Анализе

РУМУНИЈА СТВАРА У СРБИЈИ НАЦИЈУ “ТИМОЧАНЕ”

 • Влаха је више у Румунији него у Србији. Влашки језик је много, много старији од румунског иако су оба настала мешавином латинског и српског. Румунија не дозвољава примену влашког језика. Нема наставе у школама на влашком, нема гласила на влашком, немају Власи никаква права у Румунији. И Србија то не спомиње у својим односима с ЕУ и Румунијом?!
 • Сада је Норвешка добила задатак да финансира и преко својих функционера у ОЕБС-у и Савету Европе направи нову нацију Тимоченекако би тој нацији био дат Тимок, тј. да се на крају створи још једна румунска држава, која би обухватала целу источну Србију која је најбогатији део Србије, рудници, угаљ, хидроелектрана, термоелектране, плодне равнице, Дунав, туризам и ретку насељеност

Румуни стипендијама и парама румунизују елиту Влаха. Са друге стране, као и у Војводини ствара се посебан идентитет Тимочана, у које улазе и Срби. Тако да ћемо ускоро имати и нацију Тимочане, тј. Тимочене које ће сачињавати стипендирани и наивни Срби (који не желе да их Београд експлоатише), Власи и Румунизовани Власи. Свима се смеше и pумунски тј. ЕУ пасоши ако затреба.

Погледајте изјаве будућег председника Тимочке државе Балашевића па ће вам све бити јасно.

Најтужније је да је претходна власт изгледа скоро прихватила да силом наметне Власима да у школама уче румунски и тиме да су Румуни а да истовремено сиромашна, мала али независна држава Молдавија одбија да у школама буде румунски језик већ молдавски и своју нацију зову молдавском.Само мали број Молдаваца се изјашњава да су румунског етницитета тј. они су мала румунска мањина у Молдавији, и поред тога што је молдавски још ближи званичном румунском од влашког.

ОПШИРНИЈЕ У НАШИМ КЊИГАМА “АНАТОМИЈА РУМУНСКЕ ПОЛИТИКЕ” И “РУМУНИЈА И РУМУНИЗАЦИЈА СРБА”

НАРУЏБИНЕ НА ТЕЛЕФОН 064/224 334 9

ИЗВОР: Центар академске речи

Подели:

3 Comments on “РУМУНИЈА СТВАРА У СРБИЈИ НАЦИЈУ “ТИМОЧАНЕ”

 1. Pa ako je tako, a ja se zaista u to ne razumem, trebalo bi hitno spreciti takve negativne stvari po Srbiju. Dosta vise sa tim jezicima naroda i narodnosti. Prepisite zakon iz SAD-a. Tamo su svi drzavljani S.A.D. zvanicni jezik je engleski. Svi koji hoce da imaju njihovo drzavljanstvo moraju da poloze pitanja iz americkog ustava na engleskom jeziku i tacka. A kod kuce mogu da govore koji hoce jezik: italijanski, kineski, nemacki, srpski, apacki itd
  Nema skola na drugim jezicima, udzbenika, radio stanica, uputstava i sl. Resen problem na jednostavan nacin. Dakle u drzavi Srbiji svi moraju imati drzavljanstvo Srbije. Zvanicni jezik je srpski jezik na cirilici i latinici. A svi ostali koji ne ispunjavaju ova dva uslova ne mogu dobiti zaposlenje, zdravstvenu i socijalnu i svaku drugu zastitu od drzave Srbije neko mogu imati samo status izbeglice. Toliko od mene.

  1. Setite se staje milošević rekao nijednu reć nije pogrešio u celom svetu krivicom amerike počinje cepanje a toje u njihovom interesu da bi sa malim drzavicama lakše vladali

  2. Potpuno ste u pravu, što se tiče zakona,državljanstva i škola itd. Potpuno ste u pravu po drugi put pišem, ali recite mi sta to imamo od naše lepe Srbije i politike koja vlada njome, imamo draga Sladjo mi običan narod od one tri stvari najveće. E zato mnogi vlasi beže iz ove lepe naše. Mi u krajni pored dve elektrane nemamo struju u 21 veku čim zagrmi ili počne kiša i vetar da duva, pored Dunava i toliko izvora mi nemamo celo leto vodu za piće a kamoli za kupanje, ….
   E zato treba nešto novo jer gore od ovog sigurno nema.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *