Анализе

САД `грешком` учиниле јавним своје инструкције за хибридни рат против Русије

УПУТСТВО ИМА 68 СТРАНИЦА, СА ФОТОГРАФИЈАМА РУСКЕ РАТНЕ ТЕХНИКЕ

  • The Russian New Generation Warfare Handbook“ садржи и упозорење америчким војницима и официрима да буду спремни да дејствују и у условима када противник гуши GPS и избацује из функције радиолектронску опрему
  • ФАКТИ: Није баш најјасније због чега је ово тајни (војни) документ. Можда је `процурио` да би навео Русе да потцене оно што Пентагон и америчка шпијунажа о њима знају. Ако је то по среди – смешно је. А још је смешније што Русији подмећу да њена стратегија „подразумева смену режима у другим земљама са ослањањем на локалне снаге“. Јер, то је оно чиме се патентирано – већ деценијама – широм света баве Сједињене Државе!

________________________________________________________________________

ТАЈНИ војни планови – поготово такви планови великих сила – постају јавни по правилу само онда када је то њима за нешто потребно.

Било како било, интернетом кружи америчко војно упутство за победу над Русијом у хибридном рату.

Наслов те књижице-инструкције је „Упутство за рат нове генерације против Русије“ (The Russian New Generation Warfare Handbook).

Настала је у децембру 2016-те, а угледни амерички лист The National Interest тврди да се из „необјашњивих разлога“ нашла на интернету ове говине.

Само упутство има 68 страница, са фотографијама руске војне технике и подацима о руској војној опреми.

У Упутству се тврди да је Русија од САД преузела оријентацију на коришћење извиђачке авијације и дроинова за „рано откривање положаја противника“.

Упутство сугерише припадницима Оружаних снага САД да руска стратегија подразумева смену режима у другим земљама са ослањањем на локалне снаге, без извођења класичних војних операција.

У Упуству дословно пише: „Учешће локалног становништва даје посебну снагу војним дејствима на светској арени“.

Упутство овако означава слабе тачке руске армије које САД „могу искористити“:

„Регрутовани војни су без потребне мотивације, али ће то постајати све мање проблем јер је у ОС РФ све више професионалних војника. Тактичко вођство је формално, логистика слаба, а авионска и артиљеријска подршка, по правилу, зависе од обима, а не од тачности“.

Упуство садржи и упозорење америчким војницима и официрима да буду спремни да дејствују и у условима када противник гуши GPS и избацује из функције радио-електронску опрему.


ИЗВОР: http://fakti.org/alter-america/sad-greskom-ucinile-javnim-svoje-instrukcije-za-hibridni-rat-protiv-rusije

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.