да је то било проглашено за „страшну репресију“.

Верујем да нисте погодили. Амерички медији су објавили да је хомофоб и битанга Мартинес могао бити осуђен на максимум пет година затвора. Међутим прогресивни суд утврдио да је украо туђу имовину, па да је ону заставу спалио на `друштвено опасан начин`, а и да је то био преступ `из мржње`. Тако су му напаковали троструки тешки криминал.

И, осудили га на 16 година.

Зато се може рећи да је Роулинг јопш и добро прошла. Бар засад.

Роулинг се на Западу сматра радикалном феминисткињом и борцем за мањине. Она је за легитимизацију ЛГБТ-дискурса и мањина учинила можда више од било кога другог.

Она је доброг професора Дамблдора прогласила за геја, а девојчицу Хермиону – такође уназад – претворила у црнкињу. Она је дуго фигурирала као верна сарадница прогресивности.

Али, ево зауставила се 54-годишња списатељица пред новим врхунцем социјалне праведности и равноправности – и одмах су почели да пенале они за које је годинама много чинила.

Због свега, уместо саосећања (са Роулинг) ево занимљивог закључка.

Људи су веома различити па су за њих општепригхваћене норме – својеврсни социјални језик. Поље на којем могу да схватају једни друге.

Ако се појам нормалности изведе из области здравог смисла и претвори у терен на којем свако може за себе освојити статус норме – неће само почети да нестаје међусобно разумевање. Биће још горе: увек ће се наћи они којима је мало освојеног.

У служби нових догми увек ће се наћи и они који су спремни да линчују. И ево: за спаљивање заставице кажњавају како не кажњавају ни за свако силовање, а љубимицу милиона почињу да сложно шутирају као „фашисткињу“.

Нешто се питам: где је боље живети – у нашем хомофобном, патријархалном и неправедном друштву, где за геј-пропаганду никога не терају у затвор, или у неком прогресивном и толерантном друштву где за хомофобију и трансхобију могу да се изгубе и репутација и посао?

А и да се заглави у затвору све до 2035-те…

 

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/zapadne-lgbt-strukture-pocele-hajku-na-mamu-harija-potera-dzoan-rouling

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.