Анализе

Фашизам режимског академика Зековића: Док год постоји СПЦ, Црна Гора није независна (ВИДЕО)

 • Наиме, како је пренио овај портал, Зековић је између осталог казао да, „зато што је то империјална црква, освајачка. Док год постоји СПЦ у Црној Гори, Црна Гора нема поптуни суверенитет, она је црква друге државе. И Аустрија је била окупатор Црне Горе, али није била денационализатор, а Србија је била и окупатор и денационализатор 1918.

Отворени позив на прогон Српске православне цркве у Црној Гори, и нескривени фашизам академика Сретена Зековића, промовише портал Радио телевизије Црне Горе.

Термини попут расцрногорчења и посрбичавање, требало би ваљда да „освијесте“ просјечног читаоца РТЦГ, указујући да је то начин да се „реафирмише“ НВО ЦПЦ.

Након што је академик на трибини у Никшићу, казао да СПЦ треба забранити, јер док је ње, нема Црне Горе, он је даље устврдио да би нестанак СПЦ био допринос демократизацији Монтенегра.

Наиме, како је пренио овај портал, Зековић је између осталог казао да, „зато што је то империјална црква, освајачка. Док год постоји СПЦ у Црној Гори, Црна Гора нема поптуни суверенитет, она је црква друге државе. И Аустрија је била окупатор Црне Горе, али није била денационализатор, а Србија је била и окупатор и денационализатор 1918. године, дакле потпуни процес расцрногорчења, посрбичавања Црногораца“,

На говор фашизма и мржње, реаговала је и сатирична фејсбук страница „МИМистарство оностраних послова“:

„!Пазите коме јавни сервис, плаћен парама свих грађана, даје простор и какав фашизам се кроз јавни сервис представља као релевантно мишљење. „Академик“ најприје сугерише да српска црква треба да буде забрањена (јер док год она постоји нема црногорског суверенитета) а затим каже да би та забрана била допринос плуралистичкој демократији и већој слободи!“

Подсјетимо, „академик“ је актер фарсичне трибине која је одржана поводом „оснивања НВО ЦПЦ“, и који је „лансирао“ чувену реченицу, по којој је наш портал и назвао прилог „А што ћемо ми ноћас ође“.

„Ако нема вјерника, тврдио је Зековић, а види да нема, шта ћемо ми ође“..


ИЗВОР: https://www.in4s.net/fasizam-rezimskog-akademika-zekovica-dok-god-postoji-spc-crna-gora-nije-nezavisna/

 

Подели:

One Commnet on “Фашизам режимског академика Зековића: Док год постоји СПЦ, Црна Гора није независна (ВИДЕО)

 1. Да, Црном Гором управља клан Ротшилд, то већина зна, али заборавља, отуда издумана србофобија и латиничарење, и валута € и пријем у Њато. Већина може помислити да је „академик“ чисти срногорац, али шта ако није?
  זֶה
  зэ
  1. этот, это 2. вот уже, уже
  כּוֹבַע ז’ [כּוֹבָעִים, כּוֹבעֵי-]
  кова м.р.[коваим, ковъэй-]
  шапка, шляпа
  Дакле, вот кипа, еврејска капица.
  Наравно, свему треба додати да се нигде еврејски коммунизам није примио као код ђетића. И кад су сви сазнали да нема коммунизма, види, има га, умро није. Коммунизам омогућава еврејској групици да манипулише огромним масама и да их држи у заблуди, да их пљачка, а најближим сарадницима за недела да плаћа ситним користима. Чисти паразитизм. Хуцпаст.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *