Анализе

СЕРИЈА ПОЛИТИЧКИХ УБИСТАВА У САД

  • Серија политичких убистава с почетка јуна ове године у САД, а за које амерички аналитичари кажу да су ликвидација сведока који би могли да оптуже Хилари Клинтон за педофилију и друга непочинства, потресла је Америку. Има и комeнтара да „дубока држава“ уклања људе који би могли да јој нанесу штету

ПИШЕ: Зоран Милошевић

 

Заменик начелника полиције Њујорка Стивен Силкс нађен је 5. јуна 2019. године у свом ауту са прострељеном главом. „Њујорк тајмс“ је написао да се ради о самоубиству, позивајући се на изворе у полицији, иако полицијска управа јавно саопштила само одређене чињенице. Цитирамо: „Официр је нађен у седећем положају у свом ауту и прострелном раном у глави начињеном из ватреног оружја. Пренет је у болницу полицијским аутом где је касније проглашен мртвим“. Познато је да је Стивен Силкс био радноспособан, маратонац и алпиниста. Верзија о самоубиству једног од најбољих полицијских официра Њујорка мало је коме деловала убедљиво, иако је Силкс два дана раније, после 38 година рада, предао захтев за пензионисање.

Потом је следећег дана нестао полицајац  из одељења за убиства Џо Џозеф Калабрезе, који је требао да истражује Силксову смрт. Ветеран њујоршке полиције Калабрезе је нестао следећи дан после смрти Силкса. Тело детектива је пронађено поред плаже Пламб. Калабрезе је радио у полицији 37 година. Према званичној верзији и он је извршио самоубиство. Остало је питање зашто би самоубица оставио ауто и пешачио по ужареном песку ода би се убио.

ЗАПАЊУЈУЋИ ДОКАЗИ

Неколико година раније, 6. новембра 2016, уочи председничких избора у САД, неколико америчких листова, позивајући се на изворе у њујоршкој полицији, објавило је да је током истраживања кривичног дела завођења 15-годишње девојчице од стране конгресмена Ентонија Винера, мужа личне помоћнице Хилари Клинтон Хуми Абедин, за време претреса нађен лаптоп „с довољно доказа да смести Хилари и њен тим на доживотну робију“.

Детективи њујоршке полиције и њихов начелник Џејмс П. O’ Нил изјавили су том приликом, да уколико ЕфБиАј и Министарство правде не добију оптужујући материјал за Хилари Клинтон и њене саучеснике, полиција ће објавити садржај лаптопа. „Запањујуће је што обихватају и мејлове“, рекао је начелник полиције Њујорка, додавши да имају копије целог материјала. „Послаћемо их Викиликсу или ћу сам организовати конференцију за медије, изјавио је он.

На америчким десноконзервативним форумима на интеренту о Стивену Силксу се пише као и „начелнику полиције који је предао лаптоп Вајнера у Федерални истражни биро и лично прегледао његов садржај“. На друштвеним мрежама се могу пронаћи реакције на изјаве полицајаца о садржају лаптопа Хуми Абедин: „Неки од официра су повраћали, неки плакали, а други су били крајње потресени виђеним. Управо два полицијска официра која су видела садржај лаптопа убрзо су убијена“.

УБИСТВА СЕНАТОРА

У јуну 2019. године убијена је Линда Колинс-Смит, бивша сенаторка – републиканка из државе Арканзас, у својој кући и граду Покахонтас (исте државе). Новинари „Си-Ди медија“ објавили су да располажу информацијом да је Линда Колинс-Смит намеравала да јавности да информацију о „актуелним судијама државе Арканзас, који су одузимали децу сиромашним женама преко Канцеларије за заштиту деце у држави и затим их продавали утицајним људима“. Према истом извору, сенаторка је сматрала да криминалци користе нелегалне мигранте за извршавање криминалних дела, па и убиства мајки украдене деце. „Колинс-Смитова је располагала информацијама о мрежи трговине децом којом је управљала влада Арканзаса“, пише, портал thefreethoughtproject.com.

