Анализе

Један држављанин Русије – шеф Јељцинове дипломатије Андреј Козирев – заиста се меша у унутрашње ствари САД

Од сопствене либералности више и не личи на себе – Андреј Козирев

ТЕКСТОМ КОЈИ МУ ЈЕ ОБЈАВИО NEW YORK TIMES ПОЗВАО НА СМЕЊИВАЊЕ ДОНАЛДА ТРАМПА

* Чланак  Козирева, који живи на Флориди, али се није одрекао држављанства Русије, појавио се под насловом „Нестаје Америка коју сам знао док сам био министар“. А у њему је и оцена: „Ако подвргне Трампа импичменту – Америка ће опет постати светионик моралне истине који је била

* Када је Ричард Никсон, који је Трампов омиљени председник САД, 1992-ге питао Козирева – шта су интереси нове Русије, он му је одговорио: „Један од проблема СССР био је у томе што смо се превише хватали за националне интересе. Сада ми више мислимо о општељудским вредностима“. Никсон је на то само махнуо главом

* Владимира Путина су пре две године, у време заседања дискусионог клуба „Валдај“, подсетили на те речи Козирева. Његова реакција личила је на епитаф бившем министру: „То је показало да је Никсон имао главу, а да је господин Козирев, на жалост, није имао. Има он лобању, али код њега главе – нема“

_______________________________________________________________________

Аутор: Петар АКОПОВ

ДА СЕ неки грађани Русије мешају у америчку унутрашњу политику – то је сада потврђена чињеница.

Бивши министар иностраних послова Русије Андреј Козирев објавио је у листу The New York Times чланак којим је позвао да се Доналд Трамп свргне (импичмент).

Он сада живи на Флориди, а у том чланку не само да удара на председника САД, него и на Русију и СССР, позивајући Америку да поново постане „светионик моралне истине“.

Козирев се у истом листу чланком огласио и 2015-те. Тада је писао о „смени режима у Русији која се приближава“, а сада позива на смену режима у Америци.

Његов чланак се појавио под насловом „Нестаје Америка коју сам знао док сам био министар“. А у њему је и оцена:

„Ако подвргне Трампа импичменту – Америка ће опет постати онај светионик“.

Против Путинове Русије пише и ово:

        „Ако је под комунизмом парола Руса била `Пролетери свих земаља, уједините се!`, сада би могла да звучи овако – `Устајте хулитељи демократије и непријатељи либералног светског поретка“.

        Козирев тврди да се Русији свиђа да Трамп буде у Белој кући  и зато што кремљу даје преилику да указује: погледајте како је америчка политика прљава, несрећна и лицемерна.

        Рачунајући да то Американци неће проверавати, Козирев тврди да Русија користи Трампа за раскринкавање лажљивости америчке политике, а истина је да Русија не критикује Трампово председниковање, већ методе које у борби с њим користе његови противници.

Козирев се не дотиче теме Трампових „руских веза“. Он полази од тога да постоје:

„Ако Конгрес САД, републиканци и демократе, предузму што је потребно да овог председника САД одстране од власти – то ће бити нови јасан сигнал за све земље и људе у свету да су морални принципи у америчкој политици важни као и раније“.

На овој патетичној ноти, која изазива повраћање, завршава се текст Козирева. Овај држављанин Русије (Козирев се наводно није одрекао држављанства РФ) – добро, нека и живи у САД – позива на свргавање председника туђе земље.

Ето, то је оно право „руско мешање“ у унутрашње ствари САД!

Када је Ричард Никсон, који је Трампов омиљени председник САД, 1992-ге питао Козирева – шта су интереси нове Русије, он му је одговорио:

„Један од проблема СССР био је у томе што смо се превише хватали за националне интересе. Сада ми више мислимо о општељудским вредностима. Ако Ви имате неке идеје и можете да нам сугеришете како да определимо своје националне интересе – бићу вам захвалан“.

Никсон је на то само махнуо главом.

Путина су пре две године, у време заседања дискусионог клуба „Валдај“, подсетили на те речи Козирева. Његова реакција личила је на епитаф бившем министру: „То је показало да је Никсон имао главу, а да је господин Козирев, на жалост, није имао. Има он лобању, али код њега главе – нема“.

 

ИЗВОР: http://fakti.org/media-menju/jedan-drzavljanin-rusije-sef-jeljcinove-diplomatije-andrej-kozirev-zaista-se-mesa-u-unutrasnje-stvari-sad

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.