Анализе

Стоилковић: „Олуја“ је погром! Сјеверна Македонија је погром за државу и народ!

(Иван Стоилковић) Фото: РТРС

  • Предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић објавио је да је хрватска војно-полицијска акција „Олуја“ погром, као што је Сјеверна Македонија погром за државу, њене институције и народ

Текст, који је Стоилковић објавио на својој Фејсбук страници, преносимо у цијелости:

Нисам хтио да реагујем ни када је било хапшење, а ни сада, из разлога што не желим да будем увучен у спин политику актуелне власти, јер као што сам сигуран да је „Олуја“ погром, исто тако верујем да је Сјеверна Македонија погром за државу, њене институције и народ који у њој живи и да је то режирана путања у неизвјесност, како на унутрашњем тако и спољном плану.

1. Свједоци смо још једне спин преваре са инсценираним хапшењем злочинца ОВК Томора Морине, која се данас завршила и одлуком Кривичног суда да не постоје услови да буде изручен Србији, на њен захтјев по потјерници Интерпола.

2. Одговор на питање зашто је хапшен када се унапријед знало да ни под разно неће бити изручен, налази се у чињеници да је власт његовим хапшењем отворила још један фиктивни проблем који апсолутно дефокусира јавност од многих криминално коруптивних афера, а тиме власти добијају још мало времена да пробају да се извуку из готово безизлазне ситуације, јер исте већ имају и одређене међународне импликације.

3. У актуелним политичким и дипломатским притисцима на Србију, Македонији није и неће бити дозвољено да буде добар комшија, то само потврђује чињеницу да Македонија има само једну функцију, а она је водити политику која ће увијек бити антипод Србији, односно анти Србија, за рачун Велике Албаније и отворене бугаризације.

4. Не прихватам никаква бесмислена оправдања типа, па они то раде зато што морају да повлађују Албанцима, због власти и слично. То није истина, они то раде зато што су се опредијелили за такву политику и тачка. И због таквог политичког опредјељења они лично остварују одређену политичку и материјалну корист, увијек на штету Србије, али и на штету сопственог народа и државе.

5. Не заборавите, памтимо, знамо ко је када био на којој страни и због чега.


ИЗВОР: РТРС

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.