Анализе

Шта се тренутно догађа у Београдској патријаршији?

  • После оправданог избацивања мајмунолога Максима Васиљевића са Богословског факултета, иза кога су стајали патријарх Иринеј и епископ бачки Иринеј, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, уз подршку својих штићеника Максима и бискупа Гргура, настоји да им узврати ударац

Амфилохије води медијску кампању, коју, према нашим сазнањима, координише Велибор Џомић, познатији као „Џома диплома“ (пошто је купио докторат на Правном факултету у Крагујевцу), у сарадњи са Максимом и Гргуром.

После „Данаса“ и „Блица“, Амфилохијевци су ангажовали и „Курир“, преко кога пласирају лаж да је избацивање Максима са Богословског факултета „део машинерије коју је покренула група владика предвођена Иринејом бачким у намери да се ослабе сви утицајни архијереји и тиме створи простор да будући патријарх буде митрополит загребачко-љубљански Порфирије“.  У каквој су вези место професора на Богословском факултету и избор патријарха, „Курир“ не објашњава, рачунајући на неупућеност и лаковерност својих читалаца.

Према извештавању портала „Верујем.блог“, у наредних петнаестак дана у званичну посету Београдској патријаршији доћи ће четворочлана делегација Константинопољске патријаршије.

Састанак су иницирали и тражили Фанариоти, који су недано, по својој неопапистичкој гордости али и НАТО налогу, неканонски и разбојнички упали на канонску територију Московске Патријаршије у Украјини.

Делегацију са Фанара предводиће двојица водећих „православних“ екумениста,  Митрополит галски Емануил (Адамакис) и митрополит пергамски Јован (Зизиулас).

За оне слабије упућене, титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас је изумитељ свих јереси и покретач свих новотарија које потресају и раскољују СПЦ већ скоро три деценије. Зизиулас је учитељ и духовни отац српских јеретика и новотараца.

Како се говори у црквеним круговима, главна тема разговора биће питање македонског раскола и ситуација у Православљу настала после антиканонске акције Фанара у Украјини.


ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/11895/1/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.