Анализе

Драма у Вуковару: Градоначелник бацио статут града на ћирилици на под

Једна од тачака дневног реда данашње седнице вуковарског Градског већа је и доношење предлога закључка о достигнутом степену разумевања, солидарности и дијалога међу грађанима Града Вуковара.

Седница која је напета од самог почетка претворила се у хаос.

Градоначелник Вуковара Иван Пенава је у једном тренутку на седници Градског већа Вуковара подивљао, преноси хрватски портал „Индекс“. Он је узео предлог статута Вуковара који је штампан на ћирилици, који су донели српски заступници, и бацио га на под.

„Ваши су узори четничке шубаре и споменици који окружују овај град. Занима вас оно што нисте успели 1991. године, да уведете ћирилицу у овај град. Силоване жене вас не занимају, мртва деца вас не занимају! Ако буде требало против великосрпске агресије јуче, данас, сутра свим средствима!“, рекао је Пенава повишеним тоном.

Део заступника почео је да му аплаудира.

Доградоначелник Вуковара из редова српске националне мањине Срђан Милаковић покушао је да му одговори, али су на њега почели да вичу.

„Па, људи, где ово води? Па ко је донео Закон о националним мањинама?“, рекао је Милаковић.

 

ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/regioni/201910181121034828-drama-u-vukovaru-gradonacelnik-bacio-statut-grada-na-cirilici-na-pod/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.