Према речима бившег секретара за медије Линде Колинс-Смит, њене комшије су рекле да су чули пуцњаву (не пуцањ) 6. јуна, тј. на дан смрти Силкса. На популарном америчком аудио-сајту „Блог ток радио“ блиски пријатељи Линде Колинс-Смит рекли су да је хтела да за неколико дана да сведочи против Хилари Клинтон пред Великом државном комисијом.

Тог 6. јуна „у другом злослутном преокрету историје бивши републикански сенатор из Оклахоме Џонатан Николс, који је располагао информацијама о високопостављеним државним функционерима и њиховој педофилији, нађен је убијен у својој кући у граду Норман, држава Оклахома“, пренео је портал „Си-Ди медија“, чији извор је навео да су убиства сенатора повезана. И Линда Колинс-Смит и Џонатан Николс су 2006. године били међу ауторима предлога закона који је предвиђао смртну казну за поновљено убиство детета. Уставни суд је одбацио овај предлог закона.

Портал „Ејбл денџер глобал“ посветио је овим смртима чланак под насловом „Дубока држава замеће трагове?“ у коме пише: „Сведоци смо последњих смртоносних трзаја америчке империје, која се руши пред нашим очима“.

Публицисткиња Дајана Вест, чије колумне објављује 120 америчких листова, пита се да ли постоји веза између смрти републиканских сенатора и њујоршких полицајаца? „Одговор се своди на суморну сумњу и неколико непобитних чињеница које указују да би једна или више од ове четири смрти могла имати везе са радом тих људи против педофила и трговине људима или званичне корупције“, пише Дајана Вест. „Забрињава,“ примјећује она, „да се ради о људима који су деценијама надгледали криминалну делатност породице Клинтон, око које се надвила аура многих нерешених убистава и чудних смрти. Шок од чињенице, да је не само један, него да су два висока полицајца наводно извршили самоубиство у року од 24 сата у Њујорку навели су ме да помислим … на покварени посао с лаптопом Ентонија Винера“.

„Када усмеримо пажњу на убиство Клинс-Смитове у Арканзасу и смрти Николаса у Оклахоми, то је више него сумња“, наставља Дајана Вест, дајући аналогију са трагичном судбином сенатора из државе Џорџије Ненси Шефер, која је разобличавала злоупотребе окривљених за трговину децом државних служби за заштиту деце. Године 2010. Шефер и њен муж су нађени са прострелним ранама начињеним ватреним оружјем. Полиција је том приликом саопштила да је брачни пар извршио „самоубиство“.

Шта се догодило током тих 48 сати првих дана јуна 2019. године осим пронађена беживотна тела два сенатора и два висока официра полиције?

Као што је познато, Федерални истражни биро је по питању лаптопа Ентони Вајнера овај посао одложио, јер се појавио „важнији“ – истрага против Доналда Трампа, иако специјални тужилац за ову оптужбу, није против председника поднео тужбу, а Трамп није скривао „да намерава криминалне активности Клинтонових да истера начистац“. Међутим, поменуте четири смрти људи који су могли да сведоче о криминалу Клинтонових у „ланцу педофилије“, спречило је да се разобличе мрачи детаљи ове породице. Наравно, друштвене мреже у САД сведоче о великом гневу јавности.

Руска аналитичарка, Татјана Волкова која примећује на свом блогу: „Питање које у свему овоме није сувишно, јесте на који начин су ове смрти сенатора и полицијаца повезане са Трамповом посетом Лондону. Да ли су неке службе остављене без надзора, те су одлучиле да главне истражиоце и потенцијалне сведоке својевољно уклоне, или је то ипак учињено после знака из Бакингемске палате, јер има индиција да је већ раније дат услов Трампу да ће сарађивати са њим тек када прекине истрагу о педофилским скандалима чланова Демократске странке?“.


ИЗВОР: „Печат“

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.