Анализе

Бивши амбасадор Израела у Москви и Кијеву: Украјински језик је измишљен

ЦВИ МАГЕН ОЦЕНИО И ДА ЈЕ НОВА ДРЖАВНОСТ УКРАЈИНЕ СТВОРЕНА ИЗ НИЧЕГА

У БАЈКАМА истину – да је цар го – говоре наивна деца.

Али, има и одраслих чика који понекад „скрешу истину“. Па шта кошта…

Бивши амбасадор Израела у Русији и Украјини – Цви Маген – изговорио је јавну тајну: да је украјински `цар` го:

„Украјина никада није имала државност, па је 90-их година морала да је изнишља, заједно са језиком. Нова, данашња Украјина морала је из ничега прави државу. Морала је заиста да је измишља, као и језик“.

Маген је ово рекао израелској телевизији ИТОН која емитује програм на руском језику.

Маген је оценио и да Украјина „нема среће са суседима“.

Он је, иначе, уверен да Доналд Трамп у Сирији и поводом Сирије води политику која је срачуната на то да не дозволи Русији да се извуче из тог блата.

Раније је стални представник Кијева у Савету Европе Дмитриј Куљеба рекао да Украјина од 1991-ве над собом непрекидно експериментише и да је тиме себе довела до губљења „елемената државности“.


ИЗВОР: http://fakti.org/globotpor/bivsi-ambasador-izraela-u-moskvi-i-kijevu-ukrajinski-jezik-je-izmisljen

Подели:

One Commnet on “Бивши амбасадор Израела у Москви и Кијеву: Украјински језик је измишљен

  1. Паметно што србски медији прате руске канале, и еврејске канале на руском језику. Његово име „цви“ значи јелен, али и „красота“ по библијски, а презиме значи „заштитник“.
    эрэц hацви ж.р.
    =Страна Израиля (поэтич.)
    Наравно, мудријаши он по своме, не спомиње да се од Украине твори Израел 2.0, те да апсолутну власт тамо држи мањина које има 0,2% а то су евреји. Они доносе закон о мањинама, а ту се не броје жидови. Утицај жидова по свету који воде порекло са тог подручја је невероватан, држе врхушку Канаде,и Америке, (баба Клинтоновке је од тамо).
    И код нас пристиже њихова шиљата оштрица, а зове се Еврејски Конгрес, примио их је лично Вучић, иако они нису ниво председника. Као интересују се има ли у Србији антисемитизма. Испало је да нема. То је из разлога јер се дејство семита слабо уочава, као и њихова дубоко укорењена мржња према словенима. Монструозна по њима заветна мржња.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *