Анализе

Драгослав Бокан: ГНУСНОСТ ГЛОБАЛИСТИЧКОГ ОПИСА “ДАНКА У КРВИ”

  • Ако постоји нешто из древне српске историје што нам одмах тера сузе на очи, онда је то насилно одвођење наше деце у јањичаре, злогласни турски “данак у крви”.
  • У уџбенике седмог разреда основне школе, у издању “БИГЗ-а” (данас је ова издавачка кућа у хрватским рукама) унето је стварно невероватно тумачење злогласне отмице најздравије и најлепше српске деце, осуђене да убрзо затим постану острашћени непријатељи сопственог народа и предачке вере. 
  • Три ауторке (српских имена и презимена) овог уџбеника су без пардона отвориле опцију “позитивних (?!!!) и негативних страна данка у крви” – да би онда овако описале “све предности” овог стравичног, ритуалног, дивљачког обичаја. 

 

 

Чак и она Цунетова песма о јањичару има то исто, болно значење за сваког нормалног Србина.Зашто кажем “нормалног”?Па зато што се данас у српским основним школама учи нешто језиво и наказно по овом питању, нешто што се може мерити још само са некадашњим титоистичких лажима о нашој историји.

У уџбенике седмог разреда основне школе, у издању “БИГЗ-а” (данас је ова издавачка кућа у хрватским рукама) унето је стварно невероватно тумачење злогласне отмице најздравије и најлепше српске деце, осуђене да убрзо затим постану острашћени непријатељи сопственог народа и предачке вере.

Три ауторке (српских имена и презимена) овог уџбеника су без пардона отвориле опцију “позитивних (?!!!) и негативних страна данка у крви” – да би онда овако описале “све предности” овог стравичног, ритуалног, дивљачког обичаја. 

Па тамо пишу, српским основцима:”Данак у крви је омогућавао дечацима да напредују на друштвеној лествици, а они су заузврат били потпуно одани султану…

Тако су многи од њих постали чланови важне и утицајне елите (повлашћених слојева у друштву) Османског царства.“Можете ли да верујете да се овако уче српска, наша деца?!!!
Турци су одвођењем (силом и заувек) деце из њиховог родитељског окриља и природног окружења, по ауторкама, у ствари – њима омогућавали “напредовање на друштвеној лествици”, чинећи их “повлаштеним слојевима у османском друштву”.

Исто као и усташе, отимајући Српчад родитељима и претварајући их у будуће србомрсце и кољаче, или активисти нацистичког Lebensborn пројекта, са истим оваквим отимањем и преображајем  словенске дечице, претворене у будуће Аријевци и одане чланове Хитлерове навистичке омладине. И они, исто тако, “напредоваше на друштвеној лествици” НДХ и Трећег Рајха, баш као и њихови “срећни претходници” и истоврсници из ранијих времена турске “производње елита”.

Да човек не поверује својим очима. Са све  жељом да се овим саркастичним ауторкама догоди нешто управо овако позитивно: да им неко отме децу, заувек (и силом), да им одузме њихова и подели туђинска имена, и онако племенито им омогући блиставо “напредовање на друштвеној лествици”. Да постану “повлаштени слој” неког колонијалног, од нас много већег и бројнијег друштва и да онда слободно ударе на народ и породицу својих слободоумних мајки. Да им на делу покажу како у реалности изгледа оно о чему оне тако олако и безумно, нељудски и идиотски пишу српским четрнаестогодишњацима, осуђеним на овакве лекције о својој националној историји.

Неће овај покушај успети да промени свест младих Срба и Српкиња, али све ово јесте срамота за нашу државу, њено Министарство просвете и све одговорне за ово уџбеничког злодело. И ја озбиљно очекујем њихову брзу и адекватну реакцију у виду хитне забране ове апсурдне књиге и њене брзе замене нечим што може да се заиста назове основношколским уџбеником из историје. Јер се са дечијим душом нико не сме поигравати.

Нити са нашим стрпљењем и вечитим чуђењем на тему “како је овако нешто могуће”, а после свега што нам се догодило у последњих тридесетак година.

Извор: Фејсбук страница – Драгослав Бокан

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.