Анализе

ГЛАВНИ ЈЕВРЕЈ УКРАЈИНЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Будеш ли слушао Запад – завршићеш као Порошенко

Р КОЛОМОЈСКИ ЈАВНО МУ ПРЕЛОЖИО ДА ОДБИЈЕ ПОМОЋ ММФ И ДА ПРОГЛАСИ ДЕФОЛТ КАО ГРЧКА

  • Украјински милијардер, који се сматра заштитником Владимира Зеленског, позвао Сједињене Државе и ЕУ да Украјини отпишу све дугове: „То би била само компензација за сва страдања Украјине у борби против Русије. А то је ваша игра и ваша геополитика. На жалост, Западу није до Украјине. Запад жели да нашкоди Русији, а Украјина му је у томе само – оправдање“

________________________________________________________________

У КИЈЕВУ је напукао мост од бетона и стакла – намењен пешацима и бициклистима – само дан након што је помпезно био пуштен у употгребу.

Дугачак је 212 метара, а напукао је (и затворен) зато што је група младих одушевљених укро-патриота у заносу по њему скакала. То се од њих и очекивало јер се украјински патриотизам мери и паролом „Ко не скаче – тај је Москаљ!“.

Ово, међутим, није нимало сметало новом украјинском председнику Владимиру Зеленском да сународницима обећа да ће им свим силама помагати да своје планове и иницијативе реализују „унутар земље“. И нагласи да ће Украјина – захваљујући томе – „постати база за украјинске генијалце – база на коју ће се ослањати у свом покоравању света“.

Ни мање, ни више!

Овако је наступио поводом јубилеја чувеног руског авио-коминструктора Игора Сикорског који је после Октобарске револуције емигрирао у САД. Родио се 1889-те у Кијеву, а Зеленском је то било довољно да га прогласи „великим Украјинцем“.

Украјинске ствари, иначе, стоје тако добро да је олигарх Игор Коломојски, богати Јеврејин из Дњепропетровска који је због сукоба са Петром Порошенком једно време живео у иностранству, јавно посаветовао Јевреју Зеленском да следи пример Грчке – да одбије помоћ и програм ММФ и објави државни дефолт.

„Треба да се односимо према својим кредиторима попут Грчке. Она је пример за Украјину. Уосталом, колико је пута Аргентина објављивала дефолт? Сваки пут су јој реструктуирали дугове“ – прецизирао је Коломојски.

Пропратни текст: „Зеленски није ново лице! Он је – маска Коломојског!“

Ово је утолико индикативније што је он један од европских јеврејских лидера, а многи у Украјини Земенског сматрају његовим штићеником.

Коломојски сматра и да је победа Зеленског показала жељу Украјинаца да се одморе економије штедње коју намеће ММФ.

Још је свог пулена јавно упозорио:

„Буде ли Зеленски слушао Запад – завршиће као Порошенко!“

Коломојски не крије да сматра да Сједињене Државе и ЕУ треба да Украјини отпишу све дугове. Чак је Вашингтону и Бриселу поручио:

„То би била само компензација за сва страдања Украјине у борби против Русије. А то је ваша игра и ваша геополитика. на жалост, Западу није до Украјине. Запад жели да нашкоди Русији, а Украјина му је у томе само – оправдање“.

Адвокат Коломојског Андреј Богдан постао је шеф кабинета Зеленског.

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/glavni-jevrej-ukrajinezelenskom-budes-li-slusao-zapad-zavrsices-kao-porosenko

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.