Анализе

НЕВЕРОВАТНО – НАУЧНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: На кашичици којом се Причешћују верници 0% бактерија! (ВИДЕО)

  • Истраживање у Москви показало је једну поптуно невероватну чињеницу свим научницима који су истраживали како то да се сви верници тога дана у Храму причешћују истом кашиком, а да  на њој нема апсолутно ниједна вирусна или било која врста бактерије

 

Наука је просто остала без речи, неколико пута су поновили истраживање, затим урадили то на више локација и дошли до невероватне чињенице – још један велики доказ да Господ побеђује и штити све нас!

Кашика је била потпуно стерилна и на њој није била ниједна бактерија! Приђите и Ви Светој Чаши – Примите Христа у своје тело.

О  ПРИЧЕШЋУ

Светом Тајном причешћа примамо у виду хлеба и вина Тело и Крв Господа Исуса Христа. Ова Света Тајна представља врхунац љубави и заједништва између Бога и човека. Свету Тајну причешћа установио је сам Господ Исус Христос на Тајној вечери:

“И кад јеђаху, узе Исус хљеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тијело моје. И узе чашу и заблагодаривши даде им говорећи: Пијте из ње сви; Јер ово је крв моја Новога завјета која се прољева за многе ради отпуштења гријехова.” (Матеј 26; 26-28).

Свето причешће се припрема и прима за време најважнијег црквеног богослужења, Свете Литургије. Верници се за Свето причешће припремају постом и молитвом. За здраве вернике припрема је строжа, него за болесне, односно здрави верници строже посте него болесни. Недељу дана пред причешће држи се строги пост, тј. пости се на води, не употребљава се уље. Верници исповедају своје грехе свештенику и тек после тога верници могу приступити Путиру (Чаши) са Светим причешћем. Поред поста, припремање за причешће подразумева и уздржавање од рђавих и злих дела, измирење са свима са којим је неко у завади, чињење добрих дела и давање милостиње, једном речи истрајавање у свакој врлини, а уздржавање од греха.

Када се приђе свештенику који причешћује, изговори се име, да свештеник чује, и тада се не крсти, јер постоји опасност да се закачи Чаша (Путир) из кога се причешћује, и да се тако проспе Свето причешће, што је велики грех. Треба се прекрстити раније, и када се одмакне од Чаше. Свештенику се тада не љуби рука, ни Путир, него се полако прилази ономе ко дели нафору. Причешће се узима као храна. Када свештеник, ономе који се причешћује, кашичицу са причешћем стави у уста, усне се склопе као када се узима храна из кашичице.

У изузетним случајевима када су у питању болесници на самрти, и када је потребно брзо причешће, могу изостати уобичајене припреме, тј. ови верници не посте пре причешћа, већ их свештеник само исповеди и причести. Ово се чини да би се верник пре смрти сјединио са Богом. У оваквим случајевима свештеник односи Свете дарове у дом болесника и тамо га причешћује.

Причешће се може вршити и у дому оних болесника који нису на самрти, али су непокретни, и не могу доћи у цркву. Тада то није последње причешће, већ свештеник причешћује болесника за здравље душе и тела.

Данас се верници најчешће причешћују у току четири велика поста (Божићног, Васкршњег, Св. ап. Петра и Павла, Госпојинског ), но препоручљиво је причешћивати се што чешће.

 

ИЗВОР: Ослобођење

Подели:

4 Comments on “НЕВЕРОВАТНО – НАУЧНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: На кашичици којом се Причешћују верници 0% бактерија! (ВИДЕО)

  1. добро, де, познато је да су крст и кашичица направљени од сребра, а сребро уништава бактерије, нема мистерије…

    1. Знате онај руски виц “ колико има сребра у литру богојављенске воде извађене из Волге ако је поп због сиромаштва користио дрвени крст“?

  2. Da na kasikici za pričest ne ostaje nikada ni jedna vrsta bakterija ne treba da cudi ni jednog naučnika koji poznaje Sveto Pravoslavlje. Prije svega pričest se sprema na Svetoj Liturgiji od prirodnog hleba i vina uz molitve Duhu Svetom koji čita sveštenik da dođje i pretvori prlozene Dare: hleb i vino, hleb u Istinito Tjelo Hristovo, i vino u Istinitu Krv Hristove. Posle ovih svestenio radnji u Putir koji se pravi isto kao i Kasicica za priciest od plemenitih metala koji ne prenose bakterije: zlata ili srebra, sips se vruca voda koja se blagosilja. Ona treba vino u Putiru pretvorenu u Krv Hristovu da zagrije da ona ima toplotu krvi u ljudskom tjelu. Posle toga pricescuju se svestenici, a zatim narod koji se kroz post i ispovjest spremio za Svetu Tajnu Pricesti. Posle Pricesti naroda preosali Darovi (cestice) sa Diska se saspaju u Putir, a nikada prije toga, i sveštenik koji je vršio Proksomidiju (obicno najmladji po godinama rukopolozenja) posle završene Svete Liturgije upotrebljava Darove iz Putira koji su preostali posle pričesti vjernog naroda. Pricest se sprema i vrsi samo od djelova Jagnjeća Božijeg, koji se zovu NI KA, a nikada od drugi cestica. Prema tome na Svetog Liturgiji koja se sluzi po osvestanom crkvenom Zakonom pravilno nemoguce je zbog blagodati Duha Svetog da se prenese bilo kakva bakterija. Osim toga vino koje se upotrebljava na Svetoj Liturgiji se pravi od najboljeg grozdja. Zato je vino najbolji prirodni alkohol koji ubija sve bakterije koje se iz usta ne mogu preneti Kasikicom za Pricest koje su pravljene od zlata ili srebra ili u najmanju ruku pozlacene. Zato Nevjerne Tome koje se plase bakterija bolje da se plase svoga greha i da budu vjerni a ne nevjerni!

  3. Будалаштиња.Ко вјерује у то да плеенити материјали не преносе бактерије,нека настави да тако практикује.Ви само измишљате неке Вама знане теорије и лажете народ.Ја то никада нећу користити!Амин Боже Прав-Опрабни!

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *