Анализе

Драгослав Бокан: ГНУСНОСТ ГЛОБАЛИСТИЧКОГ ОПИСА “ДАНКА У КРВИ”

 • Ако постоји нешто из древне српске историје што нам одмах тера сузе на очи, онда је то насилно одвођење наше деце у јањичаре, злогласни турски “данак у крви”.
 • У уџбенике седмог разреда основне школе, у издању “БИГЗ-а” (данас је ова издавачка кућа у хрватским рукама) унето је стварно невероватно тумачење злогласне отмице најздравије и најлепше српске деце, осуђене да убрзо затим постану острашћени непријатељи сопственог народа и предачке вере. 
 • Три ауторке (српских имена и презимена) овог уџбеника су без пардона отвориле опцију “позитивних (?!!!) и негативних страна данка у крви” – да би онда овако описале “све предности” овог стравичног, ритуалног, дивљачког обичаја. 

 

 

Чак и она Цунетова песма о јањичару има то исто, болно значење за сваког нормалног Србина.Зашто кажем “нормалног”?Па зато што се данас у српским основним школама учи нешто језиво и наказно по овом питању, нешто што се може мерити још само са некадашњим титоистичких лажима о нашој историји.

У уџбенике седмог разреда основне школе, у издању “БИГЗ-а” (данас је ова издавачка кућа у хрватским рукама) унето је стварно невероватно тумачење злогласне отмице најздравије и најлепше српске деце, осуђене да убрзо затим постану острашћени непријатељи сопственог народа и предачке вере.

Три ауторке (српских имена и презимена) овог уџбеника су без пардона отвориле опцију “позитивних (?!!!) и негативних страна данка у крви” – да би онда овако описале “све предности” овог стравичног, ритуалног, дивљачког обичаја. 

Па тамо пишу, српским основцима:”Данак у крви је омогућавао дечацима да напредују на друштвеној лествици, а они су заузврат били потпуно одани султану…

Тако су многи од њих постали чланови важне и утицајне елите (повлашћених слојева у друштву) Османског царства.“Можете ли да верујете да се овако уче српска, наша деца?!!!
Турци су одвођењем (силом и заувек) деце из њиховог родитељског окриља и природног окружења, по ауторкама, у ствари – њима омогућавали “напредовање на друштвеној лествици”, чинећи их “повлаштеним слојевима у османском друштву”.

Исто као и усташе, отимајући Српчад родитељима и претварајући их у будуће србомрсце и кољаче, или активисти нацистичког Lebensborn пројекта, са истим оваквим отимањем и преображајем  словенске дечице, претворене у будуће Аријевци и одане чланове Хитлерове навистичке омладине. И они, исто тако, “напредоваше на друштвеној лествици” НДХ и Трећег Рајха, баш као и њихови “срећни претходници” и истоврсници из ранијих времена турске “производње елита”.

Да човек не поверује својим очима. Са све  жељом да се овим саркастичним ауторкама догоди нешто управо овако позитивно: да им неко отме децу, заувек (и силом), да им одузме њихова и подели туђинска имена, и онако племенито им омогући блиставо “напредовање на друштвеној лествици”. Да постану “повлаштени слој” неког колонијалног, од нас много већег и бројнијег друштва и да онда слободно ударе на народ и породицу својих слободоумних мајки. Да им на делу покажу како у реалности изгледа оно о чему оне тако олако и безумно, нељудски и идиотски пишу српским четрнаестогодишњацима, осуђеним на овакве лекције о својој националној историји.

Неће овај покушај успети да промени свест младих Срба и Српкиња, али све ово јесте срамота за нашу државу, њено Министарство просвете и све одговорне за ово уџбеничког злодело. И ја озбиљно очекујем њихову брзу и адекватну реакцију у виду хитне забране ове апсурдне књиге и њене брзе замене нечим што може да се заиста назове основношколским уџбеником из историје. Јер се са дечијим душом нико не сме поигравати.

Нити са нашим стрпљењем и вечитим чуђењем на тему “како је овако нешто могуће”, а после свега што нам се догодило у последњих тридесетак година.

Извор: Фејсбук страница – Драгослав Бокан

Подели:

3 Comments on “Драгослав Бокан: ГНУСНОСТ ГЛОБАЛИСТИЧКОГ ОПИСА “ДАНКА У КРВИ”

 1. Све правилно. Бокан је велики човек, исправан и честит.
  Ја могу додати палеоетимолошки налаз који каже да реч „данак“ је из хебрејског, и реч јаничар је из хебрејског. Прва означава сложеницу глагол „дан“ דָן [לָדוּן, דָן, יָדוּן]
  дан [ладун, дан, ядун]
  =судить
  и „наак“ …. נָאַק [לִנאוֹק, נוֹאֵק, יִנאַק]
  наак [линъок, ноэк, йинъак]
  = стенать
  Закључке изведите сами.
  Термин јеничар или по хебрејском јаницаар у преводу гласи „прави, одличан – а бедан и сиромашан“!

 2. Kao čitalac podržavam objavljeni članak po pitanju pogrešnog prevaspitavanja naše mlade populacije koja je još uvek ‚‚tabula raza‚‚. Ali zar ne mislite da je krajnje vreme otvoriti na vreme ‚‚kutiju otmica i kidnapovanja dece ‚‚ od 2000-te do sada . Sve dece. Mi nemamo vremena da se bavimo više ‚‚kako je to moguće‚‚ mi nemamo vremena više da čekamo šta će ko uraditi. Činjenice su da dece sve više nema, da nestaju i da porodice propadaju zbog gubitaka svoje dece. Ne pričam o deci koja su odrasla i otišla da rade i žive u drugim zemljama sa boljim standardom, ne, pričam o deci kojima se gubi trag. Kako je moguće da se to dešava u Ustavotvornoj državi? To su pitanja koja se otvoreno moraju postavljati predsedniku, premijerki, ministrima, svim narodnim poslanicima jer su svi oni ili veći deo njih glasali za ‚‚oduzimanje dece roditeljima ‚‚ i porodicama zbog pravih pravcatih GLUPOSTI. Ko ima pravo da oduzme roditeljima dete koje su oni stvorili i rodili ??????? Ko je dao to pravo bilo kojoj socijalnoj ustanovi a kamo li nekakvim stranim agencijama na usvajanje ?????????? To je isto što i janičarenje samo savremenog prikrivenog oblika. Pun je internet takvih dešavanja sa slovenskom decom u Norveškoj, hrvatski mediji pišu da je Srbija prihvatila te metode i da se pošast širi po Balkanu. Ko je to dao ovlašćenje da se to dešava u Srbiji. Nije nam dovoljno samo ime i prezime, treba nam jasna i glasna slika i potvrda ko su ti koji su glasali za taj zakon i kada je usvojen, bez referenduma. Ovo će izazvati građanski rat u Srbiji. ;(

 3. Pasivno posmatranje ovoga vodi ka stanju da će nam se sutra svašta servirati i od nas će moći da rade sve što hoće. Relativizacija svega i neadekatna reakcija vode ka tome da će se reći kako je opravdano bilo pokatoličavanje, osvođenje u osmanlije itd. Samo kada Kusturica kaže da je Srbin onda je to strašno, nedopustivo i svaka psovka i uvreda je dozvoljena. Ovo je verovatno i program unijaćenja, odvođenja dece u zapadne porodice, ili neke nastrane porodice gde je mama tata a tata mama itd. Nije sigurno slučajno da se dešavaju ovakve stavri, da nam se uništava privreda, odovde deca, da Hrvati kupuju srpske firme itd. U svakom slučaju ja od činovnika očekujem da se BIGZ vrati u Srpske ruke, da se odredi komisija koja će vršiti recenzije izdanja na adekvatan način u skladu sa činjenicama itd. Ko nije sposoban da živi, neka umre. A ko misli da živi neka uzme sudbinu u svoje ruke. Dakle, Srbi moraju da omasove svoje reakcije na ovakve stvari da se u korenu saseku ovakve stvari!

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *