Анализе

Амерички `труст мозгова` предложио Трампу план за дестабилизовање Русије

ЧЕТИРИ ПАКЕТА МЕРА ЗА ЕКОНОМСКО ИЗОЛОВАЊЕ И ИЗНУРИВАЊЕ „РУСКОГ МЕДВЕДА“

  • RAND корпорација препоручила да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет. Такође: да Вашингтон различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника

__________________________________________________________

АМЕРИЧКА корпорација RAND, која је за владу САД стратешки истраживачки центар, представила је свој план за дестабилизовање Русије.

Њени аналитичари предложили су официјелном Вашингтону да врши и појачава притисак на руску економију. Понудила му је четири пакета мера које би водиле `жељеном циљу`.

Први предвиђа ширење и појачавање трговинских и финансијских санкција против Руске Федерације.

У образложењу се наводи: „Те мере могу довести до урушавања у руској економији, поготово ако саме мере буду свеобухватне и вишестране. Учинак ће зависити од спремности и других земаља да им се прикључе“.

RAND је признала да би штету од тих антируских мера имале и друге земље.

Други пакет препоручује да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет.

Трећи пакет директно предлаже „економску изолацију Русије преко ширења могућности Европе да нафту и гас увози из других земаља.

RAND предлаже Трамповој администрацији – и то је четврти пакет – да различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника.

Постоје претпоставке је истим документом Белој кући предложено и да наоружава Украјину и „сиријске групације“ које ратују против власти Башара Асада.

Такође: да је Трамповој администрацији предложено да створи појас нестабилности и дестабилизације од Балтика до Црног мора.

Амерички стратешки `труст мозгова` очито верује да је овакво опкољавање руског медведа могуће.

Барак Обама је на почетку последње године своје владавине веровао да је руску економију разбио у парампарчад, а она под америчким и европским санкцијама наставља да јача.

ИЗВОР: http://fakti.org/alter-america/americki-trust-mozgova-predlozio-trampu-plan-zadestabilizovawe-rusije

Подели:

One Commnet on “Амерички `труст мозгова` предложио Трампу план за дестабилизовање Русије

  1. Да, они то раде више од 150 година. Споменути план не доноси ништа сензационалчно: https://www.rand.org/pubs/research_briefs/RB10014.html , најмање је видљиво подривање путем изазивања терористичких експлозија/теракта и саботажа, и диверзија. Диверзије и саботаже по РФ су покренуте Регановим законом из 1982. који није стављен ван снаге. Но, како знамо да иза интереса США стоје интереси малог народа, све добија други угао.

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *