Анализе

„Блиц“ вређа православне вернике!

  • Сви добронамерни људи осудили недавно окупљање “Жена у црном“ испред згрaде Патријаршије, због том приликом испољеног понашања припадница те очигледно сатанистичке организације
  • Нити је то било место на којем би те сатанисткиње требало да износе своје ставове, нити је то уопште било промовисање њихових болесних ставова, већ невиђено вређања Православне Цркве и свих нас који јој припадамо

Међутим, без реакције шире јавности прошло је слично понашање главног евроунијатског гласила “Блиц“, или како га многи с пуно права називају, “Бљуц“. Поводом Спасовдана – Вазнесење Господње, Славе града Београда, уз недељни (2.јуна) примерак “Блица“ добијала се “икона“ која је требало да нас подсети на празник. Уместо најављене иконе купци недељног издања “Блица“ добили су недоличан приказ великог хришћанског празника, тачније речено његово исмејавање. Да и то није неко чудо потврђује примерак неких епархија у СПЦ у којима са оваквим цртежима “украшавају“ храмови, одакле највероватније и потиче слика у Блицу. Овакве слике карактеристичне су за храмове римокатолика.

                                     Икона или светогрђе?

Када се погледа са друге стране наведене “иконе“ и прочита шта тамо пише, више је него јасно који је прикривени циљ оваквог прилога недељном издању наведеног штампаног медија. На њој је скраћени Символ вере, из којег је избачено све оно што, у смислу најосновнијих догмата вере, спречава екуменисте да створе нову “цркву“ која је подобна Новом светском поретку.


                     Најава екуменистичког символа вере

У потпуности су избачени 8. и 9. члан Символa вере: “И у Духа Светога, Господа Животворнога, Који од Оца исходи, Који се заједно са Оцем и Сином обожава и слави, Који је говорио кроз пророке“ и “У једну, свету, саборну и апостолску Цркву“. Немам намеру да улазим у дубље анализе, али довољно је рећи да римокатолички јеретици погрешно уче да Дух Свети исходи и од Сина, односно 8. члан у њиховој верзији садржи познати додатак “филиокве“, па је неко дошао на идеју да тај проблем је “елегантно“ реши избацивањем целог члана. Још битније је избацити члан који говори да постоји једна Црква коју је Господ створио, а то је Православна. Екуменисти говоре да постоје мноштво некаквих “цркава“ које треба “само“ ујединити, што значи јединство не у истини и не у Господу, него у лажима и под долазећем антихристом. 4. члан Символa вере је смишљено скраћен, уместо: “И који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен“, стоји: “И Који је распет за нас, страдао и погребен“. Ово вероватно представља покушај да се, у догледно време, заборави да су Јевреји одбацили и убили сина Божијег Господа Исуса Христа, тако да и они могу бити део те нове “цркве“.

Уредништво “Блица“ ово је урадило највероватније по препоруци екумениста из Београдске патријаршије, који покушавају да наметну мишљење да постоји још “цркава“ којима је порекло исто као Православне и да треба да се уједине, а да на челу треба да буде римски архијеретик папа. Ово је само наговештај онога што нам следи у у наредном периоду. Свети Сава је пре 800. година брод СПЦ усмерио ка истоку, у сусрет Господу, а екуменисти га упорно окрећу према Западу, у сусрет римском крвнику папи, а преко њега антихристу.

На основу свега наведеног може се наслути да “Блиц“, поред евроунијатског, постаје и екуменистичко гласило, јер су екуменисти и евроунијате јединствени у издаји Бога и рода. Да ли ћемо дозволити да окончају издајничке планове? Послушајмо речи Божијег угодника владика Артемије, кога екуменисти прогоне због исповедање Православне вере коју нам је Господ преко Светог Саве дао: “Ићи за Господом значи ићи на крст, на распеће, на страдање, на прогонство, јер компромиса нема и не може бити између Истине и лажи, између Светлости и таме, између Бога и ђавола. Ту постоји јасна линија преко које се не може и не сме прећи. Ко год мисли да је могуће измирити те супротности, он се налази на путу који не води у живот вечни, него у погибао.“

Учинимо што стоји до нас, остало ће Господ дати!

Дана 5.6.2019. године.

Грешни раб Божији Горан Живковић

Подели:

3 Comments on “„Блиц“ вређа православне вернике!

  1. Ма,какав блиц, блиц је само полигон за,испитивање мнења од стране тих епископа који намеравају и цео симбол вере изменити, па,ту тестирају реакције пре него крену у званично увођење тог зла наивном народу

  2. Духовници последњих времена

    Тешко онима који уљуљкују народ ,учећи га да може да ради и прихвата, нешто што неможе и несме у питањима вере. Такви гину занавек водећи те које тако науче ,за собом у рат са Богом, вечни немир и погибију.

  3. Многи једнострано мисле да је медиј Блиц у ствари немачки, јесте али власништво немачких евреја. Реч Блиц је из јудиша, од тога је блицкриег. Значи, овде немамо контакт са немцима нееврејима. Тако да све поприма други смисао. (плус форсирано кориштење латинице, и непрестано заглупљивање србског народа). Безвредне новине.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *