Анализе

Амерички `труст мозгова` предложио Трампу план за дестабилизовање Русије

ЧЕТИРИ ПАКЕТА МЕРА ЗА ЕКОНОМСКО ИЗОЛОВАЊЕ И ИЗНУРИВАЊЕ „РУСКОГ МЕДВЕДА“

  • RAND корпорација препоручила да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет. Такође: да Вашингтон различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника

__________________________________________________________

АМЕРИЧКА корпорација RAND, која је за владу САД стратешки истраживачки центар, представила је свој план за дестабилизовање Русије.

Њени аналитичари предложили су официјелном Вашингтону да врши и појачава притисак на руску економију. Понудила му је четири пакета мера које би водиле `жељеном циљу`.

Први предвиђа ширење и појачавање трговинских и финансијских санкција против Руске Федерације.

У образложењу се наводи: „Те мере могу довести до урушавања у руској економији, поготово ако саме мере буду свеобухватне и вишестране. Учинак ће зависити од спремности и других земаља да им се прикључе“.

RAND је признала да би штету од тих антируских мера имале и друге земље.

Други пакет препоручује да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет.

Трећи пакет директно предлаже „економску изолацију Русије преко ширења могућности Европе да нафту и гас увози из других земаља.

RAND предлаже Трамповој администрацији – и то је четврти пакет – да различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника.

Постоје претпоставке је истим документом Белој кући предложено и да наоружава Украјину и „сиријске групације“ које ратују против власти Башара Асада.

Такође: да је Трамповој администрацији предложено да створи појас нестабилности и дестабилизације од Балтика до Црног мора.

Амерички стратешки `труст мозгова` очито верује да је овакво опкољавање руског медведа могуће.

Барак Обама је на почетку последње године своје владавине веровао да је руску економију разбио у парампарчад, а она под америчким и европским санкцијама наставља да јача.

ИЗВОР: http://fakti.org/alter-america/americki-trust-mozgova-predlozio-trampu-plan-zadestabilizovawe-rusije

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.